1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HUMAX iHDR-5050C E48-32 Geen signaal

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Gas, 15 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Waar in de handleiding staat dat jij altijd naar een van de andere zenders moet kunnen kijken?

  Van myhumax:
  Uw ontvanger heeft twee ingebouwde tuners. Als u gelijktijdig twee opnames maakt lijkt het misschien logisch dat u geen 3e digitaal programma meer live zou kunnen kijken. Dat zou juist zijn wanneer u ervan uitgaat dat de twee tuners beide nodig zijn voor de opnames.
  Bij digitale TV is het echter gebruikelijk dat er 4 tot 8 TV programma's per kabelkanaal worden uitgezonden. (Dit aantal is afhankelijk van de door de kabelmaatschappij gewenste beeldkwaliteit.)
  Wanneer de twee programma's die u opneemt beide via hetzelfde kanaal (dus via 1 tuner) worden uitgezonden dan is de tweede tuner nog vrij om een live TV-programma, uitgezonden via een ander kanaal, te bekijken.
  Worden echter de twee programma's die u opneemt niet via hetzelfde kabelkanaal uitgezonden dan worden beide tuners gebruikt voor de opnames. In dat geval bent u in uw keuze voor het live te bekijken programma beperkt tot de programma's die door de twee tuners tesamen op dat moment worden ontvangen. De mogelijkheid om 2 programma's gelijktijdig op te nemen en een 3e programma live te bekijken is dus afhankelijk van wélke programma's u opneemt en hoe de kabelmaatschappij de programma's heeft gegroepeerd.
  In de zenderlijst kunt u zien welke zenders beschikbaar zijn om live te bekijken op het moment dat u een dubbele opname aan het maken bent.
  Tijdens het maken van een dubbele opname werkt de time-shift functie niet meer. Deze functie werkt overigens wel op de twee programma's die op dat moment worden opgenomen.
  Tip: In geval van nood zou u terug kunnen schakelen naar analoge ontvangst via de TV als de gewenste zender tijdelijk niet beschikbaar is wegens opnames.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 mei 2009
 2. Ik heb deze faq's gelezen maar helaas is het mij niet 100% duidelijk.
  Zoals ik al eerder stelde krijg ik het bericht van "HUMAX iHDR-5050C E48-32 Geen signaal" al wanneer ik één enkel programma opneem. Dus volgens mij is er iets NIET goed wanneer ik, zoals ik eerder meldde, NL1 opneem en ik kan vervolgens niet naar SBS6 of NET5 kijken.
   
 3. Inderdaad een heel sterk punt... maar met zijn beperkingen zoals TheGrouch al aangeeft en die wel degelijk ook in de handleiding vermeld staan. ;)

  Krijg je wel op beide tuners een signaalsterkte als je in het menu kijkt.
  Moet je wel even kijken of je twee verschillende streams ontvangt.
  Het kan wel degelijk zijn dat een van de twee ontvangers zijn werk niet goed doet.
   
 4. Oftewel als je aan het opnemen bent op 2 kanalen en je dan op de zenderlijst (rode knop bijvoorbeeld) drukt, kun je dan elke zender die nog in die lijst blijft staan bekijken ? Als er zenders in staan die je dan niet kunt kiezen is er iets mis met je ontvanger.

  Je schreef dat beide tuners een signaalsterkte geven, is dat op alle kanalen zo ? Kun je bijvoorbeeld dus wel 2 kanalen opnemen in alle combinaties, dus bijvoorbeeld ned-1 en rtl-5 tegelijk opnemen ? Of kun je alleen 2 opnames maken van zenders die in dezelfde stream zitten?
  In dat laatste geval heb je vermoedelijk toch een defecte tuner.
   
 5. E48-32 Geen signaal

  Even een vraagje tussendoor. Hoe moet een TV kijker weten welke kanalen er in een stream zitten?
   
 6. Zoals ik hierboven al schreef, geeft de humax zelf aan welke kanalen nog beschikbaar zijn in de zenderlijst.

  Verder is het moeilijk aan te geven omdat de plaats van de zenders in streams nog wel eens wisselt en dat merk je niet aan het kanaalnummer of zo. Er worden op verschillende plaatsen op internet wel lijsten bijgehouden. Een lijst voor @home kun je bijvoorbeeld hier vinden.
   
 7. E48-32 Geen signaal

  Wanneer ik 2 kanalen tegelijkertijd opneem en vervolgens in de zenderlijst kijk staan daar alle zenders (ca. 160). In dit geval nam ik NL3 en RTL4 op. NL1 en NL2 kan ik gewoon blijven bekijken, de overige zenders geven de E48 message. (Mag ik concluderen dat beide tuners werken?)

  Bij opname van 986 (AT5) zijn 989, 988, 987 en 983 te bekijken. NL1, 980 t/m 982, 984 en 985 en alle overige zenders geven E48 message.
  Beide tuners geven signaalsterkte aan.

  Het lijkt er op dat als er een opname gestart is alleen nog de zenders uit dezelfde stream beschikbaar zijn. Twee opnames tegelijkertijd is ook geen probleem als ze maar in dezelfde stream zitten (zie eerste alinea, NL3 en RTL4). Zenders in andere streams zijn niet meer te bekijken. Lijkt mij niet goed. Zit er dan nog een 3e tuner in de 5050C en is deze defect?
   
 8. ^Nee, de humax 5050C heeft maar 2 tuners.
  Ik vrees dat je met je probleem toch terug moet naar de handelaar. :(
   
 9. Iedereen bedankt voor zijn/haar input. De HUMAX iHDR-5050C gaat terug naar de importeur maar eerst ga ik een paar weken op vakantie :cool:. Ik hou jullie op de hoogte van het resultaat.
  Groet, Gas.

  Update op 13 juli 2009:
  Heb de 5050C op 12 juni naar HUMAX gestuurd. Vervolgens iedere week geïnformeerd of zij hem ontvangen hadden, of hij al klaar was etc etc. Het blijkt dat zij daar bij HUMAX totaal geen informatie kunnen geven over spullen die zij in reparatie hebben. Antwoorden zoals, heb nog een weekje geduld of er zijn onderdelen in bestelling moeten de klant tevreden stellen. NIET DUS.
  Afgelopen donderdag 9 juli 2009, weer gebeld. Weer geen informatie gekregen waar ik wat aan had. Werd dus behoorlijk "pissed"! Wordt de 5050C de volgende dag (10 juli 2009) bezorgd. Gerepareerd en wel! Dat konden zij de dag tevoren toch wel even melden?
  Al met al heb ik dus 4 weken zonder decoder gezeten. Een decoder die van af het begin al stuk was. Maar dat geloof je in het begin natuurlijk niet. Dus dank voor alle input waaruit bleek dat hij inderdaad stuk was.
  HUMAX Eindhoven krijgt hierbij het advies zijn zaakjes beter op orde te brengen zodat zij de klant gerichte informatie kunnen geven.
  Ik hoop tenslotte dat mijn 5050C het de komende jaren blijft doen want ik ben deze situatie meer dan zat!
  Tot slot wens ik iedereen sterkte met zijn of haar 5050C.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 jul 2009
 10. gister de 5050c binnen gekregen en loop tegen hetzelfde probleem aan. Alles werkt totdat ik een zender opneem. als ik bijv ned 1 opneem kan ik 2,3,4 nog kijken en verder niks. als ik tijdens de opname bijv discovery opzet krijg ik de e48-32 melding. kijk ik naar de signaalsterkte geeft die wel aan dat er signaal is op de beide tuners.
  als ik het goed heb is de e48-32 melding een ziggo melding het lijkt mij dat het probleem dus ligt bij de smartcard of netwerk instelling. Het is in ieder geval mooi balen zit je twee maanden te wachten op de 5050c werkt het niet!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina