1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Original Mode en Panasonic TV

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door mvdheijkant, 16 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben in de veronderstelling, en ik meen ook op het forum te hebben gelezen, dat de Original Mode die sinds de laatste firmware update kan worden gebruikt, ervoor zorgt dat de uitgezonden beeldkwaliteit 1 op 1 wordt doorgegeven naar de TV. Ik zie nu dat het langer duurt voor de TV om van een 576p naar 1080i en terug te schakelen. Gezien de discussies op het forum zou het mogelijk moeten zijn om de TV in te stellen zodat deze "altijd" upscaled naar 1080i waardoor de vertraging niet meer optreedt. Ik heb een Panasonic 37LZD800 en kan deze instelling nergens vinden. Volgens zeggen zou de beeldkwaliteit van het ge-upscaled signaal beter door een TV worden uitgevoerd dan door de Humax.
  Wie kan me verder helpen?

  Alvast bedankt voor je reactie.
   
 2. Wanneer je op de knop (video formaat) van de afstandsbediening drukt, kun je in het display van de decoder zien (org op display).
  Ik heb zelf deze combinatie ook. Met het zappen krijg je een extra beeldschakeling (instellen van het formaat).
   
 3. Je kan inderdaad me de v-format toets de verschillende instellingen doorlopen. Maar ik denk dat dit de formaten zijn die door de Humax worden ge-upscaled. Wat ik eigenlijk verwacht is dat het formaat originieel wordt doorgegeven en dat de TV dit beeld upscaled. Of zou de TV altijd upscalen naar het hoogst mogelijke formaat, onafhankelijk van de input die deze van de decoder krijgt? Weet iemand hoe dit werkt?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 mei 2009
 4. Ik raad je aan om eens goed te kijken naar de verschillen in kwaliteit van het scalen. In mijn ogen haalt de scaler van de Humax het bij lange na niet bij jouw Panasonic scaler voor SD weergave.
   
 5. Als je de Humax op 'original' zet dan zal de TV niet meer scalen. De Humax bepaalt dan de output. Als je de Humax op de laagste 576i stand zet, zal de TV zelf het beeld scalen naar de juiste formaten.
   
 6. Ik heb de panasonic TH-42PZ85 als ik het goed begrijp moet ik de Humax 5000 op 576i zetten en heb ik het beste beeld in sd en hd ?
   
 7. Huh? De TV schaalt altijd naar de native resolutie van het scherm. Als je op de ontvanger kiest voor een resolutie die gelijk is aan de native resolutie van het scherm dan zal de TV niet meer schalen omdat het niet meer nodig is. In de stand original zou de Humax ongewijzigd de originele resolutie van het signaal moeten doorgeven en dan hangt het er dus vanaf of de resolutie van het signaal overeenkomt met de native resolutie van het scherm of de TV wel of niet moet schalen.
   
 8. Dus bij de panasonic TH-42PZ85 moet de humax op orginal staan om de tv te laten scalen ?
   
 9. Het TV signaal zoals dat van de zenders afkomstig is heeft een bepaalde resolutie die door de iedere zender zelf gekozen wordt. Als de Humax in original stand staat dan geeft de Humax die resolutie door aan de TV zonder te schalen. Stel dat een zender in 576p uitzendt dan zal de Humax dus die 576p doorgeven aan de TV en die TV moet het dan voor weergave opschalen naar de resolutie van het scherm dat er in de TV zit ingebouwd. Wordt de Humax vastgezet in dezelfde resolutie als die overeenkomt met de resolutie van het scherm dan zal de Humax het TV signaal schalen naar resolutie van het scherm en heeft de TV zelf niets te doen.

  In original mode zorg je er dus voor dat de Humax zelf nooit het ontvangen TV signaal zal schalen en moet de TV dat dus zelf doen. Dan hangt het dus volledig van de resolutie van het signaal van de zender af of er wel of niet geschaald moet worden.
   
 10. Duidelijk laat hem op orginal staan bedankt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina