1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Signaal iets te zwak ?

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door Sjaakie63, 21 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik had last van wat blockjes in beeld op een aantal zenders en hier en daar een ber van 50-75.

  Als aktie daarop heb ik vandaag goed afgeschermde coax gekocht, en metalen pluggen.

  Nadat ik deze aangesloten had was het beeld overal prima, geen blokken meer en de ber staat op 0 op alle kanalen. :pompom:

  Toch vraag ik me af of de signaalwaardes niet aan de lage kant zijn.

  M'n humax 5000 tuner geeft nu aan signaal 15% en kwaliteit 100%.

  Is die 15% niet wat mager :?:
  En zo ja, moet ik contact opnemen met ziggo om het signaal te laten opkrikken :?:
   
 2. De signaal-waarde zegt niet zoveel en is een relatief, niet gecalibreerd getal. Ik heb ook zenders met minder dan 10% en toch een prima beeld. De BER waarde is het meest belangrijk.

  Als je op je analoge TV kijkt en je alle zenders daar zonder sneeuw ziet is er over het algemeen met je signaalniveau wat je huis binnenkomt niets aan de hand.
   
 3. Nou, toevallig heb ik mij de afgelopen week dezelfde vraag gesteld met een signaal van rond de 40% op de zwakste transponder. Ik heb de kabelversterker wat hoger gezet, maar in principe heeft CeeS gelijk mbt die BER-waarde. Toch vind ik 15% wel kwetsbaar laag. Wat veroorzaakt zoveel signaalverlies? Dat zou ik toch eens uitzoeken als je tijd hebt, Sjaakie63.

  Waar ik met je van mening over verschil CeeS, is de redening dat sneeuw bij de analoge kwaliteit een vingerwijzing is. Eerder een waarschuwing, misschien, maar je geeft net zelf aan dat BER de doorslag geeft.
  Die analoge sneeuw manifesteert zich trouwens ook in vele gradaties, en hangt nog ook af van de kwaliteit van je tv. En analoog zit bovendien toch ook nog in een heel ander frequentiegebied? Dat hoeft digitaal niet altijd consequenties te hebben. Tenzij de kwaliteit duidelijk abominabel is, natuurlijk, dan is alles slecht.
   
 4. Als de uitlezing op de diverse ontvangers gecalibreerd zou zijn, zou je "iets" kunnen zeggen van die procenten signaalsterkte. Maar 15% zegt helemaal niets over de sterkte van het signaal zelf, het is een relatief getal en als je een ander merk ontvanger neerzet kan het zomaar ineens 30% of 60% zijn met hetzelfde signaal. Ik heb hier zelf meerdere ontvangers thuis die allemaal een ander getal geven.

  Nee, analoog en digitaal zitten door elkaar heen. Via 'het oog' kijken naar het analoge signaal heb je een hele goede indruk hoe de kwaliteit van het hele frequentie gebied op de kabel is. Als je in de analoge kanalenlijst voor je gemeente die je op de Ziggo website kunt vinden een lage frequentie, een middel en een hoge frequentie bekijkt heb je een goede indruk. Bij ons zit CNN bijvoorbeeld op een hoge frequentie (856MHz), TV-Noordholland op een lage (184MHz) en Veronica/Jetix zit daar ongeveer tussenin (496MHz). Zijn die signalen te zwak dan zie je ruis in het beeld op één van die kanalen en weet je dat er iets niet in orde is met het binnenkomende niveau (indien je de TV direct op het abonnee-overnamepunt in de meterkast of huiskamer aangesloten hebt). Over storing die op bepaalde plaatsen zit zegt dit overigens niet veel, maar over het algehele niveau van je aansluiting wel.
   
 5. In het algemeen (dat merken verschillend aanduiden bij dezelfde signaalsterkte) heb je gelijk, maar in dit specifieke geval van 15% heb we
  toch een signaalsterkte die ik "niet gauw" op een ontvanger - en ik zie genoeg merken - aantref. Het is extreem laag.
   
 6. Toch gaf ik je een voorbeeld waarbij ikzelf maar 9% heb en een prima signaal. Sluit ik een andere ontvanger aan heb ik daar 40% en weer een andere geeft 60%.

  Daarmee zeg ik niet dat het niet zwak is in dit geval, maar geef alleen maar aan dat je dat niet kunt constateren aan de 'sterkte' die de ontvanger aangeeft.
   
 7. Dat begreep ik ook wel en kan dat ook wel beamen, maar ik zie nu dat jij ook beaamt dat 15% aan de lage kant is. Natuurlijk geen storing zolang BER maar 0 blijft, natuurlijk geeft de ene ontvanger bij eenzelfde signaal 40 aan en een andere misschien wel 90, maar dat is nog altijd iets anders dan 15. Dat is extreem, en dus zou ik mijn bekabeling in dit geval bijlangs gaan. Een tweede aansluiting in huis kon wel eens te veel worden in het laatste geval.
   
 8. Zucht... Voor de derde keer dan maar:
  15 hoeft niet laag te zijn, thuis heb ik 9% en dat is minder dan 15 en mijn signaal is niet zwak want met een andere ontvanger op zelfde plek aangesloten is het signaal veel sterker (40 en 60%). Conclusie is dat die 9% die ik daar zie op de ontvanger niet veel zegt. Er zit zelfs een splitter na die plek waar ik 9% heb en gaat daarvandaan een kabel naar de slaapkamer van 10 meter zonder versterker. Op de slaapkamer is het signaal nog steeds goed analoog zonder sneeuw en ook digitaal is daar 60%.

  Dus als je 15% signaal hebt en een BER van nul zou ik me niet zo druk maken. Is de BER wel wisselend is het een ander verhaal.
   

 9. Feit is dat ik doordat ik de kabel (9meter) vervangen heb door een goeie kabel met metalen stekkers, er geen blokjes meer te zien zijn, en op alle zenders de ber op 0 staat.

  Ik heb op de slaapkamer nog een samsung ontvanger staan, die kan ik natuurlijk wel even naar beneden zetten en dan kijken wat die aan signaalsterkte aangeeft. Vermoedelijk zal dat dan compleet anders zijn.

  Zolang ik goed beeld heb en geen storingen zal ik geen aktie ondernemen naar ziggo, maar bij wederom storingen dan gaat er een telefoontje daarheen of het signaal niet alsnog te zwak binnenkomt in mijn aansluiting.
   
 10. Maar dat zou ik pas doen nadat ik er zeker van was dat alle kabels en aansluitingen tiptop voorelkaar zijn met kwaliteitsmateriaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina