1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Betrouwbaarheid

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Johnb053, 28 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe is het gesteld met de betrouwbaarheid van de 5050C?

  Mijn recorder wilde na een maand gebruik niet meer opstarten, wel een verlicht display (geen tekst) en geen daarop volgende boot . Het lijkt erop dat de HD niet meer reageert. De laatste dagen reageerde de recorder al slecht op het commando "Media".

  - Stroom eraf voor een aantal uren gaf geen herstart.
  - Machine terug naar de leverancier.
  - reparatie gaat ongeveer 3 weken duren.

  Mijn vraag: Wie heeft ook dergelijke problemen gehad?
   
 2. `

  Heb de zelfde problemen, opgestuurd naar humax en na 2 weken retour of de reparatie gelaagd is ???????? bij het openmaken van de doos (via DHL) was mijn humax eens zo klein!!!!! het pakketje heeft ergens klem gezeten.......
   
 3. Wie vergoed de schade?
   
 4. ^Lijkt mij dat DHL dat doet.
   

 5. DHL is verantwoordelijk, maar Copaco moet de claim indienen.
  Dus de 5050 weer per post terug naar Copaco, het is een
  PVR geen JO-JO.
  :oops:
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Ik heb wel regelmatig dat ik een commando met de AB gaf en dat een fractie later pas door de 5050 gereageerd werd.
  Ook met het doorlopen van een menu reageert hij was trager en loopt daarna weer in.
   

 7. Dat probleem heb ik ook. Dat heeft te maken met de temperatuur in de kast. In het begin als de 5050 net aan staat, dan blijft hij lekker snel op commando's reageren. Maar wanneer na ongeveer 2 uur de fan aanslaat, dan koelt hij intern af en wordt dan slomer en reageert trager. Het is een beetje tegenstrijdig omdat het normaal vaak andersom is Dus dat een apparaat juist slomer begint te reageren als hij warmer wordt. De Humax is extreem gevoelig voor de juiste werktemperatuur, wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt.
  Ik zelf heb het opgelost door er een 6 centimeter fan achter te plaatsen en deze precies op de juiste snelheid te laten lopen {permanent draaiend}, zodat de ideale werktemperatuur wordt bereikt en de 5050 heel snel reageert op alle commando's. Doordat de externe fan nu draait, draait de interne fan niet meer, omdat de temperatuur in de kast te laag blijft waardoor de thermostaat niet aanslaat. De tweede externe fan buiten de kast {tegen de ventilatiegaten van de fan geplaatst, aan de buitenzijde} neemt in dit geval de interne fan over.

  let er maar eens op, dan zul je waarschijnlijk merken dat de 5050 de eerste 2 uur lekker snel is, maar zodra de fan aanslaat, dan wordt hij na een half uurtje al een stuk trager. Alles loopt dan voor je gevoel achter de commando's aan met een vertraging, wat erg hinderlijk kan zijn. Je kunt het mooi testen door de ventilatiegaten van de fan even een half uurtje af te dekken aan de achterkant.{wel even met je hand de temp in de gaten houden aan de bovenzijde} Dan wordt hij na verloop van tijd weer lekker snel in zijn handelen. Doe dit alleen maar even om te testen en niet te lang, want anders raakt de 5050 oververhit na een tijdje.


  Nu zullen sommigen wel denken, daar heb je hem weer met z'n fannetjes en koeling.:oyeah: maar het is echt een serieus probleem in de Humax, die ik gelukkig makkelijk heb op kunnen lossen met de externe fan die de ideale blaassnelheid heeft en de kast toch koel blijft. Het kan heel goed zijn dat er een probleem in de Humax is, waardoor de 5050 zo extreem gevoelig is voor z'n interne werktemperatuur. Dit zou misschien zelfs de reden kunnen zijn, dan er nu al diverse 5050 al defect zijn geraakt in korte tijd..


  Ik dacht, ik meld het maar even, dan weet je in ieder geval waar het aan ligt en dat er misschien een probleem in de 5050 zit en dat hij extreem temperatuurgevoelig is, wat meteen invloed heeft op de snelheid van zijn commando's en handelen. Het kan zijn dat het maar 1 onderdeeltje is, zoals een processorchip wat het apparaat zo temperatuurgevoelig maakt. Maar het kan ook evengoed mijn nieuwe 1TB schijf zijn die daar heel gevoelig voor is. Ook omdat ik niet meer kan herinneren of dit probleem zich ook voordeed met de originele schijf. De nieuwe schijf wordt in ieder geval niet te warm, dat had ik in het begin al getest. Dus het is geen oververhitting, maar eerder een "ideale werktemperatuur-probeem".

  Ik zou bij deze willen vragen of meer mensen er even op willen letten of de 5050 in het begin snel is, maar na een paar uurtjes een stuk trager begint te worden.

  Met de externe fan heeft mijn 5050 geen enkele vertraging meer, en reageert heel snel. Haal ik de fan weg, dan slaat na 2 uurtjes de interne fan aan en dan begint de 5050 langzaam aan steeds trager te worden. Zo zie je maar dat mijn neurotische koelingtik ook zo zijn voordelen heeft om problemen te ontdekken. :mrgreen:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 mei 2009
 8. Ik ging er vanuit dat het te maken had met de time-shift buffer,
  eenmaal na 2 uur 'vol' en daarna wordt het 'begin' overschreven.
   
 9. Er is ook een andere manier om te testen. Als de 5050 trager begint te reageren, dan moet je de 5050 weer even op de afstandsbediening helemaal uitschakelen en daarna weer aan zetten. Na de opstart is de 5050 weer snel. Na de nieuwe opstart blijft de fan de eerste tijd weer uit staan, zodat hij weer warmer wordt en de 5050 sneller reageert. Totdat de thermostaat weer de opdracht geeft om de fan in te schakelen. Vanaf dat moment wordt de 5050 weer langzaam trager.

  Het lijkt alsof de 5050 met de ingbouwde fan teveel onderkoeld raakt. Er is iets in de 5050 wat dit probleem zo extreem maakt. En dat terwijl de ingebouwde fan eigenlijk zeer zachtjes draait en dit helemaal geen probleem zou moeten zijn.


  Met de externe fan is het hele probleem weg.
   
 10. Ik ging er al vanuit dat je dit zou vermelden .....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina