1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Het grote beloven niet doen strategie van ziggo

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door joskes, 25 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Z3i klanten die het nieuwe modem in de afgelopen maand al hebben ontvangen hebben sindsdien een snelheid van 40mbps.
   
 2. Voor zover ik weet betrof dit een testgroep, en is dit niet voor alle Z3i abonnees het geval, maar het kan natuurlijk zijn dat ik ernaast zit.

  Overigens valt die 40Mbit nog steeds binnen de max van de ruim 50Mbit die ook met Eurodocsis 2.0 behaald kan worden.
   
 3. Volgens mij gold dit voor alle Z3i abonnees, maar 100% weet ik het ook niet zeker.
  Wat ik begrepen heb is dat dit in theorie wel mogelijk is, maar dat het modem er zo inefficiënt mee omgaat dat dit zeker geen constante verbinding oplevert. Maar een expert ben ik niet.
   
 4. Efficient is het niet, maar er is tot 55Mbit down haalbaar met Eurodocsis 2.0 Hetgeen namelijk niet mogelijk is in (Euro)docsis 2.0 is loadbalancing over de verschillende downstream kanalen, wat in de 3.0 versie wel mogelijk is. Geeft Ziggo wat extra uitdagingen met het managen, en met 3.0 is het geheel efficienter.

  Zover is het echter nog niet, hoeveel procent van de Ziggo klanten heeft een dergelijke verbinding? Het gros zal een lagere verbinding hebben, en is ook vanuit daar de nood voor Eurodocsis 3.0 modoms nog niet hoog.
   
 5. Eurodocsis 3.0 maakt gebruik van IPv6 en met IPv6 is usenet/nieuwsgroepen gratis bij sommige newsservers :-P
   
 6. Euro-docsis modems zijn IPv6 ready, maar volgens mij wordt dat door Ziggo nog niet native geleverd. Een Z3i-klant hier die kan verifiëren of hij wel of geen extern IPv6-adres heeft gekregen? Tunnellen via een derde partij telt niet mee ;).

  Het grootste gedeelte zal dan ook geen nieuw modem krijgen.
   
 7. [offtopic]


  klopt.
  Daarom doen we ook niet moeilijk over de naam, aangezien er alleen EuroDocsis gebruikt wordt, bedoelen we dat, ook al zeggen we Docsis.

  PS/FYI:
  In het Multikabel netwerk draaien nog een stuk of 300 grootzakelijke verbindingen op US-Docsis modems/CMTSen. Voor consumenten wordt dit platform echter niet meer gebruikt.
  [/offtopic]
   
 8. Dan heb ik ook een vraagje

  waarom wacht ziggo dan met de snelheid te verhogen terwijl de oude modem tot 55mb kan...


  groet gerard001   
 9. Ik geloof het zelf eigenlijk niet. Het modem gaat er te inefficiënt mee om om die snelheid constant te kunnen leveren. Op deze manier wordt iedereen een hoop ergernissen bespaard.
   
 10. Waarom dan de probleemstelling weggehaald? Het is dat het oorspronkelijke bericht in de volgende post compleet wordt gequote, anders had niemand geweten wat er aan de hand was en waarop posters eigenlijk reageerden.
  Op dit forum delen we ervaringen. Als men een probleem opbrengt en nadat het is opgelost, gewoon wordt weggehaald, dan hebben anderen er niets aan. De clou was dus dat een mailtje naar de directie ook kan helpen. Helemaal niet verkeerd dus als de grote jongens ook eens ervaren waar sommige klanten mee worden opgezadeld. Dan kan er van die kant ook eens naar beneden worden geschopt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina