1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnamen mislukken

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Fladder, 24 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Da's niet helemaal waar. De humax gaat in standby regelmatig "updaten" (zoek maar eens op updating) om de nieuwe keys binnen te halen.
   
 2. De Humax gaat al meerdere keren per dag uit standby, om te "updaten". Wat ie dan precies doet blijft gokken, maar iig worden niet in alle gevallen verse keys binnengehaald. Of misschien alleen maar keys die op het punt staan te vervallen... wie zal het zeggen?
   
 3. Mijn idee is dat bij updating niet de keys worden ververst maar dat de EPG wordt bijgewerkt.
   
 4. Dat idee heb ik ook, sinds een aantal dagen laat ik mijn 2e recorder (niet in de woonkamer) een aantal uren actief zijn, via de setup, vanaf dat moment gaan de opnamen goed. Ik heb hem flink wat programma's als test laten opnemen. Voorheen veel mislukte en afgebroken opnamen. De recorder word normaal niet zoals in de woonkamer dagelijks gestart en werd dus dagen niet opgestart. Het alleen updaten van de EPG lijkt dus logisch.
  Conclusie (althans, op deze bescheiden test): Door de recorder dagelijks een aantal uren te laten draaien "lijkt" bij mij de recorder aanmerkelijk betrouwbaarder te functioneren. Maar al met al is het toch heel vreemd dat wij als consument met dergelijke problemen worden geconfronteerd. Bij mij staat het opname probleem als ergenis nummer 1, het ding moet gewoon betrouwbaar opnemen. PUNT
   
 5. Ik heb na iets meer dan 4 maanden nog geen mislukte opname gehad.
  Alles tot nu perfect.
  Neemt wel veel op.
  Ik laat de opname 3 minuten eerder starten en 10 minuten uitlopen.
   
 6. Vermoedelijk staat jou 5050 dagelijks aan waardoor je keurig je keys op orde houdt. Lijkt mijn visie te onderbouwen.
   
 7. Helaas werkt die theorie bij mij niet. Mijn recorder staat ook dagelijks aan. Voornamelijk tussen 4 uur s'middags en 11 uur s' avonds als ik m'n bed in ga. Daarna gooi ik hem op standby. Helaas mislukken de opnames die hij s'nachts en s'ochtends vroeg maakt 9 van de 10 keer.

  Ik moet nog even afwachten hoe de "5-minuten-NED1-opnemen" workaround uitpakt. In het weekend staan er minder opnames geprogrammeerd.
   
 8. Probleem hb ik ook gehad.
  Melding bij weergave: "opname versleuteld weergave niet mogelijk
  Is naar Humax gewwest voor reparatie. Kreeg uiteindelijk een nieuwe. hierna geen problemen meer
   
 9. Bij mij staat er gewoon "Opname mislukt" en dan als enige optie "Wis".
  Als ik via de FTP kijk hoe groot de bestanden zijn, is het hooguit 5MB wat hij opgenomen heeft. De grootte is niet altijd hetzelfde.
   
 10. opnemen

  Ik hoor en zie veel klachten over op te nemen prog.via de 5050.IK heb sinds 3 maanden dit geweldige apparaat.Ik neem ook veel op zoals films sport serie's via de guide en via de timer.Als ik opneem dan staat die ingesteld als begin 3 min. eerder en eindigd 10 min.later.Hij staat bij mij altijd standby(zelfs in eco stand)ik heb nog geen 1 keer problemen gehad.Ik zie wel vaak dat die aan het updaten is terwijl die in standby modus staat en daarna gaat die gewoon weer uit.Ik zit in het Ziggo gebied in Katwijk.Misschien dat het daar aan ligt in welk gebied je zit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina