1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Betrouwbaarheid

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Johnb053, 28 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat ik bedoelde is, dat als ik een losse fan achter de behuizing plaats bij de opening van de ventilator, dat dan elke vertraging weg is. Dus dat het apparaat snel reageert op alle functie's. Ik vermelde in bovenstaande berichten dat de 5050 warmer van binnen moest worden om sneller te functioneren, maar de 5050 moet juist van binnen koeler worden om snel te functioneren. Zijn eigen fan draait dus te traag, waardoor er waarschijnlijk een onderdeel in de 5050 te warm wordt en een vertragende werking geeft. Met de losse fan achter de behuizing blijft de 5050 altijd snel zonder enige vertraging, ook niet na 10 uur draaien. Ook als ik de losse fan op 12 volt zet en vol gas draait, blijft de 5050 lekker snel reageren. Dus van onderkoeling is geen sprake, maar waarschijnlijk oververhitting op een onderdeel. Ik denk ook echt dat dit een fout is in de 5050, en dat dat het probleem is waardoor er in de begin periode nu al 5050's defect raken en opgestuurd moeten worden voor garantie.
  Maar de toekomst zal het leren. Ik zou graag van iemand willen horen wat er vervangen is in de 5050 als hij opgestuurd is voor garantie. Dan kun je eventueel zelf een onderdeel vervangen wat op de rand van defect raken staat.
  Het is jammer dat er niemand even een mededeling heeft gekregen van Humax met wat er nou precies gerepareerd is, en wat de fout in de 5050 is. Want nu blijft het toch gokken wat er niet goed is in de 5050.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2009
 2. Waar plaats je de ventilator dan?

  Bij mij is hij na enkele uren, hij zit in een kast, niet warm.
   
 3. Ik heb de fan op een oude pinpas gelijmd, en deze fan achter tegen de ventilatiegaten geschoven. Dat is de plek waar de orginele fan zit, maar dan staat deze losse fan aan de buitenkant tegen de ventilatiegaten geplaatst. Er staan dus als het ware 2 fans achter elkaar geplaatst. Het fannetje staat met een losse adapter op 3 volt ingesteld, en dan koelt de fan heel goed en blijft de 5050 snel werken zonder vertraging. De fan is een 6 centimer/12volt fan {PC fan} en komt niet boven de behuizing uit, waardoor je hem niet ziet zitten. Hij blaast op deze manier net iets harder dan de ingebouwde fan. De externe losse fan zuigt de warme lucht uit de behuizing. Op deze manier blijft de interne fan uitgeschakeld staan omdat de thermostaat de ingebouwde fan niet inschakelt, omdat de externe fan de kast koel houdt van binnen. Zo is de temperatuur vanaf de eerste minuut stabiel zonder schommeling.

  Na enkele uren is hij ook niet echt warm meer omdat dan de fan ingeschakeld is. Maar voordat de fan ingeschakeld is, wordt hij wel warm aan de bovenzijde {niet extreem of gevaarlijk warm}, net zolang tot de interne thermostaat de opdracht geeft om te draaien. De eerste uren staat de fan dus uitgeschakeld en wamt het apparaat langzaam op. Dit duurt ongeveer anderhalf a twee uur voordat de fan begint te draaien. het was veel slimmer geweest van Humax om de fan vanaf het eerste moment te laten draaien, en niet eerst het apparaat op te laten warmen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2009
 4. Ik moet toch even voor de Humax 5050C opkomen. ;)

  Door al die laatste berichten moeten de mensen natuurlijk niet gaan denken dat de Humax 5050C een slechts apparaat is wat zijn zaakjes wat betreft koeling niet voor elkaar heeft.

  Dit is zeer zeker niet zo.

  De Humax 5050C is voor zijn geld een zeer compleet apparaat dat bij de meeste mensen zijn werk vele jaren zonder problemen zal doen.

  Laat je dus niet weerhouden door de laatste berichten om de Humax 5050C aan te schaffen. ;)
   
 5. Het is ook zeker een goed apparaat. En je kunt hem ook rustig kopen. Mocht er een probleem zijn, dan vind er wel een modificatie plaats bij Humax waardoor de huidige generatie 5050 dat probleem zowiezo niet meer heeft. Maar het kan wel zijn dat bij de oudere generatie 5050 {een paar maanden oud} meer van deze problemen boven water komen. Maar dat is nog even afwachten. Ik wil er eerst achter zien te komen wat het probleem is, waarom er toch al een behoorlijk aantal 5050 defect zijn geraakt van de eerste lichting. Dan pas kun je echt wat meer zeggen met wat het probleem werkelijk is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2009
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Als het inderdaad zo is dan zou een eenvoudige oplossing kunnen zijn dat bij de volgende firmware-update de fan continu gaat draaien.

  Ik heb het de afgelopen dagen in de gaten gehouden en mij valt het op dat door de menu's scrollen over het algemeen wel soepel verloopt maar in het media menu niet en dat een commando niet direct opgevolgd wordt.
   

 7. Dat lijkt mij ook een goede oplossing. Als het tenminste lukt om de fan met een firmware-update continu te laten draaien. Want het kan ook goed zijn dat de fan via de thermostaat rechtstreeks op de voeding is aangesloten, en dat je dan softwarematig niets kan veranderen. Op zich blijft het apparaat best koel als de fan eenmaal draait. Maar het probleem is misschien dat er maar 1 onderdeel te heet kan worden, en dat de koeling voor dit onderdeel te weinig is, terwijl het gehele apparaat wel koel aanvoelt.
  Een ander punt zou kunnen zijn, dat wanneer de fan gaat draaien, dat de voedingspanning net iets teveel in elkaar zakt, dat andere onderdelen die misschien met dezelfde spanning aangestuurd worden in de problemen komen en onstabieler worden. Maar je zou zeggen dat dat uitgesloten is, omdat een fan maar heel weinig stroom verbruikt. Maar echt zeker weten doe ik het ook weer niet.
  En het kan zijn omdat wij allebei een 1TB schijf hebben geplaatst, dat deze ervoor zorgt dat dat problemen geeft. Maar aan de andere kant hebben we deze schijf juist gekozen vanwege nagenoeg dezelfde specificatie's. De schijf wordt ook niet warmer dan de orginele schijf en gebruikt niet meer stroom. En het zou ook heel makkelijk moeten kunnen. Humax geeft zelf ook op de site aan dat er een grotere schijf in kan. Maar voorlopig blijft het nog even gissen.  Dat probleem heb ik precies hetzelfde als jij beschrijft. Als je toevallig een fan hebt, dan moet je hem er eens even achter zetten. Dan moet je als je de fan hebt geplaatst, even het apparaat opnieuw uitzetten en dan weer aanzetten. Want dan blijft de interne fan uit staan. En dan neemt de losse fan het helemaal over. {Wel even in de gaten houden met je hand op de bovenzijde of je wel genoeg koelt} Als het goed is heb je dan geen enkele hapering meer en loopt alles lekker snel en soepel. Zelfs het zappen gaat dan een stuk sneller en een pagina-nummer intoetsen op teletekst gaat sneller. Je moet het eerst even zelf ontdekken met een losse fan, dan zie je waarschijnlijk wel wat ik bedoel, en dat het verschil behoorlijk groot is.
  Een ander punt kan zijn dat onze harde schijf misschien heel temperatuurgevoelig is. Maar ik kan me dat haast niet voorstellen, want de schijf wordt niet eens echt warm met de originele fan. Het blijft een lastig probleem. Het is op zich best wel te doen zonder losse fan, maar als je eenmaal ziet hoe goed hij werkt met een losse fan achter de 5050, dan wil je eigenlijk niet meer terug naar de originele situatie en begin je je vaak te ergeren aan de traagheid en de haperingen. Ik hoop dat ik de oplossing nog een keer vind, en anders blijf ik de losse fan gewoon gebruiken, want dat werkt echt heel goed. Het is in ieder geval een goedkope en simpele oplossing. Het is op het moment ook niet anders.:oyeah:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mei 2009
 8. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Sjaool heeft ook een grotere harddisk en die heeft er geen last van.
  Dus denk ik niet dat het aan de grotere harddisk ligt. Zoals we weten zijn de specificaties hetzelde.

  Mocht het (wat ik niet verwacht) toch aan de grotere harddisk liggen dan wegen voor mij de voordelen van de grotere disk toch meer af tegen het feit dat hij in het media-menu iets trager is.
   
 9. Het vreemde is dat ik ook een grotere harde schijf ingebouwd heb (de Seagate) en helemaal geen last heb van bovengenoemde problemen.

  De menu's reageren normaal, geen haperingen of wat dan ook.

  Wat ik wel een probleem vind is dat de hoek van de infraroodsensor vrij beperkt is. De ontvanger reageert niet direct op de afstandsbediening als de hoek te groot is.
  Dit zal mede komen door het feit dat sensor wat verder achter het klepje zit.
  Humax zou dit kunnen oplossen door het rondje in de klep wat breder te maken.
   
 10. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Jij hebt toch dezelfde als wij?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina