1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mijn snelheid is ineens 50% ingezakt

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door SAICRJMPM, 19 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nu sinds vrijdag Internet via Ziggo en altijd (die paar dagen sinds vrijdag in ieder geval) haal ik bij de snelheidstest netjes rond de 20 mbps. Precies wat hoort bij mijn Alles-1-in Extra.

  Echter nu op dit moment krijg ik maar 10 mbps.

  Is dit normaal dat het zo inzakt in de avonduren? Ik dacht dat net als bij ADSL tegenwoordig de kabel ook een stabiele snelheid kon bieden. Maar dit is niet zo? Ik vind 50% wel een grote inzakking.
   
 2. ADSL is juist nog veel minder stabiel over het algemeen, waarom denk je dat ze "tot ...mbps" zeggen?
  De hoeveelheid gebruikers op de kabel heeft, zoals uit de voorwaarden geconcludeerd kan worden, wel invloed op de maximaal behaalbare snelheid.
   
 3. Klopt de snelheid is tot 20 mbps bij ADSL omdat het afhangt van de afstand tot de centrale. Maar stel dat je in de praktijk 12 mbps haalt dan haal je dit ook elke seconde van de dag, week in week uit. Je snelheid is continu 12 mbps.

  Is dit bij kabel niet zo? Het is normaal dat je om 21.00 uur ineens nog maar 50% hebt van de 20 mbps die je overdag hebt?
   
 4. Nee dat zou niet moeten gebeuren, is in elk geval niet normaal.
  Maar het kan ook aan je speedmeting liggen, je moet altijd een aantal verschillende speedtests proberen om uit te sluiten dat niet gewoon één van de servers zelf traag is omdat er veel mensen aan het meten zijn. In dat geval is het dus niet je eigen verbinding.

  Natuurlijk kan het ook een storing of een capaciteitsprobleem zijn, maar dat is niet 'normaal'. Ook kan het een probleem met je signaalniveau zijn op je modem. Als dat net 'op het randje' staat kan het af en toe net te zwak zijn waardoor er veel herhalingen nodig zijn. In dat geval kun je de helpdesk even naar je signaal niveau's laten kijken.

  Verder moet je wel zeker weten dat er verder geen dataverbruik vanaf je aansluiting loopt. Heb je bijvoorbeeld een router in gebruik en zijn er andere computers bezig op internet vanuit je huis blijft er minder bandbreedte over voor je speedtest. (of een lopende download vanaf je eigen computer). Als laatste zou je nog last van een virus kunnen hebben wat stiekem op de achtergrond van alles doet via internet.

  Zoals je ziet genoeg mogelijkheden waarvan je even moet proberen vast te stellen wat er bij jou aan de hand is .. :wink:
   
 5. Een verlaging van snelheid kan zeker merkbaar zijn op drukke tijden. Inderdaad zo ongeveer tussen 1900 en 2300. Hoe meer mensen online via 'jouw' wijkcentrale hoe groter het verlies.
  Echter 50% is m.i. wel wat veel.

  Mogelijk heb je ook een slechte waarde verkregen via speedtest.net. Dat is ook niet ondenkbaar.

  Probeer eens een speedtest op een rustig tijdstip.
   
 6. Bedankt voor de reacties. Om 21.30 uur gisteren had ik weer 20 mbps. Kan een tijdelijke hickup zijn geweest. De andere opties die genoemd worden kan ik uitsluiten. Dus óf tijdelijk capaciteitsprobleem, óf inderdaad overbelaste speedtest server.
   
 7. De speedtestserver hoeft niet eens overbelast te zijn om foutieve metingen te geven. In feite is geen enkele speedtest betrouwbaar. Het méést betrouwbare is de computer in safemode opstarten, zo dicht mogelijk bij het modem en daar rechtstreeks op aangesloten (géén routers en splitters etc), waarbij je een bestand download van een server met hogere upload dan jouw maximale download (dus bijvoorbeeld nieuwsgroepen), en dan de gemiddelde downloadsnelheid na meerdere tests uitrekenen. En dan nóg is het niet 100% accuraat.

  Gewone speedtests kun je onder die zelfde omstandigheden ook wel doen, maar voor een beter resultaat kun je beter verschillende tests meerdere malen uitvoeren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina