1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

E04-4 Voer smartcard in a.u.b

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door emklap, 19 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wie weet raad,

  Humax 5050c vandaag ontvangen en geinstalleerd en heb beeld en geluid op Ned1 zo als het hoort. Er worden 256 radio en TV zenders gevonden, de zenderkwaliteit =100% BER=0 dus geen fouten tijdens de transmissie.
  So far So good.

  Het probleem is nu dat de smartcard niet gezien wordt. Op het beeldscherm staat de melding "E04-4 Voer smartcard in a.u.b". :sad:

  I heb ook een oude Casema (Irdeto) smartcard geprobeerd, maar ook nu dezelfde foutmelding. Ik had hier een andere melding verwacht. :evil:

  HELP

  Ziggo stuurt me wel een andere smartcard toe maar daar heb ik nu niets aan. Ik zit in het @Home gebied en heb een @Home kaart aangevraagd en op de doos zit een oranje sticker die zou aangeven of het een kaart voor het casema gebied of het multikabel gebied.

  Wie weet raad???
   
 2. Zit de smartcard er wel goed om in? Bij E04 ziet de ontvanger volgens mij geen smartcard omdat de chip niet gelezen kan worden wat meestal een indicatie is dat de smartcard er andersom in moet.
   
 3. Inderdaad, chip naar beneden, eventueel schoonmaken met een droog doekje of een beetje alcohol. Het ís mogelijk dat de Smartcard defect is, maar de kans is veel groter dat het zo opgelost is,
   
 4. Als de smartcard ondersteboven zit, dan komt er een andere melding: 'E06-6 Smartcard fout'.

  Ik denk dat de Humax defect is, misschien een loszittend kabeltje van de smartcardlezer.
   
 5. In het (voormalig) @Home gebied is een Ziggo ontvanger nodig.
  Dat zou op de doos vermeld moeten zijn, ipv. Casema!

  Dit is mij ten gehore gekomen.
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Dat heeft er niets mee te maken. Deze ontvanger doet het overal behalve in het UPC gebied. Op de doos staat dat ook.

  Gewoon met de Humax terug naar de winkel en een nieuwe ophalen.
   
 7. Bedankt voor alle reacties,

  De kaart zit er goed in, chip naar onderen. Ik heb trouwens alle andere mogelijkheden geprobeerd. Als de kaart er helemaal in zit kan nog net een 1 mm randje oranje zien en de tekst ziggo.

  Ik heb mijn oude casema kaart geprobeerd alleen om te kijken of de humax een andere foutcode zou geven, iets in de trant van "foutieve kaart" of iets dergelijks.

  Ik wacht de nieuwe smartcard van Ziggo maar af en anders zit er niets anders op om het apparaat te laten omruilen/repareren. Wel lastig dat de internetwinkel (goedkopen.nl) niet bij mij in de buurt zit.

  Update: Ik heb de smardcard in een andere decoder getest en daar heb ik gewoon beeld en geluid, dus het is de Humax :evil: die stuk is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 mei 2009
 8. OPGELOST :pompom::pompom:

  Op advies van Goedkopen.nl het apparaat geopend en de stekkertjes van de smartcard lezer aangedrukt. Wel even gezegd dat ik de garantie zegel dan moet verbreken om er bij te kunnen. Dat was geen probleem, dat zouden ze zelf ook moeten doen. Dit probleem is wel een meer voor gekomen en het aandrukken van de stekkertjes zou het probleem oplossen.

  Na openen van het apparaat was vrijwel meteen duidelijk dat het rode draadje niet aangesloten was op het moederboard. Dit draadje is eigenlijk net iets te kort en komt heel snel strak te staan waardoor goed aandrukken van het stekkertje wel noodzakelijk is. Even de stekkertjes aangedrukt en alles is opgelost.

  http://umhhtw.blu.livefilestore.com/y1p0Ib344rzwgXuiAbjYBASO9Z9ntWSsbgVcVZ5fEMFeRW4XwlBlOFLoMfXf2lEyd2MSkEPiCAR8riDTuhRcvpRJg/100_9123.JPG
  :arrow: Foto gemaakt door golftouch.

  En nu maar genieten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 mei 2009
 9. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

 10. mogelijk,

  even gegoogeld en toen deze foto gevonden. Ik wil hem wel weghalen als je wilt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina