1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDTV ontvangen?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Jan R, 21 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi,

  Ik ben nieuw bij het hele HDTV gebeuren en ik zit nog met een paar vragen. Op dit moment heb ik gewoon het basispakket van Ziggo, volgens mij gewoon analoog. Nu wil ik toch de overstap maken naar HDTV, zeker nu het er op lijkt dat Nederland 1, 2 en 3 binnenkort toch echt in HD gaan uitzenden. Ik weet echter niet wat ik nu precies moet doen om HD te gaan ontvangen. Kan ik gewoon een geschikte decoder in de winkel kopen en die aansluiten?? Zoals ik zei heb ik nu volgens mij gewoon analoge TV, moet ik niet eerst digitale TV hebben of bij Ziggo aangeven dat ik HD wil ontvangen? De reden dat ik het hier vraag is dat ik erg slechte ervaring heb met de helpdesk van Ziggo zelf :x

  Dan nog een vraag; wij hebben meerdere TV's, maakt dat nog iets uit? Dat het signaal na een paar verleningskabels en splitsstukjes te zwak is voor HD of zoiets?

  Alvast dank voor antwoorden op mijn vragen. Sorry als dit hele domme vragen zijn maar ik zie door de bomen het bos niet meer!

  Jan
   
 2. Beste Jan,

  Als jouw tv's rechstreeks aan het contactpunt uit de muur zijn aangesloten heb je inderdaad alleen analoge TV. De digitale TV zit al wel in het signaal uit dit kastje, maar die moet je apart ontsluiten met een digitale decoder die je bij de kabel maatschappij of via internet kunt aanschaffen. Je hebt daarbij een abonnement nodig. Met een abonnement krijg je een smartcard die je in de decoder doet. Pas dan heb je digitale TV.
  Je abonnement kun je samenstellen uit diverse paketten. Basisregel is hoe meer, hoe duurder. Kijk daarvoor op de site van Ziggo.
  HDTV is zo'n apart pakket dat apart moet worden besteld. Let wel: hiervoor heb je een geschikte (HDTV) decoder nodig én een geschikte HD-TV!
  Je kunt wel meerdere TV's op dezelfde decoder aansluiten, alleen geven die dan allemaal tegelijk hetzelfde programma. Da's vast niet de bedoeling. Heb je meerdere TV's die je allemaal digitaal wil maken, dan heb je idem zoveel decoders nodig (en smartcards) die je bij elk toestel plaatst. Tegenwoordig kun je wél tot drie smartcards op één abonnement registreren, dat kost dus niet extra.
  Signaalsterkte is in principe geen punt, op voorwaarde dat je al een degelijke kabel hebt liggen.
  Succes!
   
 3. Dag Bob, bedankt voor je antwoord :) De tv's hier zijn nu nog oude beeldbuizen, voorlopig wil ik er inderdaad één vervangen door een HDTV.
  Ik zie nu dat ze het startpakket van Ziggo à 200 euro ook gewoon bij BCC verkopen. Daar zit ook een smartcard in zag ik, dan heb ik dus in principe alles wat ik nodig heb? Ik vind de extra pakketten van Ziggo voorlopig nog niet de moeite waard, het gaat me vooral om Nederland 1, 2, 3 (ik weet dat die nog niet HD zijn) en Eurosport. Sport1 vind ik te duur.

  Ik vind het alleen wel vreemd dat het zoveel kost. De HDTV tuner van UPC begint bij 70 euro en een losse Samsung tuner kost 170. Is er niet een goedkopere oplossing, bijvoorbeeld een losse tuner en dat ik een losse smartcard van Ziggo aanvraag?
   
 4. een HD decoder heeft een HDMI aansluiting, wanneer je thuis alleen nog maar oude beeldbuis tv's heb. (dus nog geen LCD/PLASMA of LED) heb je niets aan een HD decoder. M.a.w. van HD uitzending kan je alleen genieten opmoment dat je ook een HD(ready) tv hebt. Sterker bij mijn weten zijn er geen beeldbuis tv's met een HDMI aansluiting, je hebt er sowiezo niets aan omdat de beeldbuis tvs niets met de resolutie kunnen.

  Je kan gewoon een losse HD-tuner komen, evt 2e-hands via marktplaats o.i.d. Volgens mij het het zelfs mogelijk om een Smartcard van iemand anders over te nemen. Deze zal door ziggo wel geregisteerd moeten worden voor jou account, helemaal als je gebruik gaat maken van een of meerdere pakketen.
   
 5. Heb je al eens gedacht aan de aanschaf van een HDTV met ingebouwde DVB-C (HD) tuner en een CI+ slot? Dan heb je helemaal geen externe tuner meer nodig en ben je goedkoper uit voor een veel gebruiksvriendelijkere oplossing.
   

 6. Beste Jan
  Zoals je ook in de andere reacties al kunt lezen zijn er beperkingen als je 'oude' met 'nieuwe' techniek wil mengen. Je kunt inderdaad een decoder via de scart aan je huidige tv koppelen en daarmee gebruik maken van de mogelijkheden van digitale tv. Maar een LCD of plasma tv (en dan een HD-ready of full-HD toestel) geeft je het maximale resultaat via een HDMI aansluitkabel.

  Met het startpakket heb je inderdaad alles in huis. Ik zie nog de volgende aanbieding: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/hdtv/ Je krijgt € 50 retour op aanschaf van een decoder zoals de Samsung DCB-H360R.

  Vermoedelijk zullen de ned 1,2 en 3 HD-varianten straks gratis meekomen met het standaard pakket.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina