1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Waar blijft de firmware update?

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door ArChie, 22 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben op dit moment eigenlijk heel tevreden over de IR-FOX. Het enige wat mij nog wat stoort aan de IR-FOX is de tijd (die loopt soms achter) en de EPG. Maar dit probleem is op te lossen door eens in de zoveel tijd (1 a 2 maanden) de IR-FOX van de spanning te halen. Dit zou eigenlijk niet moeten en verdient ook niet de schoonheidsprijs maar er valt goed mee te leven (het is in ieder geval een probleem wat simpel is op te lossen en wat niet continue aanwezig is). Voor de rest is het gewoon genieten met de IR-FOX (ik heb hem al sinds eind 2006) want de beeld kwaliteit is gewoon subliem en voor de rest zijn er geen hinderlijke problemen (geen lipsync en het beeld hangt zich nooit op). Hij werkt voor mijn doen eigenlijk voor 90% perfect (m.u.v. de 2 eerder genoemde punten).

  Omdat de IR-FOX inmiddels wel al een paar jaartjes op de Markt is en langzaam gedateerd wordt (indien je een LCD of PLASMA TV hebt moet je eigenlijk deen decoder nemen met HDMI) ben ik wel langzaam aan het overwegen om hem te vervangen door een andere Humax. Omdat ik echter nog niet beschik over een LCD of PLASMA TV in de woonkamer staat dit wel op een laag pitje.
   
 2. Ik schakel tegenwoordig mijn Humax via de versterker aan/uit, maakt het wat trager met opstarten maar hij werkt tenminste (tot ik een paar uur niet langs Ned1 zap dan raakt de tijd weer van slag).
   
 3. Het komt de laatste tijd vaak voor dat de Humax IR-FOX C tijdens het zappen niet op tijd de Present/Following EPG informatie in de informatie balk weet te tonen binnen de tijd dat die informatie balk weer van het scherm wordt gehaald. Gevolg: Ik moet eerst weer de EPG informatie handmatig oproepen om te achterhalen welk programma er bezig is. Zeer irritant als je gewend bent om op basis van de EPG informatie te zappen i.p.v. af te wachten tot er beeld is.

  Is dit de zoveelste bug in de Humax IR-FOX C of heeft Ziggo/Casema zitten rommelen aan de refresh rate van de Present/Following EPG informatie waardoor de Humax die informatie niet meer op tijd binnen krijgt?
   
 4. Kan het niet zo zijn dat jij een hardware defect hebt?
  Op amper 10 kilometer van jou werken mijn Humaxen echt vlekkeloos. :?
   
 5. Misschien zap jij op een andere manier of met een ander tempo dan ik? Misschien gebruik jij andere instellingen? Misschien zijn jouw Humaxen anders aangesloten dan die van mij? Misschien zijn er meerdere hardware revisies in omloop van deze Humaxen? Misschien heb ik wel een maandag ochtend exemplaar? Geen idee. Ik zal hem straks weer eens resetten naar fabrieksinstellingen om te kijken of dat nog wat uithaalt.
   
 6. Misschien dat je eens een identiek exemplaar in dezelfde setting kan uitproberen?
   
 7. Nog vergeten te melden, maar het terugzetten naar de fabrieksinstellingen zorgt er voor dat de Present/Following EPG informatie weer normaal werkt. Dus dit probleem is ook weer het gevolg van een bug in de Humax die er kennelijk voor zorgt dat het geheugen van de IR-FOX C na verloop van tijd zodanig corrupt raakt dat de Present/Following EPG informatie niet meer correct verwerkt wordt.
   
 8. Ik gooi daarom maar met een schakelklok 1 minuut in de nacht de spanning er af,dan raakt ie niet zo in de war.
  Er zit nog een bug in de timer die de fox op een bepaalde tijd op een bepaalde zender aan laat gaan.
  Als de boel in de war raakt wil de fox niet meer aan of uit.
   
 9. Discovery Channel hapert

  Sinds kort overgestapt naar Ziggo :( had ik dat maar nooit gedaan.
  Eerst mega veel problemen met internet, had het snelste pakket van 50mb/s maar ze beloven een boel maar de snelheid haal je NOOIT. Televisie in het begin geen problemen maar nu begint alleen Discovery Channel te haperen.
  Even hier op het forum gesnuffeld en de decoder maar eens gereset helaas dit werkt ook niet. Dan wil je het modem de nieuwe firmware laten inladen maar dat kan niet eens bij mijn Humax. Ik heb meerdere malen met Ziggo gebeld maar daar wordt je ook van het kastje naar de muur gestuurd.
  Wie o Wie kan mij een beetje helpen wat ik wordt er knettergek van.
   
 10. Geen centje pijn hier met de snelheid. Bekijk of het beter gaat zonder virusscanners (tijdelijk uitzetten) en andere mogelijke vertragers zoals een router zonder N capaciteit.

  Het modem heeft niets met een Humax te maken.
  Hoe je de Humax moet updaten staat uitgebreid in de handleiding.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina