1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnamen mislukken

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Fladder, 24 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er zullen er veel verkocht zijn. Neemt niet weg dat er problemen zijn die opgelost dienen te worden. Dit forum is er nu juist voor om ze te signaleren. En neem maar van mij aan dat Ziggo en Humax dit forum afstruinen. Oh ja, tevreden mensen kom je hier ook tegen.:grin:
   
 2. Dit is natuurlijk geen serieuze oplossing voor het probleem, zeker in het kader van het milieu.:sad: Ik blijf erbij dat Ziggo en Humax hebben zitten slapen en dat deze ernstige bug zo snel mogelijk verholpen dient te worden.
   

 3. Helemaal mee eens natuurlijk, ik bedoel dat iemand het even in verhouding moet zien en niet het apparaat niet kopen omdat er problemen mee kunnen zijn. (het is maar een bepaald percentage die het probleem heeft).

  Ik heb thuis niemand mee horen mopperen over het mislukken van een opname nu ik het apparaat eerst 5 minuten Ned 1 laat kijken.
   
 4. Ik zal ook niet zeggen dat het apparaat knudde is, ik was zelfs onder de indruk van zijn kunnen en uiterlijk ziet hij er ook mooi uit.
  Maar het gene waar ik bang voor ben is dus het opneem probleem, mijn vrouw neemt heel vaak series op en die wordt er niet bepaald vrolijk van als er opnamen mislukken.
  Ik ben dus wat huiverig dat het mij ook zal gebeuren. Nu heb ik daar geen last van, maar feit is wel dat het een analoge HDD recorder is.
  De kwaliteit is niet bijzonder, maar het is om aan te zien. Daarom dacht ik in eerste instantie om een niet al te dure digitale HDD recorder te nemen of zelfs om een mediacenter in elkaar te knutselen.

  Ik houd dit topic in de gaten en als de oplossing daar is ben ik bereid de stap te nemen.
   
 5. Het probleem lijkt vooral in bepaalde regios voor te komen (voormalig Casema bijvoorbeeld) en ook lang niet iedereen met zo'n ding komt hier op dit forum dus er zullen er nog veel meer zijn met dit probleem...

  Feit blijft dat het erg slecht is dat ziggo zo'n recorder zijn goedkeuring geeft terwijl er echt een enorm serieus mankement is, want het mislukken van opnames is wel 1 van de ergste dingen die mis kunnen gaan (naast het helemaal niet kunnen ontvangen van digitale tv oid).

  Dat er een workaround lijkt te zijn is mooi, maar dat er uberhaupt een workaround nodig is is heel slecht. Hopelijk dat ziggo dit inderdaad zeer vlot oplost!
   

 6. Helemaal mee eens! Je koopt de Humax om programma's op te nemen dus dat moet inderdaad 100% goed gaan.
   
 7. Het foute opnemen ligt in elk geval aan de combinatie Digitale TV en Recorder.
  Ik heb al jaaaaren een KiSS DP-558 (analoog), en daar zitten ook bugs in waarvan we hoopte dat die in de volgende release eruit zouden zijn. Maar helaas. Hij kan echter wel normaal opnemen vanuit standby (wat niet wil zeggen dat al m'n opnames lukken overigens).
  Toen heb ik een Humax 9200 (digitaal) gekocht, die ook problemen had met opnemen vanuit standby (6 weken vakantie...alle opnames mislukt). En nu de 5050 (digitaal), die ook problemen heeft met opnemen vanuit standby. Het is dus blijkbaar erg lastig om dat 100% goed te krijgen als je digitale TV hebt.

  Mijn grootste ergernis van Digitale TV vind ik wel dat hij van tijd tot tijd ineens die "E19 preview periode is verlopen" melding geeft (ook als ik niet opneem). Die melding krijg ik ook vaak als ik hem net aanzet. Dan is het een kwestie van even van kanaal wisselen, en dan is alles weer goed. Ik denk dat als Casema DAT eens zou oplossen, dat het opnemen vanuit Standby dan ook een stuk soepeler zou verlopen.
  Dus: Kom op Casema...DOE er iets aan.
   

 8. Ik ben een motorfan, twee weken op vakantie geweest en net in die twee weken is er op Donnington een motor GP en een superbike race op Brno. Geen probleem toch met mijn nieuwe Humax 5050 gewoon ff opnemen en terug van vakantie lekker kijken.
  Nou mooi niet :no: !!!! 6 opnames die onderbroken zijn dus helemaal niets opgenomenen en niets te kijken. Ik baal hier heel erg van, oorzaak?????????? nu maar hopen dat dit bij de update verholpen is.
   
 9. Het standby probleem waar ik ook last van heb gehad..... enige remedie momenteel volgens insiders: de Humax aan laten staan!
   
 10. Wellicht dat dit bij anderen ook werkt, bij mij ging het goed:

  Nederland 1 is niet versleuteld. Daar krijg je dus geen E19 foutmelding. Normaal neem ik elke avond het 8 uur journaal op, als ik daarna iets opneem op een andere zender gaat dat (tot nu toe) nooit fout. Ik heb nu de hele vakantie het 8 uur journaal op laten nemen en geen enkele E19 in de lijst.

  Vorige vakantie had ik het 8 uurjournaal stopgezet en een aantal E19's.

  Nu dus goedgegaan. Dus tot de nieuwe firmwareupdate er is, is dit wellicht een tip (wellicht dat andere kunnen controleren of dit bij hen ook werkt).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina