1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung LE32B652 met DVB-C

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Marando, 18 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hopelijk kan iemand van jullie mij het antwoord geven op het volgende.

  Mijn schoonvader heeft dit weekend de Samsung LE32B652 tv gekocht. In de specs zie ik staan dat deze ondersteuning heeft voor DVB-C (HD). Kan iemand van jullie mij vertellen wat mijn schoonvader nodig heeft om inderdaad digitale TV in HD te ontvangen van Ziggo? Of gaat dit niet lukken en zit DVB-C er voor de flauwe kul in en moet er alsnog 200 euro betaald worden voor een extern kastje? :sad:

  Ik wacht jullie reactie met spanning af. :grin:
   
 2. Er zijn nog geen gecertificeerde modules. Oftewel, er is nog geen ondersteuning mogelijk. Met bepaalde merken HD-ontvangers is dat wel het geval.
  Echter, wanhoop niet. Er wordt naar verwachting (!) in juni bekend gemaakt welke modules ondersteund gaan worden door Ziggo (zie deze post).

  Overigens werken 9 van de 10 modules wel gewoon met het netwerk. Geen ondersteuning wil echter zeggen dat Ziggo geen rekening hoeft te houden met jouw hardware, wat betekent dat het niet te zeggen is of het blijft werken, en dat Ziggo bij compatibiliteitsproblemen je niet kan helpen.

  Mijn advies dus: wacht even af welke merken ondersteund gaan worden.
   
 3. Hartelijk dank voor je reactie! :thumb up:
   
 4. Deze TV is voorzien van een CI+ slot, dus je hoeft je nergens druk om te maken. Natuurlijk zit die DVB-C (HD) tuner er niet voor de flauwekul in. Wacht even af totdat Ziggo (naar verwachting in juni) bekend maakt welke CI+ CAM's zijn goedgekeurd. Koop dan zo'n goedgekeurde CAM en je zit gebakken.

  Maak je verder niet druk over een eventuele certificering van dit specifieke toestel, de bedoeling van CI+ is nou juist dat certificering van individuele ontvangstapparatuur overbodig wordt. Overigens behoort dit toestel als ik goed ben ingelicht wel tot de toestellen die momenteel door Ziggo worden getest.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik lees toch steeds dat het voldoen aan de CI+ standaard niet automatisch inhoud dat apparatuur ook gecertificeerd is/wordt.
  Het hangt er maar vanaf of de gebruikte (TV) software goed overweg kan met het Ziggo DVB-C netwerk.
   
 6. Dat lees ik ook steeds, maar het berust toch op een (ook door Ziggo zelf) bewust in stand gehouden misverstand. Ziggo gebruikt net als andere kabelaanbieders de DVB-C standaard voor verspreiding van digitale TV zenders via de kabel. Een TV die is voorzien van een DVB-C tuner moet de doorgegeven zenders dan ook gewoon kunnen ontvangen. Dit staat helemaal los van de gebruikte encryptiestandaard die per kabelaar kan verschillen en ook los van de CI+ standaard die nu wordt geïntroduceerd. Omdat dit een nieuwe techniek is, ligt het voor de hand dat eerst uitgebreide veldtests worden gedaan, waarbij Ziggo nauw is betrokken omdat de CI+ standaard mede op initiatief van Ziggo is ontwikkeld. Maar dit is slechts een tijdelijke situatie. Als eenmaal duidelijk is dat het goed werkt gaat Ziggo echt niet meer elk toestel met CI+ testen, dat zou ook lijnrecht ingaan tegen de hele filosofie achter CI+.
   
 7. Dit is een juiste veronderstelling.


  Ik ken overigens echter geen fabrikanten die producten gaan leveren obv CI+ en haar producten niet aan zouden willen bieden.

  Tot dusver zijn we met 8 fabrikanten bezig of t.w.(in willekeurige volgorde):

  Samsung, Sony, LG, Philips, Sharp, Loewe, Panasonic, JVC

  Twee fabrikanten zijn nagenoeg afgerond, zal binnenkort bekend worden gemaakt (incl de modellen). Met de 3e zijn we de fieldtesten begonnen. Met de 4e staat de fieldtest op het programma voor 2e helft juni. Met de 5e -8e zijn we deels begonnen / moet nog begonnen worden. De validatie omvat hardware testen, c-book compliancy testen, CI+ testen en tenslotte fieldtesten.
   
 8. Er zijn inmiddels al een aantal TV's met CI+ op de markt.

  Houdt het in dat die CI+ toestellen misschien alleen nog een firmware-update nodig zullen hebben voordat ze goed werken met Ziggo ? Of kan het zijn dat bepaalde types niet te updaten zijn en dus nooit zullen kunnen werken in de toekomst ?
   
 9. Wellicht dat deze toestellen achter op te waarderen zijn, voor zover ze voldoen aan de CI+ criteria en door onze hardware testen komen. Ik weet niet of dit ook de policy van betreffende fabrikanten is. Deze vraag zal men aan de fabrikant moeten stellen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina