1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ook nieuwe router nodig als we nieuw modem krijgen

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door SAICRJMPM, 16 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik vroeg me af. Als Ziggo ergens volgend jaar echt naar de 150 mbps gaat dan hebben we niet alleen een docsis 3 modem nodig maar ook een nieuwe router. De netgear router die ik heb heeft maar 100 mbps lanpoorten. Ik vroeg me af: moeten we dan een nieuwe router kopen of krijgen we gratis een nieuwe?
   
 2. De oude router zal blijven werken, dus er is geen onmiddelijk nodzaak dingen te vervangen.
  Verder werden routers tot nu toe nooit gratis weggegeven door Ziggo, dus ik denk het niet.

  Het is nog erg onduidelijk waar en wanneer snelheden > 100 mbit aangeboden zullen worden. Het stuk in webwereld blijkt een verkeerde weergave van de waarheid te zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 mei 2009
 3. Ik heb die vraag vorige week ook gesteld bij Paradigit

  Je router, die nu nog ruimschoots voldoet, wordt straks de bottleneck. D.w.z. al pompt Ziggo 1000 Mbits ;) door je kabel heen, je router laat er "slechts"... 100 door. Nog altijd goed voor downloads van 12 Mb/s maar dat terzijde. Voorlopig is dat nog steeds achterlijk snel maar dat vonden we in het XT-tijdperk ook van een 486 op 50 MHz... :schater:

  Er zijn wel routers die al op 1 Gbits kunnen draaien maar die kosten nu nog redelijk wat. 175 euro of zo. Het ligt voor de hand dat de economische wetten hun werk zullen doen. De vraag neemt doe, de concurrentie dus ook en de prijzen kelderen in notime naar een laag niveau. "Ik zou dus nog maar even wachten" zei de man van Paradigit, en met een 100 Mbits router van 3 tientjes liep ik de winkel uit.

  Een muis kostte ooit 700 gulden. Een DVD-brander 1800 gulden. Geduld is een schone zaak...
   
 4. En zelfs die 100Mbit/s routers willen wel eens maximaal 65Mbit/s door laten ;)

  Sterker nog, lees mijn reactie een stukje verderop... Een Linksys WRT54G heeft maar een WAN -> LAN doorvoer van 24Mbit, terwijl het aangegeven wordt als een 100Mbit router, de WAN poort is geen 100Mbit/s.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 mei 2009
 5. Het moet ook altijd zo snel... mensen doe kalm aan dan leef je langer... :oyeah:

  Tot nu toe voldoet mijn Linksys WRT54G nog steeds prima.
  Alle pc's werken bij mij nog steeds op 100 Mbit.
  Voordat ik hem hier moet vervangen kan ik nog wel even vooruit.
   
 6. De ADSL providers gaan echt grote problemen krijgen volgend jaar. Zij zitten aan die 20 mbps limiet vast. Vooral XS4ALL met zijn heavy users zal veel klanten gaan verliezen aan Ziggo en UPC als ze straks 80 mbps of zelfs 150 mbps kunnen krijgen.

  Ik vraag me echt af of XS4ALL zich niet ernstig zorgen zit te maken over de continuiteit van hun bedrijf. Als het een beursgenoteerd bedrijf was zou ik iedereen adviseren onmiddellijk van je XS4ALL aandelen af te gaan.
   
 7. De LAN poorten geven wel 100Mbit aan, maar zet maar eens een bestand over van de ene op de andere PC.

  Ik neem aan dat je de blauwe WRT54G hebt en dan is versie 5 nog de snelste, maar kijk maar eens op de volgende link op tabblad specs.
  Klein screenshot van het belangrijkste:

  [​IMG]

  Dit zijn correct gemeten benchmarks. Ja, wat denk je nu als je ziet dat de doorvoer van WAN > LAN maar 24Mbit/s is? En de doorvoer WAN > LAN (zonder firewall) 33,7Mbit/s is?

  Oeps, kleine edit, inmiddels had topicstarter gereageerd en die heeft Extra, jij hebt Plus, dan kan je zeker nog wel wachten tot eind van het jaar met nieuwe router. Bij de verhoging naar 30Mbit/s is je huidige router wel de bottleneck.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 mei 2009
 8. Ik zou ook zo langzamerhand maar eens gaan rekenen aan de snelheid van de harde schijven in de PC's.
   
 9. Ja, daar zit je ook nog mee... maar welke factoren moeten we daarvoor in de gaten houden? In ieder geval filewrite en doorvoer. Daar heb ik me nog niet zo in verdiept eigenlijk hehe...
   
 10. Dat is dus een nadeel van en huis-tuin-en-keuken router. Voor een deel zijn deze toegespitst op de Amerikaanse markt, waar over het algemeen de snelheden een stuk lager zitten.

  Ikzelf gebruik een low-power PC (http://www.soekris.com/net5501.htm) met een OS dat gebouwd is voor dit o.a. dit soort toepassingen (OpenBSD). Daarmee kan ik de 100mb poorten verzadigen. Mijn setup zou ook niet door een simpele router gedaan kunnen worden, omdat ik heb twee actieve internet verbindingen heb.
  Waarom denk je mischien? Ik wil o.a. niet van één provider afhankelijk zijn, omdat ik 60% van m'n werktijd thuis werk. En de kosten worden gedekt ;-)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina