1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Painter, 16 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Geeft je reciever altijd een groen/paars beeld bij 576i, ook bij een andere decoder? Dan kun je de upscaler van je receiver allicht beter omzeilen.

  Je zou dan je decoder vast op uitvoer van 1080i in kunnen stellen, daarmee kies je ervoor om bij signalen anders dan 1080i altijd gebruik te maken van de upscaler van de Cisco.
   
 2. Een goeie tip, ik vermoed ook dat ik het daar moet zoeken, maar ik heb m'n Pioneer VSX-1018AH-S reciever nu drie weken en ik zou niet weten hoe ik de upscaler zou moeten uitschakelen, de gebruiksaanwijzing 'zegt' daar niks over. Met m'n PS3 (die ook op de reciever middels hdmi staat aangesloten) heb ik totaal geen probleem (terwijl op de PS3 ook 'upscalen' ingeschakeld staat). En dus ook niet wanneer ik de samsung HD ontvanger aansluit. Dan is er helemaal geen fout te ontdekken.
   
 3. Staat in die Samsung ook de upscaler aan?
   
 4. Dat geeft dus geen garantie, zie hier:

  Ik had zelf ook toen ik de Cisco aan een Sony KDFE50A11E had aangesloten, dat regelmatig de door mij ingestelde outputresolutie veranderd was.
  Nu is hij boven aangesloten aan een LG 26LG3050 en daarbij blijft hij rocksolid op 720p.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 aug 2009
 5. Geen flauw idee eigenlijk, ik heb hem natuurlijk weer snel aan m'n buurman teruggegeven. Ik wist eigenlijk ook niet eens dat je die bij de Samsung aan of uit kon schakelen, wellicht staat die dan uit.

  Wat ik ook heb is als ik m'n scherm uitzet (of de hmdi-kabel "monitor out" op de reciever loshaal), het geluid van de reciever even wegvalt, dat schijnt normaal te zijn, maar bij de Cisco komt het geluid ook 9 van de 10 keer niet terug en bij de PS3 en de Samsung wel.
   
 6. Klopt, de 'problemen' zijn ook ontstaan toen ik m'n reciever binnenkreeg. Maar daarvoor heb ik hem uiteindelijk wel aangeschaft. Je schakelt nu audio/video in één keer over, ook het 'auto-lipsync' die deze reciever aan boord heeft werkt als een trein, dus hem weer durect op m'n plasma-scherm aansluiten is absoluut geen optie. Bovendien zijn m'n HDMI-kabels dan te kort en weer nieuwe kopen (deze zijn 3 weken oud) gaat er bij mij thuis niet (meer) in.
   

 7. het geluid is kwalitatief goed ja, alleen moet ik mijn receiver nog eens zo hard zetten om aan hetzelfde volume niveau te komen als de Humax 9200c pvr.

  ik hoop met je mee, dat schakelen van resolutie gebeurd inderdaad ook met het menu bedienen,maar soms ook spontaan...
   
 8. Error

  Ik heb deze box net en ben nog niet echt heel erg blij met de kwaliteit. Mijn Samsung DCB-850R heeft een stuk betere kwaliteit. Ik heb de installatie exact hetzelfde gehouden en heb enkel de decoder vervangen.

  De kwaliteits verschillen zijn:

  Je kunt duidelijker zien dat het mpeg is.
  Veel meer ruis, met name bij zeer levendige kleuren.

  Ben ik de enige die dit opgevallen is of heb ik niet goed gelezen op het forum?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina