1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

M= in beeld.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Brandaris, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Probleem is opgelost.
   
 2. wat stond er eigenlijk in die mail? :)
   
 3. Dat vroeg ik me ook af, volgens mij is hij de eerste die een mailtje kreeg van Ziggo op die manier? :)
   
 4. Wel nee, de berichten faciliteit van ontvangers wordt o.a. gebruikt om klanten op de hoogte te brengen van updates. Dit is al diverse keren toegepast in o.a. Multikabel gebied. Persoonlijk ben ik er geen voorstander van omdat veel ontvangers na ontvangste van zo'n bericht een icoon in beeld tonen dat zichtbaar blijft totdat het bericht gelezen is. Zeer irritant als de ontvanger verbonden is met een recorder en de opnames verpest worden door dat icoon.
   
 5. Al die jaren bij TVHome, @Home en nu Ziggo nog nooit gezien.
  Maar goed ook, aangezien ik wel eens wat opneem.

  Maar staat er dan iets in over werkzaamheden of zo?
   
 6. Zo irritant is dat toch niet? Ik bedoel er staan wel meer icoontjes in beeld dan kan die m er ook nog wel bij (ligt eraan hoe groot natuurlijk)
   
 7. Yep.... werkzaamheden stonden er in vermeld.
   
 8. pcs, op mijn decoder is dat aardig beeldvullend.
   
 9. Het gaat hier niet om een icoontje dat getoond wordt in de informatie balk tijdens het zappen, maar om een icoon dat tijdens weergave van kanalen continu in beeld is. Ik meen me zelfs te herinneren dat er bij de Humax IR-FOX C 's avonds om 20:00 uur automatisch een bericht midden op het scherm verscheen.

  Waar het met dit soort dingen om gaat is dat de programmeur niet goed na heeft gedacht over de consequenties van de gekozen implementatie. Als er nu op de ontvanger een lampje gaat knipperen om aan te geven dat er een bericht is dan is er niets aan de hand omdat een eventuele opname niet verpest wordt. Of geef via het instellingen menu van de ontvanger aan de gebruiker de optie dat deze niet zo'n icoon in beeld krijgt. Of plaats dat icoon alleen in de informatie balk die tijdens het zappen getoond wordt zodat de gebruiker wel weet dat er een bericht is, maar daar niet continu aan herinnerd wordt door een icoon in het beeld. Allerlei zeer acceptabele oplossingen waarbij gedacht wordt vanuit de gebruiker i.p.v. de programmeur.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina