1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnamen mislukken

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Fladder, 24 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tijdens Preview Periode geen problemen

  Ik wil nog even toevoegen dat ik tijdens mijn preview periode (waarin alle kanalen te bekijken waren) geen problemen heb gehad.

  Sinds deze periode is verlopen heb ik veel mislukte opnames.

  Oplossing zou dus zijn dat Ziggo tot er een andere oplossing is op zijn minst het standaard pakket ongekodeerd doorgeeft. (Zoals Ned 1). Dit is toch al gratis, dus waarom niet?

  Robert.
   
 2. Ik heb zojuist alles even doorgespit, en wat mij nu opvalt is,
  dat de meeste E19 problemen zijn 'buiten' het oude @Home gebied.

  Dus ik zou haast een conclusie kunnen maken dat het nog niet "lekker loopt"
  met de -key-update's (buiten de @Home gebieden)!

  Ik had alleen begin juni 1 keer een probleem met de SmartCards en tot op heden NIET weer!
  Een dealer gaf even een korte uitleg hiervan, het lijkt erop dat ie gelijk heeft.

  Het ziet er naar uit dat de "key-server" (nog) niet goed werkt!
   
 3. Ik heb 2 Humax 5050c apparaten, de ene gaat bijna altijd goed (met opnemen) de tweede neemt regelmatig een stuk van het programma op en kapt dan de opname af. Ook hier geen vast gegeven, soms 30 min. en dan weer 17 minuten. Het valt mij op dat ik op de tweede veel vaker even de check op de card voorbij zie komen. Ik ben dus wat dat betreft het spoor kwijt. Wel vervelend, je moet toch minimaal kunnen vertrouwen op het opnemen van het gewenste programma. Zijn er meer die dit herkennen?
   
 4. Ja, heb ik ook enkele keren gehad. Dacht dat het een foutje van mezelf was geweest. Heb het eens terug gekeken, inderdaad. Instellingen waren correct, opname was afgebroken voordat de eindtijd was bereikt. Vreemd....... :shock:
  Heb dit in 3 weken tijd 2 keer gehad.
  Als er meer mensen zijn met deze fout is het misschien een item voor de bug/wish list.
   
 5. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Stond er in de medialijst achter deze opname(s) een bliksemflits (gescheurd filmpje)?

  Ondanks dat de problemen zich voordoen in overwegend de niet oud @home gebieden heb ik vorige week ook 1 zo'n opname gehad. Na ongeveer 20 minuten was de opname ineens gestopt. Dacht eerst dat mijn vrouw per ongeluk 2x op de stop knop gedrukt had maar gezien bovenstaande 2 posts zou het dus toch iets anders geweest kunnen zijn.
   
 6. Ik heb sinds een paar dagen ook een 5050c, maar als ik dit topic zo lees begin ik te twijfelen of het wel een goede aankoop is geweest...
  De mogelijkheid om op te nemen was juist 1 van de redenen dat ik deze decoder heb gekocht. Nu zit ik nog in de preview periode, maar die zal binnenkort afgelopen zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op je vakantie moet duimen dat alle opnamen alsjeblieft goed gaan.

  Begrijp ik het zo goed?
  Ziggo heeft de digitale zenders versleuteld, en om te bekijken (of op te nemen) heb je een sleutel nodig. Deze sleutel is maar 6 uur geldig, dus als de 5050c langer heeft uitgestaan krijg je een foutmelding en moet hij eerst de nieuwe sleutels ophalen. Deze foutmelding heeft er dan echter al wel voor gezorgd dat de opname mislukt.

  Als dat zo is, dan zou het probleem zich toch bij alle decoders moeten spelen? Als ik bij forum over de 9200C kijk zie ik geen thread over problemen met opnemen. Of haalt deze decoder de sleutels soms sneller op bij het opstarten?  Mogelijke oplossingen die ik tot nu toe ben tegen gekomen zijn:
  1. laat de decoder altijd aanstaan als je iets geprogrammeerd hebt
  2. gebruik de standby timer; laat de 5050c regelmatig even 'wakker worden' om de nieuwe sleutels op te halen.
  3. programeer een blokje ned1 voor de echte opname, ned1 heeft blijkbaar geen sleutel en in deze tijd worden de nieuwe sleutels opgehaald.
  Nou vind ik optie 1 niet echt een optie, vind het zonde van de energie om de decoder de hele dag/week aan te laten staan om een programma op te nemen. Optie 2 spreekt me ook niet echt aan, dat zou inhouden dat ik dus ong. elke 6 uur de decorder even moet wakker maken. Dus dan blijft optie 3 over voor mij, wat zijn hier de ervaringen mee? gaat die altijd goed? En kan je ook NED1 HD gebruiken, of moet je de NED1 SD gebruiken?

  Ook lees ik dat er een update aan zit te komen rond september/oktober. Kan ik verwachten dat dit probleem dan is opgelost?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jul 2009
 7. Zoals ik al op Pagina 19 van deze discussie zei "Dit probleem had ik overigens ook met m'n 9200.....6 weken vakantie, en alle opnames van die 6 weken mislukt.:sad:"
  Ik heb geen idee of het allemaal aan die sleutel ligt of niet...kan best. Ik heb nooit eerder over een sleutel gehoord, dus het ook nooit op gelet bij m'n 9200.
   
 8. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Automatisch laten aan- en uitspringen.

  Ik heb deze tip al eerder genoemd maar blijkbaar vind niemand het een goede optie.
  Even voorop gesteld dat je gelijk hebt dat het energieverspilling is. Echter valt dat in verhouding wel mee. Ik verbruik liever iets meer stroom dan na enkele weken terug van vakantie te komen en te zien dat alle opnames mislukt zijn.

  Ik zou persoonlijk mijn 5050 's morgens of 's middags automatisch laten aanspringen op bv Ned 1. En automatisch laten uitspringen om middernacht. Zo hoeft de 5050 niet 24/7 aan te staan en kan hij toch ruim op tijd zijn keys binnen halen.

  Maar goed, het is maar een tip.
   
 9. Niet twijfelen is een goede aankoop :wink:

  Er zit een proeftijd op de kaart van een x aantal dagen /weken, als deze toevallig afloopt in je vakantie..dat kan gebeuren natuurlijk.

  ?? als je preview afgelopen is en je kaart niet is aangemeld dan heb je geen beeld, meld je de kaart tijdig aan of tijdens de proeftijd dan moet de kaart netjes doorlopen.  is niet nodig kan prima vanuit stand bye modus.
  ( althans bij mij werkt dat prima idem voor de 9200)
   
 10. Ehhhh, ik zou even dit topic doorlezen. De 5050 heeft vanuit standby bij mij en anderen VAAK problemen met opnemen. Ik zou toch verwachten dat dit ondertussen wel bekend zou zijn bij Ziggo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina