1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Cisco L3 switch 3550 geen problemen?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Justintime, 16 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik krijg binnenkort het Alles-in-1 Extra pakket van ziggo en wil graag een laag 3 switch gebruiken om dit te realiseren. Nu is theoretisch gezien alles in orde denk ik.

  Ik neem aan dat de modem gewoon in bridge mode staat en via DHCP een IP geeft aan mn L3 switch en de L3 switch kan daadwerkelijk op wirespeed routeren dus die 80meg later moet gaan.

  Maar zijn er nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden later? Een paar google zoektochten gaven me veel hits over mac adres locks.

  Is het WAN IP dat je krijgt ook stabiel? Wel handig m.b.t. NAT.

  En nog een laatste vraag zijn er op het ziggo netwerk ook test bestanden om binnen te halen om zodoende de snelheid te kunnen controleren.
   
 2. Ik kan zo vlug geen mogelijkheden tot normale routing (virtual telt hiervoor niet mee) vinden bij de cisco 3550; installatie voorbeelden, die ik kon vinden, laten ook steeds een aparte router zien. Op welke documentatie baseer je je veronderstelling dat deze switch niet-virtuele routing capaciteiten heeft?

  Mees de Roo
   
 3. Vrij simpel, een 3550 kan inderdaad vlans aan (SVI's) maar kan ook per poort een laag 3 connectie aan.

  Interface X
  no switchport
  Ip address X

  of in het geval van ziggo Ip address dhcp.

  Voorbeelden...
  http://www.cisco.com/en/US/docs/swi..._sec/configuration/guide/swint.html#wp1035057
   
 4. Die dhcp optie kan ik zo vlug (weer?) even niet vinden, maar wanneer die er ook is, en die routed poort blijft normaal aanspreekbaar via een intern adres, zou het geheel normaal moeten kunnen werken.:grin:
  Informatie over de routed port lijkt echter wel erg beperkt; heeft zo'n port de mogelijkheid om b.v. de via DHCP verkregen DNS gegevens door te geven aan de Cisco DHCP server, of zet je je eigen keuze er gewoon fixed in?

  Mees de Roo
   
 5. Deze switch ondersteunt het "ip address dhcp" commando.

  Zie ook: http://www.cisco.com/en/US/docs/swi...12.2_25_see/configuration/guide/swipaddr.html

  DNS ben ik niet zeker van maar dat is idd ook geen probleem. (kan altijd fixed)

  Zijn er toevallig ziggo test bestanden te downloaden voor een snelheid test?
   
 6. Er loopt een enorme draad met "post je snelheid" waaruit eigenlijk blijkt dat alle metingen falen en/of fancy waarden leveren.
  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=12463&goto=newpost
  M.i. heeft forumlid CeeS nog de meest betrouwbare opzet d.m.v. één of meerdere scripts. Misschien kan hij je daar een copie van geven, dat scheelt gezoek en werk.

  Leuk apparaatje om mee te spelen die cisco; ik ben benieuwd of hij in de praktijk goed bevalt.:oyeah:

  Mees de Roo
   
 7. Wat een onzin... Maandenlang zeurt niemand over de snelheid en ineens zijn bepaalde metingen de laatste 2 weken fancy of ondermaats. Niet alles over 1 kam scheren aub!
   
 8. Je leest en begrijpt mij slecht.

  Ten eerste gebruik ik nergens het woord zeuren. Ik vind dat elke consument het volste recht heeft om te krijgen wat hem wordt aangeboden. Ik acht daarbij slagen om de arm en kleine lettertjes niet hoog.
  Dat houdt ook in dat die consumenten het volste recht hebben om metingen te verrichten betreft datgene wat hen wordt aangeboden en daarover onderling te overleggen. Daar is geen woord gezeur bij.

  Maar wanneer ik via de door deze consumenten gebezigde meetmethoden het ene moment 2.5x de voor mij hoogst mogelijke snelheid, en op een ander moment (binnen seconden van elkaar) op twee verschillende test-servers 1x en 1.75x mijn hoogst mogelijke snelheid meet, wanneer mijn meetwaarden op speedtest voortdurend (allemaal zelfs totdusverre) geweigerd worden omdat ze te hoog zijn voor mijn abonnement, wanneer mijn meetwaarden op COAX kabel vereniging 1.8x hoger zijn dan mijn abonnement en wanneer ik van die prachtige snelheden niets terugvind bij het downloaden van iso's, dan mag je als serieuze techneut nog maar één conclusie trekken: de gevolgde meetmethodiek is dusdanig onbetrouwbaar dat er op geen enkele wijze conclusies aan mogen worden verbonden. Ik bedoel niet dat de mensen zeuren, ik bedoel niet dat de mensen fancy of ondermaats zijn, ik bedoel simpelweg wat ik bedoel: die cijfers deugen zo volstrekt niet dat alle van die cijfers afgeleide conclusies volstrekt nergens op gebaseerd zijn.

  Vandaar ook dat ik hier een (voorlopig) advies gaf voor de door CeeS gevolgde methodiek; hij beweert dat hij daarmee normale, goed herhaalbare metingen resulterend in reële en geloofwaardige meetwaarden kan verrichten. Ik heb geen redenen om hem niet te geloven, al zou ik voor een definitief oordeel eerst zelf willen meten.

  Het is heel goed mogelijk dat er mensen zijn die alle redenen hebben om te klagen over hun internet-verbinding; je hebt mij geen moment het tegendeel horen beweren en klagen is geen zeuren. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik eenvoudig die snelheid haal, waar ik voor betaal (een verademing na ADSL), maar ook dat zegt niets want ik woon ergens anders.

  Wanneer forumleden echter niet voldoende de moeite nemen te zoeken naar een goede manier om hun snelheid herhaalbaar/betrouwbaar/geloofwaardig te meten (door b.v. de scripts van CeeS te kopiëren), en volharden in het steeds herhalen van bewezen onbetrouwbare metingen dan moeten zij zich realiseren dat zij hun klachten daarmee op geen enkele wijze onderbouwen. En daar is geen woord onzin bij.

  Mees de Roo
   
 9. Nee, maar het is een feit dat élke speedtest vanuit een browser onbetrouwbaar is, en dan niet vanwege de problemen met firewalls en andere storende software, die immers te vermijden is door op te starten in safemode, of door overbelasting of wat dan ook.

  Het probleem ligt hem het feit dat de browser zelf en het gebruikte protocol de resultaten beïnvloeden.
  De enige goede test is een download waarbij je zeker weet dat de uploadsnelheid boven jouw downloadsnelheid ligt (nieuwsgroepen bijvoorbeeld).
   
 10. Ik zeg toch ook niet dat jij zeurt? Toch? Wie de schoen past...

  Het valt alleen op dat nu ineens die test niet goed zou zijn... ;)

  Klopt en die is keurig 2.5MB/s - 19.3Mbit/s
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina