1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe snelheid vanaf 1 juli 2009

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dj-scratch, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alleen de problemen hier duren als sids 26 februari 2009 dus dat heeft lang genoeg geduurd en ze weten dat dit modem de snelheid niet aan kan waar door ze over gaan naar doc3 want dat is voor hun makelijke.
   
 2. Misschien dat het al ergens genoemd is, maar is het nodig dat voor deze aankomende verhoging (50/5) je huidige modem (Motorola SBV5121E) vervangen dient te worden? Volgens de specificaties kan deze namelijk wel de nieuwe snelheden aan. Of misschien via een Firmware-update? Kan iemand daar duidelijkheid over geven?
   
 3. Ja, dat is wel nodig verwacht ik. In theorie kan dit modem ongeveer 50mbps aan. Door de inefficiënte manier waarop het modem echter omgaat met zo'n verbinding is de kans echter klein dat je die snelheid constant haalt.

  Voorbeeld: veel Z3i-klanten die het oude modem nog gebruikten toen ze naar 40mbps gingen haalden dat pas na het vervangen door het nieuwe modem.
   
 4. Aha, dat schept enige duidelijkheid. Dank voor je antwoord! Theoretisch is het dus wel mogelijk, maar in de praktijk zal je die snelheid dus nooit halen.
  Heeft het nieuwe Docsis 3 daar ook nog iets mee te maken dan? Of dient dat weer ergens anders voor?
   
 5. Euro-docsis 2 is de standaard die de oude modems gebruiken, Euro-docsis 3 is die van de nieuwe modems. Alleen Euro-docsis 3 modems kunnen de hogere snelheid aan.
   
 6. Dat nieuwe modem is er nou voor dat je die 50 down en later de 80 of meer wel gaat halen.
   
 7. De EuroDocsis 2 standaard staat inderdaad 50 Mbps toe. Ik vraag me af hoeveel je hiervan zou kunnen krijgen met de huidge Docsis 2 modems. Er is echter een ander groter probleem met Docsis 2. Docsis 2 kent slechts 1 downstream channel, Docsis 3 kent er 4. Dat wil zeggen dat iedereen in een lus bij Docsis 2 over hetzelfde kanaal gebruik maakt. Als je iedereen de volle 50 Mbps zou geven, dan is het binnen de kortste keren overbelast. Bij de Docsis 3 standaard kan de modem naar een kanaal gestuurd worden wat minder vol is.
   
 8. We zullen het merken zou kunnen dat deze weken de modems in rap tempo worden opgestuurd

  In principe kan dat in een week of 3 geregeld zijn
  opsturen retour doos erbij voor oude modem en klaar is kees

  Maar we zullen het wel merken ;)
   
 9. gooi maar omhoog die profielen,

  de plus bundels kan hem wel hebben hoor!
   
 10. Eindelijk krijg ik nu ook een beetje acceptable uploadsnelheid voor mijn 50,= Euri per maand. Hoop dat ze dat bij mij ook snel doorvoeren. Zie dat VANAF 1 juli die nieuwe snelheden ingaan, dus geduld wordt waarschijnlijk nog even op de proef gesteld.

  Ga zo door met die snelheidsverhogingen Ziggo. Top!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina