1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo, FSK of toch DTMF nummerweergave?

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door RemonV, 27 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vanaf 2002 ben ik in het bezit van een Siemens Gigaset 4000 met twee handsets. Deze had ik destijds bij Dixons gekocht en heb deze tot maar dit jaar gebruikt op het KPN netwerk wat werkt met DTMF nummerweergave.

  Sinds maart dit jaar ben ik overgestapt op telefonie van Ziggo. Nummerweergave op mijn toestellen uit 2002 werkt gewoon!

  Omdat ik nieuwe toestellen wil aanschaffen en men bij Siemens Gigaset toestellen moet kiezen uit een DTMF of FSK model, vraag ik mij het volgende af:

  Werkt Ziggo nou met FSK of (op sommige plekken nog met) DTMF nummerweergave?

  Ik zit in een voormalig Casema gebied met postcode 4133. Ik heb een modem van Motorola.

  Wordt de methode van nummerweergave via het modem of het achterliggende netwerk bepaalt?
   
 2. Voorheen waren er inderdaad verschillen per regio. Maar ik dacht dat begin dit jaar alles gelijk getrokken was en dat over FSK gebruikt werd.

  Nou hebben veel degelijke toestellen gewoon de mogelijkheid beide systemen te ondersteunen. Sommige switchen automatisch, sommige moet je handmatig instellen. Dat kan een andere reden zijn waarom het nu werkt. Als je toestel echter alleen DTMF ondersteunt, dan zou ik er even een belletje aan wagen naar de technische dienst om te vragen wat je nu het best kunt doen.
   
 3. ZIGGO = FSK
  bijna alle telefoons die tegenwoordig tekoop zijn ondersteunen zowel FSK als dtmf. Als je geen nieuwe telefoon(s) aan wilt schaffen kun je altijd nog een omvormer ertussen zetten. of een nummerweergave-kastje die FSK ondersteunt. Maargoed, of je gelukkig wordt van deze extra toeters en bellen is de vraag, maar het kan een oplossing zijn voor jou DTMF-toestel.
   
 4. FSK dus... ;-)
   
 5. ik zag ut, had t al aangepast :)
   
 6. Ik wil het volgende setje kopen:

  Siemens Gigaset AL180:

  [​IMG]

  De ene website zegt dat ze alleen DTMF ondersteunen, de andere dat ook FSK wordt ondersteunt. Op de website van Siemens wordt ik ook niet veel wijzer.
   
 7. als het goed is kan dit type met beide systemen overweg, mocht je toch zekerheid willen hebben. Het moet op de doos staan. (maarja... daar heb je niks aan als je via internet wilt bestellen :) )
   
 8. Laatst bewerkt door een moderator: 28 mei 2009
 9. iksluitallesaan is leuk om te kijken, maar kopen moet je er vooral niet doen, ze zijn (ondanks hun zogemaamde abboneevoordeel) zeker niet de goedkoopste!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina