1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Is Eurosport HD echt te ontvangen zonder decoder?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door stevin, 21 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb onlangs een Sony 40E4020 LCD TV gekocht die beschikt over een digitale SD en HD tuner. Ik heb (nog) geen Alphacrypt CAM module. In deze situatie zou ik de ongecodeerde, "gratis" digitale zenders moeten kunnen bekijken. Ik kan inderdaad de gratis SD zenders (Ned 1, Ziggo TV, Zenderoverzicht, Den Haag TV, Info Thuis) bekijken maar de ook gratis HD zender Eurosport HD niet. Ik zie hiervan alleen maar de EPG maar geen beeld en geluid. Die situatie is precies hetzelfde als voor de overige HD zenders. Volgens de Ziggo website hoort Eurosport HD tot het digitale basispakket en zou hiervoor geen extra HDTV pakket nodig moeten zijn. Is hiervoor toch een extra pakket nodig of is er een andere reden waarom ik Eurosport HD niet kan zien?
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De genoemde zenders zijn de enige digitale zenders die niet gecodeerd zijn.
  Om de andere "gratis" zenders te bekijken met je Sony TV heb je een Ziggo smartcard en CAM module nodig.
   
 3. Begripsverwarring. Gratis betekent bij Ziggo iets anders dan in het normale spraakgebruik. Alle zenders m.u.v. de paar door jou genoemde worden door Ziggo versleuteld doorgegeven. Je hebt voor de ontvangst van de 'gratis' zenders geen aanvullend abonnement nodig maar wel een AlphaCrypt module en een geldige Ziggo smartcard (beide los te koop in de handel).

  Dit is overigens een bewuste policy van Ziggo omdat ze willen weten wie er digitaal kijkt en omdat ze op deze manier het slijten van extra betaalpakketten willen faciliteren (bron: Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo). Sommige andere kabelexploitanten (CAI Westland bijv.) geven alle zenders die deel uitmaken van het basispakket wel onversleuteld door, zodat er geen CAM of smartcard nodig is om álle digitale zenders uit het basispakket te kunnen zien.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina