1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe of met welke (digitale) ontvanger via RF-uit naar meer (analoge) toestellen

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door aljac, 22 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. [FONT=&quot]Ik kan nu via de satelliet(ontvanger) Eredivisie Live doorsluizen naar andere toestellen. Ik gebruik daarvoor het RF-signaal (nu kanaal 33, maar instelbaar in mijn satellietontvanger). Die andere toestellen krijgen dan uiteraard slechts dezelfde keuze vanuit de satellietontvanger als in de huiskamer, maar dat nemen we op de koop toe. Ik zou me liever via de kabel willen abonneren, maar mijn in mijn SonyTV geïntegreerde kabelontvanger maakt doorsluizen via RF-uit onmogelijk. Er is geen uitgangssignaal. Hetzelfde probleem heb ik met de HDD/DVD-recorder. Ook dat is dus veranderd ten opzichte van de vroegere videorecorders, die wel een RF-uitgangskanaal hadden. Nu overweeg ik wel een aparte ontvanger aan te schaffen (Samsung of liefst Humax) maar ik kan nergens vinden of die wel een echt eigen RF-uitgangskanaal hebben. De kans dat de verkoper dat weet is nagenoeg uitgesloten en aan Ziggo kan ik het moeilijk vragen (die wil liever meerdere abonnementen per huishouden). Wie weet hoe dat zit of weet een andere oplossing?

  Aljac
  [/FONT]
   
 2. Je mag bij ziggo op één digitaal abbonnement maximaal 5 tv's aansluiten dus je kan het met een gerust hart vragen hoor;).
   
 3. De decoders die bij Ziggo gebruikt worden hebben geen van allen een RF-uitgangssignaal. Dat gaat dus niet werken. Je kan wel zonder extra abonnementskosten totaal 3 smartcards krijgen met hetzelfde pakket. Dan moet je voor de extra TVs dus nog wel een aparte decoder en smart-card kopen. Voordeel is dan dat je op alle toestellen verschillende zenders kan bekijken.
   
 4. Waarom staat er dan nog op de ziggo site dan nog dat dit niet werkt :roll:

  Ik wil meer digitale ontvangers in mijn huis plaatsen, kan dat?
  • Ja, dat is geen enkel probleem. Je kunt op elke televisie met een SCART-aansluiting een digitale ontvanger plaatsen.
   Voor de ontvangst van digitale televisie van Ziggo heb je wel ook het Startpakket Digitale Televisie van Ziggo nodig.
   Let op: Je moet er rekening mee houden dat het bij Ziggo nog niet mogelijk is om meerdere smartcards te koppelen. D.w.z. dat wanneer je op twee smartcards Film1 wilt hebben, je daar ook twee keer voor moet betalen. Ziggo werkt hard aan een oplossing voor dit probleem.
   
 5. Maar dit alles betekent dus dat ik via de satelliet moet blijven werken, want daarmee lukt het wel. Meerdere kabelontvangers vind ik wel erg overdreven, bovendien gaat het juist om Filmnet en Eredivisie Live (waarmee dat nu dus helemaal nog werkt ook). Goede reclame voor de satelliet, daar niet van (maar Astra kachelt achteruit door veel minder te kunnen bieden dat de kabelboeren).

  Aljac
   
 6. Je kan zonder meer kosten de extra pakketten kijken op de extra smartcards. dus maximaal 3 tv per abbo. Ik d8 eerst 5 maar dat aantal is door ziggo omlaag gebracht naar 3.

  Bron ziggo website: ziggo website
   
 7. Het is gewoon een kwestie van apparatuur, niet van abonnement. Om EL op elk toestel in huis te ontvangen heb je nodig: een kabelabonnement à €16,25/maand en EL zelf à €14,95/maand. Op elk toestel zonder decoder ontvang je dan de standaard 30 analoge zenders. Op elk toestel mét decoder ontvang je dan 60 digitale zenders + EL. Dit is geldig tot en met dríe Smartcards. Voor meer vragen moet je de link volgen onderaan.

  Werkt gewoon wel zo. Echter, ze zijn nog niet klaar met het samenvoegen van in gebruik zijnde Smartcards en zodra alles is afgerond zal dit op de website wel veranderd worden. Sterker nog, op deze speciale landingspagina staat de juiste informatie al. Voor nieuwe abonnees gaat het gelijk in.
   
 8. Er zijn ook bij o.a. conrad en in het aanbod van marmitek ( verkrijgbaar/bestelbaar via handyman ) losse RF modulators te koop.
  Deze sluit je aan op scart en hebben dan een los instelbaar RF kanaal waarop je kan doorlussen.

  Je kan ook bij een rommelmarkt voor weinig een oude video recorder met scart kopen.
  Wat je op scart invoert ( de uitvoer van je decoder) wordt netjes via de RF out van de video verzonden net zoals je nu al gewend bent.
   
 9. Dat klinkt heel goed, G. bruiker. Nog even een aanvullend vraagje. Ik heb twee scart-aansluitingen op deze Sony (en gebruik er één voor de DVD-speler en één voor de satellietontvanger), kan ik hier een blokje tussenzetten om van één uitsluiting meerdere te maken?

  Aljac
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina