1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

"proefperiode verlopen" is dit specifiek voor Cisco? (gaat het opgelost worden?)

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door onno72, 20 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is maar net wat je wilt horen.

  Archie gaf aan dat de subscriptions bij ziggo een veel korte duur zouden hebben. Ik heb aangegeven dat dit niet het geval is, de subscriptions hebben een gedligheid van een maand. Archie had dit ook kunnen weten, vanuit andere fora waarbij dit (Geldigheidsdatum Ziggo kaart berekenen) al eens onderzocht is door mensen die over een DM beschikken. Ik heb in mijn reactie aangegeven dat de oorzaak van de E19 melding niet te maken heeft met de geldigheidsduur van het abonnement maar met de geldigheid van bepaalde keys. Doordat een aantal keys een korte cycletime hebben moet de kaart eerst gesynchroniseert worden na het opstarten v/d ontvanger. Hoe langer de ontvanger uitstaat, hoe langer het duurt dat de smart card weert gesynchroniseert is. Als 1 v/d keys niet juist is zal een melding onstaan E19 of E30. Door een wake-up uit te voeren, wordt juist voorkomen dat de keys ongeldig raken.


  Als je de vraag concreet maakt dan zal ik proberen je ook een concreet antwoord geven. Ik had het over PVR/CI combinatie.
  Als mislukte opnames van toepassing zijn op de 5050 dan zullen we dat zeker onderzoeken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mei 2009
 2. Ik zou niet weten wat ik niet begrijp in dit kader. Met zo'n reactie kan je zo aan de slag bij de helpdesk...
   
 3. Als de key geldigheidsperiode door Ziggo zo kort staat ingesteld dat dit in de praktijk tot problemen leidt bij door Ziggo gecertificeerde PVRs dan kunnen we dit probleem wel degelijk bij Ziggo aankaarten. Sinds mijn preview periode is verlopen heb ik al een keer het probleem gehad. En dat is nog geen twee weken.
   
 4. Sorry hoor, Anoniem, ik vind dat je je er erg makkelijk vanaf maakt! De preview meldingen zijn van de laatste tijd, dat heeft niets met de Cisco of Samsung te maken, maar met miskleunen bij Ziggo!

  Dus voor ieder probleem moeten we maar vertrekken of anders niet zeuren????? Wel 2 dure decoders aangeschaft!

  Als iedereen met klachten die tip van jou op volgt, blijven er weinig abonnees over:evil:
   
 5. Als ik me er makkelijk van af zou maken dan zou ik überhaupt geen tijd in dit forum steken. Maak je probleem aub meer concreet, welke ontvanger, welke zenders, sinds wanneer. Ik zit niet op het ziggo west netwerk, dus als er specifieke problemen dan moet je ze wel melden of me desnoods via een PM triggeren.

  Bij hoeveel gebruikers treedt dit probleem nu concreet op ?
   
 6. Ik heb een Samsung DCB-P850R en de Cisco 8455DVB; ik krijg de 'proefperiode verlopen' melding nu sinds een 4 - 6 weken op de zenders in het standaardpakket, bijv. RTL4, SBS6.

  Ja, door heen en weer zappen, verdwijnt de melding op een gegeven moment, maar wat opvalt, is dat het van de laatste tijd is, zo'n beetje sinds iTV wordt aangeboden.
   
 7. software versie

  mischien ook maar even de software versies melden, Voorheen op de 1.0.2.5 had ik dit probleem ook regelmatig.. dit was inderdaad na een paar minuten verdwenen. ( vaak na een harde reset kwam de e19)

  laatste software op de cisco heeft dit niet meer..
   
 8. In mijn geval: Humax 5050, opname van Nederland 3, "Nieuws uit de Natuur" op 15 mei, resultaat is melding dat er een encryptie probleem was. Decoder stond in low-power standby. In het Humax 5050 topic staan onder "Bug & Wishlist" meer berichten van mensen met hetzelfde probleem. Kan niet zeggen of het eerder beter was, want nog maar kort Ziggo klant.
   
 9. Dit vindt ik nogal een gedurfde opstelling... Volgens mijn bieden jullie deze apparaten aan vanuit jullie merknaam, als geschikt voor jullie dienstverlening. Bij deze aanbieding doen jullie uitspraken over de specificaties. En deze specificaties worden op dit moment niet waargemaakt. (een van deze specificaties is het programmeren van opnames, iets wat per definitie niet lukt door de manier waarop jullie op dit moment je dienstverlening hebben ingericht).

  Dan over beeindiging/afzeggen van hetgeen ik van jullie afneem. Voor het geval je het nog niet wist, de kosten van de dienst bestaan niet alleen uit het abonnement, maar ook uit de initiele investering van €400. Afzien / beeindigen haalt dit niet terug (tenzij je de decoder terug neemt).

  Met de opmerking die jij in deze thread maakt, zeg je dus in principe dat de klant niet moet zeiken, of beter, "rot toch op"..... Garantie tot de deur.... Ik ben benieuwd hoe houdbaar deze stelling/houding is als ik hier werk van maak.

  Jammer......

  Btw, de meeste mensen die hier schrijven zijn vnl early adopters, die nieuwe diensten vroegtijdig uitproberen en best kunnen accepteren dat er een ontwikkeltraject is en niet meteen alles 100% functioneert. Om deze mensen dan zo te bejegen zegt veel over de houding van Ziggo naar zijn klanten, of eerder, van sommige werknemers van Ziggo (jij misschien anoniem?) die de boel aardig verpesten. (laat ik hopen dat ik het verkeerd heb)
   
 10. Bij jou misschien niet, maar bij mij (helaas) wel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina