1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

samsung le32b652 + ultra high hdmi kabel + Humax IR-HD5000C maar geen 100hz ...

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door humax gebruiker, 27 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mede gebruikers ,

  Ik heb vorige week een Samsung LE32B652 (32"lcd)+ ultra high hdmi kabel (+/- 10,2gb monsterkabel ) + Humax IR-HD5000C maar ik krijg geen 100hz links boven in het scherm te zien enkelt max. b.v
  Resolutie : 1.920 x 1.080@50hz wat kan ik doen om dit op 100 te zetten?
  1.100hz coax kabel met vergulde contacten nodig ?
  2.kabelversterker nodig ?
  3. het is helemaal niet of nooit mogelijk via een hd-decoder een 100hz signaal er uit te krijgen
  4. 100hz krijg je enkelt met dvd of blue ray ?
  5.de dure hdmi kabel van 120 euro zijn er 100 te veel ?:sad:

  spec. tv:
  Samsung LE32B652 specificaties
  Beeld
  • Technologie: LCD met CCFL achtergrondverlichting
  • Zichtbare beeld diagonaal: 32 inch (82 cm)
  • Paneel type: Ultra Clear
  • Resolutie: 1920 x 1080p
  • Crystal Full HD Engine
  • Dynamic Contrast: Ultra Contrast
  • Motion Plus 100Hz:?
  • Wide Color Enhancer versie 3
  • 1080 24p Real Movie
   
 2. Antwoord: helemaal niets. De indicatie die je ziet betekent dat je TV een 1080i signaal ontvangt van je PVR. En dat signaal is 50 Hz interlaced.

  Beeldfrequentie van het aangevoerde signaal heeft overigens niets te maken met technieken als motionflow die dienen om bewegingsonscherpte te verminderen en die door de marketing vaak als 100 Hz worden aangeprezen. De functie hiervan is een geheel andere dan de 100 Hz techniek die je vroeger wel bij wat duurdere CRT TV's tegenkwam en die diende om de flikkering van het beeld te verminderen. Echter, TFT's flikkeren principieel helemaal niet (ze zijn in feite 0 Hz), zodat het volkomen nutteloos is de beeldfrequentie te verhogen voor een 'rustiger' beeld. Wat er wél gebeurt in zogenaamde 100 Hz TFT TV's is dat de elektronica in het toestel door interpolatie extra (tussen)beelden berekent die ook worden weergegeven. Het effect daarvan is een beter behoud van de beeldscherpte bij snelle bewegingen. Deze techniek heeft ook nadelen en vooral filmliefhebbers zijn vaak niet gecharmeerd van de artefacten die door deze techniek ontstaan.

  Nee, 100 Hz coax bestaat niet, behalve voor marketingdoeleinden.
  Nee, door een signaal te versterken verander je niet de karakteristieken van dat signaal, zoals de beeldfrequentie.
  Nee, dat is niet mogelijk, en overigens ook niet zinvol. De bestaande HD decoders leveren via HDMI maximaal een 1080i signaal. Dat is een interlaced signaal met (in Europa) een frequentie van 50 Hz. Er zijn ook (nog) geen HD uitzendingen met 1080p, en zelfs als die er wel komen, dan zal de beeldfrequentie niet 100 Hz zijn, maar 25 Hz.
  Nee, ook met een Blu-ray of DVD krijg je geen 100 Hz, simpelweg omdat het signaal zo niet op de drager is vastgelegd. Afhankelijk van de gebruikte standaard (NTSC of PAL) en de vraag of het videosignaal progressief of interlaced is vastgelegd kan de frequentie 25, 30, 50 of 60 Hz zijn.

  Bij Blu-ray is ook native 24 Hz mogelijk voor filmmateriaal, dat immers altijd met 24 beeldjes per seconde wordt opgenomen. Als de gebruikte TV een 24 Hz progressief signaal ook native kan verwerken dan kan zonder gebruik te maken van pulldown een beeld worden verkregen dat qua bewegingsweergave precies overeenkomt met datgene wat je ook in de bioscoop te zien krijgt. Maar veel fabrikanten die claimen dat hun TV 24p signalen kan verwerken bedotten de consument door het 24p signaal intern via 3:2 pulldown om te zetten naar een 60 Hz interlaced signaal, waarmee de voordelen van een native 24p weergave volledig om zeep worden geholpen. Ook jouw Samsung TV doet dat, en daarom is het wat merkwaardig dat je deze TV hebt gekocht als je kennelijk zo geobsedeerd bent door beeldfrequenties ...
  Ja. Een HDMI kabel kan uiteraard niets aan de frequentie van het getransporteerde signaal veranderen. In principe is iedere deugdelijk uitgevoerde HDMI kabel geschikt voor alle gangbare SD en HD signalen, inclusief 1080p.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 mei 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina