1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnamen mislukken

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Fladder, 24 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja, is zeker te triest voor woorden :cry:
  Omdat ik altijd 's avonds werk en daardoor bijna alle programma's mis die ik graag wil zien leek me de 5050 een perfecte oplossing. Door dit geklungel van Ziggo bekruipt me het gevoel dat ik m'n oude FOX maar weer terug zet met een "good old" analoge videorecorder eraan......
  Is dan geen HD maar heb dan in ieder geval IETS :lol:

  Ik heb trouwens daarnet een officiele klacht gedeponeerd. Via de website........ zal mij benieuwen.....
  Ik wacht af :sleep:
   
 2. Ik heb het probleem ook.

  Ik heb het probleem ook. Van mijn opnamen vanuit standby mislukt zeker 25%. Daarbij maakt het niet uit of ik de stroombesparings-stand aan of uit heb staan.

  Ik woon in het centrum van Den Haag, Signaalsterkte is ca. 50%, signaalkwaliteit is vrijwel altijd 100%.

  Ik weet redelijk zeker dat het niet aan mijn smartcard ligt, want met mijn vorige PVR (een Samsung DCB-p850R) is er nog nooit een opname mislukt.

  Als ik de Humax gewoon aan laat staan lukken alle opnames. (Dus blijft hij tegenwoordig 24 uur per dag aan...)

  Het ziet er trouwens sowieso een beetje naar uit dat Humax eerst gewoon een HD-ontvanger wilde bouwen en dat men de opnamefunctie er nog even bij heeft geknutseld. De (timer)opnamefunctie zit namelijk vol met bugs/onhandigheden:

  • Opnamen vanuit standby mislukken zoals gezegd vaak.
  • Bij het opnemen van programma's die op dezelde zender na elkaar komen, wordt de veiligheidsmarge niet geannuleerd. Dit wil zeggen dat de opnames gaan overlappen en dat de opname van een tweede kanaal tijdens deze overlap niet meer mogelijk is.
  • Bij het instellen van timer-opnames is het niet mogelijk om zelf een naam voor de opname op te geven. Als ik bijvoorbeeld handmatig een timerinstelling maak voor CSI en Bones (na elkaar op RTL 4), heet de opname altijd "GTST"...
  • Het niet kunnen wissen/verplaatsen van bestaande opnamen als er een opname loopt is erg onhandig. Vooral als je tijdens een opname tot de conclusie komt dat je schijf bijna vol is...
  • De recorder heeft geen enkele functie voor het bewerken van bestanden. Uitgebreide editing is niet nodig, maar functies voor het simpelweg splitsen en samenvoegen van opnames mag je van een moderne PVR toch wel verwachten...
  • Het wissen van opnames van de harde schijf duurt idioot lang. Als je enkele opnames van schijf wilt wissen ben je soms minuten lang aan het wachten.
  Als de beeldkwaliteit niet zo goed was had ik het ding al lang teruggebracht...
   
 3. 't Werkt!

  Gisternacht, gisteren en vannacht diverse opnamen gepland op verschillende zenders. Dankzij (??) de ingestelde standby timer (van 20.00 tot 20.05 op NED1) zijn deze keer ALLE opnamen gelukt!
  De Humax ook in standby gezet op NED1.

  In voorgaande dagen lukten er dan nog een aantal niet maar nu wel.
  Ik kan m'n geluk bijna niet op:applause:

  Zou er iets aangepast zijn door Ziggo??

  Ik ga nu de standby timer eruit halen en kijken wat er gebeurd.....

  Wordt vervolgd.
   
 4. Standby timer

  Zoals eerder in deze draad is gezegd: een toegangssleutel werkt 6 uur. Door het gebruik van de standby timer (20:00-20:05) zoals jij doet mislukken er geen opnames van 20:05 tot 02:05. Als je in deze periode een opname start, dan is vanaf de eindtijd weer voor ca 6 uur een sleutel binnengehaald. Maar na echt zes uur in standby zonder hulptimers mislukken bij mij alle opnames. Met een voorlooptimerblok op NLD1 mislukt er bij mij geen enkele opname.

  Ik heb een wekeleijks herhalende testtimer geprogrammeerd (midden op de dag op een willekeurige zender) op een tijdstip dat hij zeker langer dan 6 uur standby staat. Deze mislukt elke week. Zolang deze blijft mislukken heeft ziggo/humax nog geen aanpassing gemaakt.
   
 5. Dus als ik het goed begrijp, zou het probleem van mislukte opnames via een 'workaround' zijn opgelost als de kabelprovider (Ziggo) ervoor zorgt dat er slechts éénmaal per 24 uur een nieuwe key wordt gegenereerd i.p.v. om de 6 uur. Dat moet toch te regelen zijn?

  De workaround bestaat dan uit het éénmaal per dag de Humax een paar minuten wakker laten worden via de Standby timer.

  Dan hoeven de voorloop opnames op Ned 1 niet meer geprogrammeerd en achteraf gewist te worden.
   
 6. Dat zou 1 manier zijn de andere is dat Humax de software eventjes iets langer laten wachten tot er beeld komt en niet meteen laten stoppen als hij zwart beeld "ziet".
  Maar zoals iemand al terecht heeft gezegd in deze thread is het eigenlijk niet echt een fout van de Humax alhoewel ik wel vindt dat als ze een beetje hadden nagedacht bij Humax dit probleem niet echt nodig was.
   
 7. Niet echt een fout van de Humax? Heeft de 9200C deze problemen dan ook? Bij mijn weten niet, dus zit de fout wel degelijk bij de Humax.
   
 8. Daarom heb ik dit stukje er ook bij gezet want in theorie doet de Humax zijn werk wel want waarom zou je zwart beeld opnemen, maar het blijft toch zeer zeker het geval dat als ze even iets verder hadden gekeken dan hun neus lang is dat ze wel achter dit probleem waren gekomen.
  Ik heb trouwens ook geen idee na hoeveel tijd zwart beeld de Humax er de brui aangeeft. Misschien iemand dit hier een antwoord op weet?
   
 9. Ik heb het probleem ook, de Humax nu twee weken in bezit en gisteren voor het eerst twee leuke programma's gemist erdoor. Geen man overboord, maar wel erg jammer...

  Zou fijn zijn als hier eens serieus naar gekeken wordt als ik de thread zo zie met het aantal pagina's. Beetje belachelijk anders.
   
 10. Ik sluit mij aan bij alle mensen waarbji opnames mislukken.
  Laatst een weekendje weg geweest, en ALLE opnames die vanuit standby opgenomen moesten worden (een stuk of 10), zijn mislukt.
  Dit probleem had ik overigens ook met m'n 9200.....6 weken vakantie, en alle opnames van die 6 weken mislukt.:sad:

  Opnames die vroeg in de ochtend plaatsvinden (blijkbaar door die 6 uur standby), mislukken inderdaad ook vaak.

  En net als er hier wordt gezegd: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=19055 , heb ook ik last van die "preview periode is verlopen" meldingen. Soms gelijk bij het aanzetten, maar soms ook als hij al een tijdje aanstaat. En als hij dan aan het opnemen is.....je snapt het al....opname mislukt.
  Nou wordt daar gezegd dat even naar een andere zender zappen geen nut heeft...maar zo los ik het ook vaak op. Als ik niks doe, blijft hij rustig een half uur (meer geduld heb ik niet) op "Preview persiode is verlopen" staan. Is dat stom toeval?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jul 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina