1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Soms geen internet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Janto10, 20 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Ziet er niet zo goed uit. Er is echt iets mis hier hoor. Je zou je binnen installatie kunnen nakijken en ook nog ff bij de buren vragen of die ook problemen hebben. Daarna uiteraard ff bellen met ziggo helpdesk.
   
 2. :) ben ik weer . internet was vandaag ( vanmorgen tot nu niet vooruit te branden) power level was - 19:? heb em dichter bij aop gebrracht en.....slechte kabels. waardes zijn nu:  [​IMG]


  Total Uncorrectable Codewords14
   
 3. Dat zijn normale waarden; nu zou alles goed moeten lopen.

  Mees de Roo
   
 4. hmmz.. als ik splitter etussen zet is het opeens -15 dbV kan dat kloppen en als ik coax van boven los haal is ie min 12 . lig dit nu aan de splitter

  of is het beste gewoon alle kabels van boven ) woonkamer' te vervangen ) zijn al 50 jaar oud :-P
   
 5. Splitter????? Welke splitter????? Hoe heb je alles in hemelsnaam aangesloten zitten ??????
  Mees de Roo
   
 6. lol. Ik bedoel de splitter van ziggo.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.3; U; Series60/3.2 NokiaN79-1/20.174; Profile/MIDP-2.1 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 7. Die kan je modem zelf niet meten, maar moet in de CMTS bepaald worden. Hij wordt dan schijnbaar niet meer als zodanig naar je modem gestuurd, maar vermomd als benodigd Upstream Power Level waarop je modem moet zenden om voldoende hard bij de CMTS binnen te komen.
   
 8. Die mag nauwelijks meetbaar verschil uitmaken, want er zit voor zover ik begrijp een filter in.
  Een volledige ongefilterde (puur ohmse) rechttoe-rechtaan 2-weg splitter zou -3 dB moeten doen, dus van die ziggosplitter mag je hooguit -1 tot -2 dB verwachten.
  -3 dB voor de rest van je netwerk alleen maar aangesloten is trouwens ook flink (als het tenminste niet aan die uiterst verdachte splitter ligt). Maar als je er van uitgaat dat die splitter door zijn fout zelf -12 dB doet en een open splitter 0 dB dan kom je met een belaste splitter nog net op -15 dB.
  Eerst dus maar eens die splitter!
  Helpdesk !!!!!!!

  Mees de Roo
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mei 2009
 9. hoi , update: heb net ff zonder splitter getest en ja hoor 10 db :). met volle belasting 4 tv`s.. ff getest met een gewone splitter. maar is de splitter nu defect of wat ???? want blijf het raar vinden dat de decoder ( humax 5000) aangeeft bij signaalontvagst: Kwaliteit: 100 en bij stertke: 20-26) ?
   
 10. Ik denk dat je echt even precies moet uitleggen (tekening/schema) wat, wanneer hoe aan en achter elkaar zit. ZONDER splitter en MET modem EN 4 TV's kan ik me even helemaal niets bij voorstellen (althans niets normaals).
  En dan blijft het hele vervolg ook in de lucht hangen.
  Wel moet je de ziggo-splitter aan de modem-kant even heel goed bekijken; zit er in die coax aansluiting niet een heel dun draadje of stukje zilverpapier wat van de tv-kabel afscherming afgebroken is (en dat sluiting maakt/kan maken).

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina