1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

kabel tv goedkoper??

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door bruce., 20 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat nieuwsbericht is al gepost in dit forum. En of het er goedkoper van wordt, lijkt me sterk. Maar dat is van ons allebei speculatie, we komen er wel achter.
   
 2. Wat ik me een beetje afvraag... Stel dat ik dan een andere aanbieder zou nemen dan Ziggo in Zwolle...zou die andere aanbieder dan ook aan CI+ gebonden zijn?
  En wanneer Ziggo in UPC land gaat aanbieden...zou het dan ineens voor mensen in dat gebied mogelijk zijn een Alphacrypt-gebaseerde oplossingen te gebruiken?

  Ik vind het zeer interessant allemaal en dit zou voor ons als eindgebruikers nog goed eens heeeeel mooi uit kunnen pakken! Het zal allemaal niet zonder horten en stoten gaan, maar uiteindelijk gaan we er vast wel op vooruit!
   
 3. [speculatie]
  Ik betwijfel het ten zeerste. De technische complexiteit van het verhaal (bijvoorbeeld jouw vragen), de belasting van het netwerk... En het bijvoorbeeld upgraden van kabels en aansluitingen om diensten beschikbaar te maken, wie is daar verantwoordelijk voor? Vooral de besluitvorming daaromtrent...
  Komt dan nog bij dat er grote ongelijkheid blijft bestaan tussen regio's, niet elke dienst zoals Ziggo die levert kan over het UPC-netwerk en andersom, of het volledige kabelnetwerk moet op de schop. Twee kwaden.

  En hoe dan ook levert zo'n enorme wijziging flinke tijd grote administratieve chaos op. Ik wil er wel een wedje op leggen dat het moeizamer gaat dan de fusie van MK, Casema en @home.
  [/speculatie]
   
 4. Daarom geef ik ook aan: UITEINDELIJK gaan we er vast wel op vooruit!

  Tuurlijk is dit niet zomaar geregeld. Maar op de lange duur levert concurrentie voor de eindgebruiker meestal meer keuze op. Aan producten zal er niet veel te regelen zijn, maar bedrijven kunnen zich straks onderscheiden door klanten service en dergelijke.

  Eén voordeel heb je dan sowieso: iedereen die loopt te miepen over Ziggo stapt dan toch gewoon lekker over...
   
 5. Hmja, meer bedrijven op de kabel, meer onderhoud, elkaar de verantwoordelijkheid voor storingen geven, ik zie de grote buien al hangen. Voor mij hoeft het niet. En ik vraag me ook ten stelligste af of dat concurrentiebeding niet een beetje overtrokken wordt.

  Ach dat roepen zoveel mensen en als puntje bij paaltje komt blijven ze toch... Genoeg mensen hebben nu ook al alternatieven en men wil de rompslomp toch liever niet hebben.
   

 6. De kabelmaatschappijen krijgen geen toegang tot elkaars netwerk net zoals dat KPN geen toegang krijgt tot het netwerk van de kabelmaatschappijen.
   
 7. Om maar niet over de bandbreedte te spreken.

  Ik vrees dat Pietje bij Klaasje bandbreedte moet inkopen net zoals nu bij elektriciteit gebeurt anders lijkt mij dit hele plan technisch niet realiseerbaar.

  Ik kan het ook totaal verkeerd hebben hoor. :roll:
   
 8. Tele2 krijgt nu toch ook toegang tot het KPN netwerk? Nuon, Eneco enz krijgen toch ook toegang tot het Essent (tegenwoordig Enexis of zo) netwerk?
  Ik denk dat KPN tegen die tijd ZEKER toegang zal krijgen tot het kabelnetwerk. Áls ze tenminste ook een afdeling oprichten die zich met kabel gaat bezig houden. Dat is nou juist het effect van het liberaliseren van die markt als het goed is.
   
 9. Ik denk dat we het vooral moeten afwachten.

  Er zal echt wel heel wat gezeik komen. Hier zullen mensen vast ook steen en been klagen en alles en iedereen behalve zichzelf de schuld geven.

  We zullen het wel zien :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina