1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Omzetten digitaal aangeleverde zenders terug naar analoog

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Eduard08, 25 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zojuist [FONT=&quot]dit[/FONT] gelezen.
  De discussie in Duitsland speelt ook hier: het omzetten van digitaal aangeleverde zenders naar analoog voor de kabel.
  De Duitsers hebben er inmiddels een woord voor: reanalogisering.:roll:
  Er zit wel een kostenplaatje aan, en dus wil eigenlijk geen enkele betrokken partij in Duitsland nog meebetalen om zenders "terug in de tijd" te zetten.
  Ondertussen loopt de analoge afschakeling hierdoor ernstige vertraging op. (Met name de Astra-satelliet ondervindt hier hinder van door het transpondertekort.)
  In het uiterste geval wordt analoog straks duurder dan digitaal: minder voor meer geld.Misschien bevordert dat een digitale overstap van de twijfelaars.
   
 2. Ik snap het probleem niet zo.
  Hier worden de (meeste?) analoge kabelzenders al jaren digitaal aangeleverd en vervolgens analoog op de kabel gezet
   
 3. Sinds de recente discussie over de analoge TV5 als ook de krimp in het analoge pakket gaat m.i. de discussie ook in Nederland spelen. Hoe willen we anders analoge kabeldoorgifte ooit beeindigen?
   
 4. In Duitsland is eerder het probleem dat de kabelbedrijven te beroerd zijn om het zaakje om te zetten van digitaal naar analoog. Vooral de kleine kabelnetten in voormalig Oost-Duitsland zijn niet in de staat deze kosten te betalen. Deze halen dus nog steeds het signaal van Astra-analoog. Dat is ook de reden dat men de analoge zenders maar laat lopen op de schotel, omdat heel veel kabelnetten nog van dit signaal afhankelijk zijn.

  Omdat kabel in Duitsland niet vreselijk populair is (Alles komt FTA van de schotel met een zeer goed beeld, ook de zenderkeuze op de schotel is beter als op de kabel) zijn de inkomsten laag en worden er veelal rode cijfers geschreven.
   
 5. En toch lopen wij in Nederland binnen afzienbare tijd ook tegen de vraag aan hoe en wanneer wij van de analoge kabel afkomen. Vooral omdat er nog steeds genoeg mensen zijn die digitaal "teruggezet" willen hebben in analoog. Duitsland zit te zoeken naar het antwoord, maar dat antwoord moet er in Nederland ook komen.
   
 6. Ja maar dat probleem speelt niet in nederland zoals het daar beschreven werd. Alles wat jij analoog bekijkt op de kabel op dit moment komt al digitaal binnen en wordt omgezet naar analoog .....

  Dit "probleem" bestaat dus niet in nederland en kan dus ook niet gebruikt worden om analoog te stoppen. Het verminderen van analoge kanalen wordt hier met andere reden/achtergrond gedaan. Daarover is al heel veel geschreven dus we zullen die discussie hier niet dunnetjes over gaan doen lijkt me. Zoek even in het forum en je vind de topics daarover wel.
   
 7. Doet ziggo ook :-P
  Eigenlijk alle zenders die ergens analoog op te vangen zijn geeft ziggo ook zo door, soms is dat beter beeld, soms niet. Waarschijnlijk gewoon goedkoper.

  Ik verwacht niet dat de analoge kabel de eerste komende 5 jaar uitgeschakeld wordt . . .
   
 8. Welke zender zou dan volgens jou nog steeds analoog worden opgevangen?? Volgens mij is dat er geen enkele meer....
   
 9. ARD, ZDF, WDR, CNN, lokaal, en eventjes terug nog TV5 en RTBF 1.

  Te zien aan PALplus op de eerste 2, duidelijke sat spikes(vooral met onweer) op de rest. RTBF1 is een ether zender, welke overegens niet teruggekomen is in het digitale pakket :evil:

  Vorig jaar kon je daar ook nog de 2 VRT's erbij doen(ether).

  Dus best wat zijn/waren dat.

  Voor de duidelijkheid, heb het over de analoge kabel, niet DVB-C, daar wordt niks meer analoog doorgevoerd(zou wel raar zijn)
   
 10. Wat is het probleem?
  Alle televisies hebben een scart aansluiting en deze is nog analoog ook.
  Met een goedkoper decoder kan je op elke televisie via de kabel en ook via de satelliet televisie kijken.
  Van mij mag het analoge pakket best naar 0 gaan, krijgen we meer digeitale zenders.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina