1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UPC erkent afknijpen usenetgebruikers

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Ed, 22 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tsja, ik heb toch echt liever dat m'n Skype gesprekken zonder lag verlopen en dat een DNS request snel afgehandeld is dan dat die usenet download wat langer duurt.
   
 2. Je kan wel alles best vinden, maar denk je eens in: Ziggo zou bijvoorbeeld
  streaming video kunnen afknijpen. Die concurreert namelijk met de video on demand diensten van Ziggo zelf.
   
 3. Dat is begrijpelijk, echter als UPC er niet in slaagt te leveren waarvoor betaald wordt, maar daarvoor andere gebruikers moet benadelen, doen ze toch iets verkeerd. En inderdaad schept dat een gevaarlijk precedent, met hiervoor gemaakte post als voorbeeld.
   
 4. Ik denk dat als iedereen opeens vol zou gaan downloaden continu geen enkele provider genoeg capiciteit heeft. Een bedrijf gaat uit van gemiddeld gebruik en kan niet alleen maar uit gaan van piek uren. Het lijk mij een logische stap dan in piek uren aan bepaalde dingen prioriteit te geven.
   
 5. Natuurlijk is het begrijpelijk. Als het echter volslagen onmogelijk is te leveren waarvoor betaald wordt aan mensen die daarvan gebruik willen maken, wordt het tijd om snel "tot 120 mbps" op de website te zetten (of een range als 80 tot 120 mbps), of de maximaal werkbare snelheid te noemen. Als het technisch niet haalbaar is, is dat zeker een geldig excuus, maar moet je dat wel even meedelen.

  Als het verschil in maximaal te behalen snelheid als iedereen zijn maximumsnelheid gebruikt echt veel en veel lager ligt dat de tot nu toe geadverteerde snelheid, zou een oplossing zijn: adverteren met een klein percentage onder de pieksnelheid. Reserveer dat gedeelte voor verkeer met hogere prioriteit (en vaak minder bandwijdte). Gebruik de rest voor downloads en andere zaken die meer nodig hebben dan die beperkte hoeveelheid bandwijdte.
  Dat is eigenlijk al bijna wat er nu gebeurd, met dat verschil dat je dan tenminste weet waarvoor je betaalt.

  Blijft nog het hellende vlak; als dit al mag, staat de deur open om onder het mom van prioriteitsverkeer streaming te hinderen om de eigen TV-diensten beter uit de verf te laten komen, en andere nog verachtelijker praktijken dan "false advertising".

  Overigens is deze hele net neutrality discussie één die al ontzettend lang loopt. Omdat er geen wetgeving is om dit soort zaken te reguleren is het aan marktwerking om de IPS's te controleren. Sommige providers doen niet aan het controversiële (eufemistische) traffic shaping, andere kunnen er niet zonder bestaan.
   
 6. Bij het vroegere Multikabel stond volgens mij in de voorwaarden vastgelegd dat er geen enkele garantie voor snelheid was tijdens piekuren. Maar inderdaad waar word de grens in dit soort dingen getrokken?? er is niemand die het antwoord precies heeft de ISP's mogen dit naar eigen inzicht invullen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina