1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Betrouwbaarheid

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Johnb053, 28 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat dacht ik ook in eerste instantie, totdat ik met een losse fan ging testen.

  Hij kan ook bijvoorbeeld makkelijk 3 HD streamings aan zonder trager te worden, door bijvoorbeeld 2 HD uitzendingen op te nemen en 1 uitzending te bekijken. vanaf dat moment wist ik eigenlijk al dat Timeshiften eigenlijk niet het probleem zou moeten zijn. Op het moment dat je een live uitzending even in de pauzestand zet, en dan weer op play drukt, dan is hij in feite vanaf dat moment al met 2 streamings tegelijk bezig, wat ook geen vertraging geeft.

  Totdat ik de losse fan ging gebruiken, en toen was het probleem van elke vertraging helemaal weg. Al staat hij de hele dag aan, hij blijft dan altijd even snel en stabiel werken.
   
 2. Ik zal vanavond het eens testen. nadat de 2uur verstreken is even uitzetten/aanzetten.
  Hierdoor veranderd de temperatuur nauwelijks en wacht weer 2uur af.

  Namelijk als de timeshift buffer vol is en pauzeer dan wil ik meestal ook even 1 min. terug om de draad (= scene) weer op te pakken.
  Dit duurt langer bij een 2 uurs buffer, dan wanneer de buffer bv. halfvol is!

  Soms lukt het gewoon niet om de timeshift wijzer te verplaatsen met de AB pijltoetsen dit weer bij een volle buffer.
   
 3. De temperatuur verandert juist wel als je hem weer opnieuw aan en uit zet.

  Op het moment dat je hem weer aanzet is de 5050 helemaal afgekoeld omdat de fan een hele tijd heeft staan draaien toen hij daar voor nog aan stond. Zet je hem dan uit en weer aan, dan loopt de temperatuur in de kast weer opnieuw op omdat de fan dan weer uitgeschakeld is. En dan na ongeveer anderhalf uur opwarmen schakelt de fan weer opnieuw aan. Vanaf dat moment gaat het langzaam weer opnieuw mis en wordt hij slomer. De 5050 is eigenlijk pas stabiel als hij een beetje op temperatuur is.

  De fan had ook veel beter meteen bij de opstart permanent kunnen draaien. De thermostaat heeft in dit geval eigenlijk helemaal geen zin, omdat de temperatuur in de kast altijd zo hoog oploopt in het begin, dat hij de fan zowiezo na anderhalf a 2 uur weer moet inschakelen, om dan vervolgens weer helemaal af te koelen. De thermostaat zorgt in dit geval alleen maar voor een onnodige temperatuurschommeling in het apparaat. Wat dat betreft heeft Humax daar niet slim over nagedacht. Ook niet omdat de fan al geruisloos is bij het gebruikte toerental. Dus in het begin de fan uitschakelen is in dit geval volstrekt nutteloos en eerder schadelijk door de temperatuurschommeling in het apparaat.

  Mijn externe fan die ook heel zachtjes en onhoorbaar draait zorgt voor een hele stabiele luchtstroom met vanaf het begin gelijk een stabiele koeling zonder schommelingen in de temperatuur. Plus dat ik de fan op zo'n toerental heb gezet met een regelbare adapter, dat de interne werktemperatuur ideaal is voor de 5050 zonder vertragingen en toch koel te blijven. Dit probleem zou eigenlijk niet moeten kunnen, maar het probleem zit er wel in, en dan is dit volgens mij op dit moment de enige oplossing. Tenzij je er helemaal geen problemen mee hebt dat het apparaat wat ontstabieler en trager werkt, dan zou ik er niks aan doen. Het kan ook geen kwaad verder omdat het apparaat na het inschakelen van de interne fan keurig koel blijft. Alleen is het wat trager allemaal. En daar hou ik persoonlijk niet zo van. Bij mij moet alles zoveel als mogelijk perfect zijn. Met een trage Humax neem ik geen genoegen, :cool:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 mei 2009
 4. Geen probleem aan deze kant.. Humax staat meestal van 1800 tot 2300 non-stop aan, waarvan regelmatig langer dan 2 uur op dezelfde zender.
  Ik heb dan alleen wel de originele schijf er nog in zitten.

  Het zou natuurlijk kunnen dat jij veel extreme problemen hebt, omdat je de HD hebt vervangen en daarbij mss ook "schade" hebt aangericht. Of dat je HD zo warm wordt dat de rest van de humax er last van heeft.

  De originele fan koelt vooral de HD van de humax. de echte printplaat ligt wat verder aan de zijkant van de kast en heeft minder last van de temp.verschil door de fan.
   
 5. Dit heb ik dus niet duidelijk vermeldt.
  Ik bedoel dus na uitschakelen ca. 15 sec. wachten dan weer aanzetten.
  Op die manier heeft die geen tijd om af te koelen.
   
 6. Ik kan bij mij ook niet de vastgestelde problemen ontdekken.
  Ik heb in mijn Humax dus wel een grotere harddisk zitten.

  De ontvanger staat in een tv-kastje bovenop mijn surroundreceiver.
  Rondom de speler is wel enige centimeters ruimte maar niet overdreven veel.
  Het zal misschien gaan om 4-5 centimeter.
  De kast is aan de achterkant gesloten op de opening voor de kabels na dan.
  Nu moet ik hierbij wel vermelden dat mijn installatie op de noordkant staat en bijna nooit last van direct zonlicht heeft.
   
 7. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  De fan is naar mijn mening voor de harddisk en niet voor de kast (printplaat) zelf.
  Hier staat hij helemaal vrij en wordt ook na enkele uren draaien niet echt warm.
  Mijn P850RS wordt echt veel en veel warmer.
  Dus ik heb niet het idee dat het aan de grotere harddisk ligt.

  Het is ook niet continu dat het zich voordoet.
   
 8. Het is nagenoeg dezelfde schijf als de originele schijf met dezelfde specs en dezelfde temperaturen en hetzelfde merk. Alleen dan in een 1TB uitvoering. De schijf wordt niet warmer dan handwarm. Schade lijkt mij bijna uitgesloten met hoe voorzichtig ik te werk ga. Maar alles kan in principe.

  Dat ben ik niet helemaal met je eens, want dat heb ik uitgebreid onderzocht. Aan het begin van de houder bij de fan zitten grote openingen die ook de warme lucht van de voeding afvoeren. Aan de andere zijde van het moederbord wordt ook de lucht afgezogen. Dit moet ook wel, anders zou de processor bloedheet worden. Het is wel zo, dat aan de kant van de voeding en de harde schijf de meeste lucht wordt afgezogen.

  Hij werkt ook wel uitstekend, mits ik hem maar koel met een andere fan. Het bizarre blijft wel dat ik hem juist iets minder goed moet koelen om hem sneller te laten presteren. En dat is echt heel ongebruikelijk. In principe kan het van alles zijn. Het zou me ook niets verbazen als deze 5050 gewoon langzaam aan het kapot gaan is. Net zoals anderen die ook eerst vertragingsklachten kregen voordat hij definitief kapot ging. Er hoeft maar 1 processor of SMD niet helemaal goed te zijn, en het kan al snel afgelopen zijn. ik wacht het rustig af. Gaat ie kapot, dan even de originele schijf weer terug zetten en de sticker er weer op, en dan terugsturen voor garantie. En heb ik geen garantie, dan zal ik een nieuw "moederbord" moeten bestellen bij Humax
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 mei 2009
 9. Bij mij is het echt continu. Behalve als de fan nog niet is aangesprogen. Dan is hij echt heel snel. Is hij eenmaal traag dan blijft hij de hele dag traag en hakkelen en stotteren. En met traag bedoel ik dan ook dat hij niet meteen reageert op commando's. Met de externe fan gaat het zo snel, dat als ik op media druk of wat voor functie dan ook, dat hij bijna direct opent als ik op de toets heb gedrukt. Als ik dan op 'menu' druk, dan opent deze dan ook vrijwel meteen zonder vertraging. Dus je ziet dan meteen het "menu" vlak in beeld als je op de toets drukt. En met de originele fan moet ik soms wel een halve tot een hele seconde wachten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 mei 2009
 10. Wat bedoel je hiermee?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina