1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Grote problemen met Docsis3 modem dat zichzelf reset (wie kan helpen...)

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door pro, 19 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hmmm, gisteravond tot 23.00 uur geen reset. Maar ik zag vanmorgen in de router dat in ieder geval om 2.00 uur de verbinding er even uitgelegen heeft. Dat wijst weer op minimaal 1 reset.

  Ik blijf het proberen, want het leek even beter te zijn (maar kan toeval zijn natuurlijk). Zal vanavond mijn DECT basisstation en Wireless router nog eens even verder uit de buurt zetten.
   
 2. Ik vraag me af of DECT toestellen en/of basis stations het probleem zijn. Als ik wat handleidingen van Siemens toestellen er op na sla dan werkt DECT in de frequentie band van 1880 - 1900 MHz terwijl de kabel maar tot zo'n 860 MHz gaat.
   
 3. Zo simpel ligt het helaas niet.

  RF interferentie kan storingen veroorzaken op andere banden dan waarop de apparatuur werkt. Dit heeft te maken onder andere met de eigenschappen van draaggolfmodulatie te maken: afhankeljik van het type modulatie worden er bijproducten gemaakt op andere banden dan waarop uitgezonden wordt.

  Ook kunnen interne componenten van apparatuur storingen maken op verschillende frequenties. Vaak werkt de electronica op andere frequenties dan waar uiteindelijk op uitgezonden wordt.

  Daarnaast kan aan de "ontvangende" kant gevoeligheid bestaan voor verschillende ferquenties. Dat hoeven dus niet per se de frequenties te zijn waar het modem geacht wordt op te werken. Het zou ook kunnen dat het ontvangst bereik van docsis 3.0 verder gaat dan zon 880MHz, dat weet ik niet. Ik kan wel zeggen dat breedbandapparatuur over het algemeen gevoeliger is voor RF interferentie dan smalband.

  Een aardig voorbeeld is de bekende GSM storing op audio apparatuur. GSM werkt echt op een veel hogere frequentie dan audio, en toch merk je de storing heel duidelijk.

  Het voorspellen en bestrijden van RF storingen is helaas niet een exacte wetenschap....
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 mei 2009
 4. Schrale troost: Tot begin 2010 (80 Mb) kan je nog met het oude modem werken. Die doet het nog wel bij 50 Mb.
  Maar uiteraard is dat niet echt de bedoeling.
  Zitten ook je coaxkabels en connectors die naar het modem toe lopen, goed vast?
   
 5. Daar is ook goede reden voor. Theoretisch kan-ie iets meer dan 50mbps aan. Echter, zo dicht bij het maximum functioneert zo'n modem helemaal niet efficiƫnt. Daarom is het beter om voor hogere snelheden dan 30mbps het nieuwe modem te gebruiken, omdat die daar veel efficiƫnter mee omgaat.
   
 6. Ik heb geruime tijd geleden bij een goede kennis eens een volledig standaard rechttoe-rechtaan 100 Mbits BEDRAAD netwerk met kwaliteits CAT5 geheel om moeten zetten naar CAS (SHIELDED twisted pair). Er was op 40 meter afstand op een bejaardenflat naast zijn huis een PTT antenne voor mobiele telefonie geplaatst .........
  Theoretisch zou dat niet eens mogen kunnen met twisted pair, maar er kwam geen pakket meer onverminkt door.
  Shielding van apparatuur is een (dure) kunst. Wanneer je de kleine lettertjes bij (vooral consumer) apparaten goed leest zal je zien hoeveel slagen fabrikanten om de arm houden; waarschijnlijk terecht.

  Het is eenvoudig mogelijk dat het nieuwe modem (net iets en/of juist voor de verkeerde band) gevoeliger is dan het oude. Afschermen met aluminium (keukenrol) als test-maatregel wil wel eens informatie geven, maar PAS OP voor kortsluiting en vooral voor te hoog oplopende temperaturen wanneer de lucht niet meer kan circuleren!!!

  Mees de Roo
   
 7. En modems zitten op nog veel lagere frequenties; uitgesloten dus.
   
 8. Je trekt voorbarige conclusies. Zie mijn eerdere bericht. Op het gebied van RF storingen kan je vrijwel niets uitsluiten.
   
 9. Inderdaad nooit voorbarige conclusies trekken op dit gebied.

  EMC storingen kunnen de meest vreemde oorzaken hebben.
   
 10. En dan maar hopen dat de stoor signalen niet inkoppelen op je kabels:wink:. Ik zo persoonlijk eerder een grote metalen zeef met een metalen onderplaat gebruiken omdit te testen:). Kan ie evengoed nog ventileren. uiteraard als dat past.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina