1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnamen mislukken

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Fladder, 24 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Even lastig?
  Geen ene timeropname lukt !!!
   
 2. Probeer even te testen:

  Werkte het in het verleden wel?


  1. Zet het apparaat aan en test of de zenders te bekijken zijn
  2. Plan een blokje van 5 minuten en kijk of dat lukt
  3. Probeer evtueel via de Guide. Ga op een prog staan en druk op het record knopje. Laat je Humax aan staan
  4. Mocht het zo niet lukken dan subiet terug naar de winkel.
   
 3. Dan is er echt iets mis met jouw apparaat en zou ik 'm gaan inwisselen. Ik heb met de mijne nog geen enkele mislukte (timer)opname gehad.

  :)

  Ben
   
 4. Ik heb een kennis die werkzaam is als techneut bij een high end importeur van enkele exotische merken en enkele vragen voorgelegd.
  Waaronder de E19 en de Green screen.

  Als het gaat om de E 19 melding waardoor vele opnames mislukken en de ogenschijnlijke oplossing eerst een blokje Ned.1 (niet encrypted) en dan pas de gewenste opname (encrypted) vindt hij niet logisch want hij veronderstelt als je de begintijd met 10 minuten vervroegd dan mag dit geen enkele invloed hebben want bij de start moet de Humax direkt de gewenste sleutel(s) ophalen, mag niet uitmaken welk kanaal de Humax staat.
  Het E 19 probleem heeft vaak te maken met het signaal wat binnenkomt (Ziggo dus) daar is hij heel stellig in.
  Encrypted files zijn fiks versleuteld en bij de overdracht kan er heel veel mis gaan waardoor de humax zegt laat maar hier kan ik niets mee,maar ook de chips in de Humax kunnen een bron van ergernis zijn waardoor er storingen kunnen optreden met hetzelfde resultaat meestal is dit op te lossen met het herschrijven van de software in lekentaal de humax moet automatisch worden gereset en het opnieuw proberen, hij verwacht dat dat nog niet is gedaan.
  Dit soort apparaten worden veels te snel op de markt gebracht maar de consument vreet het altijd want velen willen die gadgets hebben zelfs met de kinderziekten.

  Ik vertelde hem dat als de Humax in de Stand Bye mode staan hij iets update en vertelde hem dat enkelen veronderstellen dat er sleutels worden verzonden.
  Hij vond dat niet logisch om dat eens in de zoveel tijd te doen want juist dan krijg je problemen.
  Hij veronderstelt dat er enkel EPG wordt bijgewerkt.

  Green screen is een bekend probleem heeft veel oorzaken is niet zomaar op te lossen.
  In het meest beroerde geval kan de Chip vd Plasma/Lcd er niet mee overweg en moet dit worden aangepast.
  Een software update kan ook wonderen verrichten maar dat zit juist de crux heel veel merken hebben de TD uitbesteedt en die hebben absoluut geen Know how om dit op te lossen.

  Als oplossing voor alle problemen.
  De Humax altijd aanlaten dan ontvangt hij altijd de sleutels zelfs al staat die maandenlang op een bepaalde zender dat kan niet anders.
  Heb je soms/vaak last van green screen dan is aanlaten ook de oplossing.
  Zijn redenatie:is alles goed, inkomend signaal de overdracht etc. waarom zal je dit apparaat dan aan uit zetten als je van te voren weet dat je dit soort problemen kan krijgen?
  Dat het een paar tientjes per jaar extra kost noemt hij een onzin want de meeste mensen hebben een Plasma of Lcd die ietsje meer verbruiken dan de Humax.
  Milieu overweging is ook een drogreden want bijna iedereen gaat op vakantie met het vliegtuig dan is de Humax echt niet de redding van de aarde.
   
 5. Heel mooi verhaal maar bij bovenstaande stukje gaat hij toch echt de mist in.
  Als je 10 min eerder opneemt hoort dit gewoon bij de volledige opname en dan maakt het dus wel degelijk uit of hij je keys al ververst heeft.
  Is dit niet het geval zal hij bij deze opname gewoon een zwart beeld zien en dan niet gaan opnemen ook al zal je een voorlooptijd van 2 uur instellen.

  En de redenatie dat als alles goed is hij geen reden ziet om de Humax uit zetten is natuurlijk onzin.
  Als ik een apparaat uit wil zetten mag ik er ook van verwachten dat als hij weer aangaat hij het gewoon doet.

  Over de rest kan ik niet over oordelen aangezien ik niet genoeg verstand van die zaken heb en of die problemen niet heb.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 aug 2009
 6. don't shoot the messanger.:mrgreen:

  Omtrent de sleutels daar heeft die uitleg over gegeven daarom begrijpt hij niet dat je eerst op een ongecodeerd kanaal iets moet opnemen (blokje) en korte tijd daarne de gecodeerde.
  Dat wijt hij aan Ziggo of Humax.

  Tsja dat aanhouden dat is in de high end wereld heel normaal, sommige versterker doen er lang over op tempratuur te komen.
  Wel vind ik de meningen van enkelen erg zwart wit want wat kost het om de Humax 1 jaar aan te laten?
  Ik ga ervan uit dat het geen jaar meer ga duren want ik hoop dat Humax dit probleem izm Ziggo gaat oplossen.
   
 7. Zeker niet, is ook zeker niet de bedoeling :grin::grin:

  Dat het aan Ziggo/Humax ligt heeft hij zeker gelijk in, denk ook niet dat iemand daar een andere mening over zal hebben. [/quote]

  Heb je ook zeker wel gelijk in, aan de ander kant is het natuurlijk te gek voor woorden dat zo'n apparaat aan moet bliiven om fatsoenlijk te werken.
  Het is geen versterker van 5 ruggen die zijn tijd nodig heeft om op te warmen.
   
 8. Het is heel simpel:
  Als de Humax geen geldige code meer heeft, stopt hij na korte tijd met opnemen en gaat de opname de mist in dus, niet omdat het gecodeerd is, maar omdat hij stopt.... Daarom is de truuk op dit moment door een korte opname te maken van een ongecodeerde zender (nederland-1) zodat de 5050 niet kan stoppen door deze fout. Ondertussen haalt hij de codes op en op het moment dat je de gewenste opname doet heeft hij de juiste codes.

  Eigenlijk zou de Humax gewoon niet moeten stoppen en minstens 1 of 2 minuten door moeten gaan. Dat gebeurt namelijk ook als je niet opneemt en gaat kijken en een E19 foutmelding krijgt: na een aantal seconden tot 1 minuut of zo is er dan beeld en blijft dat ook. Ofwel de timeout in de humax staat veel te kort en da's een bug. (plus het feit dat die E19's eigenlijk niet zouden behoren te komen, maar da's een ander verhaal)
   

 9. dit is juist wat er aangepast is aan de nieuwe code. We zullen de nieuwe software komende week verder moeten testen. Helaas hebben we inmiddels ook gezien dat er sprake is van regressie op de HDMI.
   
 10. Blijft over dat de situatie, op het moment van certificering, wezenlijk anders was. Het expireren van de sleutel na 6 uur was toen niet van toepassing. De kabelboer zou ook kunnen zeggen dat er slecht getest is (niet dat ze dat zouden doen) i.p.v. Humax een firmware bug in de maag te splitsen. Maar goed, ik ben blij dat het voor de 5050 eigenaren wordt opgelost.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina