1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

geluid film 1 HD niet synchroon

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door G.bruiker, 15 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Een lekker ingewikkeld verhaal.
    Ik heb de samsung HD decoder.
    Output voor audio optisch (maar HDMI maakt niet uit).
    Sluit ik de decoder rechtstreeks via HDMI aan op de tv dan loopt het geluid synchroon.
    Sluit ik via hdmi of optisch de decoder aan op mijn hifi set dan loopt de audio niet synchroon.

    Probleem opgelost zou je denken, mijn audioset staat niet goed.
    Maar: alle andere HD zenders met Dolby lopen wel synchroon via mijn audioset.
    Alle SD zenders lopen synchroon via mijn audio set.
    Dus zo simpel is het niet.
    Alleen Film1 HD loopt niet synchroon via mijn audioset.

    Dus zou je denken,iets in het audio signaal van film1 zorgt voor een vertraging als de audio optisch of via hdmi via mijn versterker loopt.
    Naar de TV niet.

    Wat nu te doen, de enige oplossing is nu om op film1 HD het geluid niet via mijn sony audioset te laten lopen.

    Het maakt niet uit of ik bij mijn decoder kies voor een ander audio type.
    Het maakt niet uit of ik dolby wel of niet aanzet.
    Het maakt niet uit of ik dolby of PCM instel op de decoder.
    Iets in het audio signaal van Film1 maakt dat mijn audioset het geluid vertraagt.

    Ik kan het geluid wel syncen maar dan loopt het op geen enkele andere zender nog goed.
    Iemand die een oplossing weet , of in elk geval een verklaring ?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 15 mei 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina