1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe snelheid vanaf 1 juli 2009

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dj-scratch, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hangt ervanaf, als de modems snel genoeg uitgerold worden kan het zijn dat je even blijft steken op 30~40Mbps, het maximum wat het oude modem aan kan in de praktijk en krijg je daarna het modem nog voor de verhogingen van Alles in 1 Plus (de paar klanten waarbij het onvermijdelijk mis gaat daargelaten).

  Is het echter zo dat de uitrol van de nieuwe modems veel te lang duurt, dan kan het zijn dat je inderdaad nog steeds blijft steken op het maximum van je modem terwijl Alles in 1 Plus klanten al naar 20Mbps zijn gegaan. Om marketingtechnische redenen denk ik wel dat Ziggo dat zoveel mogelijk gaat willen voorkomen, maar het is wel een bestaand risico.

  Er is gemeld door mensen die de klantenservice hebben gebeld dat ze op 10 juli klaar willen zijn met het verhogen van Alles in 1 Extra klanten. Ik zou daar niet zo zeker van zijn.
   
 2. Ik had begrepen van kingpin dat voor A-1-Extra een nieuw modem een voorwaarde was om de verhoging te krijgen. Maw, ik blijf op 20Mbs hangen totdat ik een nieuw modem heb.
   
 3. Dat is ook zo als ik de medewerkers van de HD mag geloven wat ze mij tweemaal verteld hebben.

  Al is het ook weer zo dat ik tegenstrijdige berichten hier op dit forum gelezen heb dus tja ... ik weet het eerlijk gezegd ook niet meer.
   
 4. Tot nu toe blijkt kingpin beter geinformeerd dan de gemiddelde helpdesk medewerker. En sommige forum leden plaatsen berichten van horen zeggen of speculeren maar wat zonder dat erbij te zetten.
   
 5. Ik hou het inderdaad ook op wat kingpin zegt aangezien het ook goed onderbouwd en logisch overkomt.

  Moet ook zeggen gezien de ervaringen dat dit ook iets is hoe Ziggo iets zou doen.
   

 6. Nee ik heb de speedtest niet uitgevoerd in de veilige modus en er zit idem geen router tussen, mijn Pc is rechtstreeks verbonden met de modem!
  Ik zal, wanneer ik weer thuis ben, de test weer doen en dan in de veilige modus:)!
   
 7. Is het overigens beter niet een test in je browser te doen, dat is hoe dan ook behoorlijk onbetrouwbaar. Het beste is het om inderdaad in safemode rechtstreeks bekabeld op het modem een bestand te downloaden via nieuwsgroepen. Heb je daar de mogelijkheid niet toe, kies dan op deze site voor de test met het 1000MB bestand. Gebruik, indien je daarover beschikt, een downloadmanager. Herhaal de test een aantal keer en kijk rond welke waarde het schommelt.
   
 8. Precies. Evenals vorig jaar na de start van Ziggo weer onduidelijkheid en miscommunicatie van Ziggo.
  Heeft niets met begrijpend lezen te maken. Ziggo heeft vorig jaar officieel medegedeeld dat de snelheden in het tweede kwartaal van dit jaar weer werden verhoogd.
  Nu heeft er ook enige tijd op de site gestaan "vanaf 1 Juli kunt u nog sneller internetten". Niet zo vreemd dat klanten er dan vanuit gaan dat ze PER 1 Juli sneller kunnen internetten. De uitleg van Van Dale over "vanaf" doet ook wel degelijk ter zake. De P.R. afdeling van een bedrijf dient duidelijk te zijn en er voor te zorgen dat publicaties niet op meerdere manieren kunnen worden opgevat/uitgelegd.
  Wel erg gemakkelijk om de (bewuste?) onduidelijkheid van Ziggo telkens weer af te doen met een gebrek aan "begrijpend lezen" van de klant.

  Ook de Nederlandse Taalunie is duidelijk over de term "vanaf"

  "Vanaf 1 augustus is correct. Ook mogelijk is: per 1 augustus, sinds 1 augustus (alleen met betrekking tot het verleden) of met ingang van 1 augustus."

  "Duidelijker wordt een en ander in een zin als: Vanaf de leeftijd van achttien jaar is men volwassen. Niemand zou hieruit concluderen dat je pas na je achttiende, dus op je negentiende, volwassen zou zijn."

  Oftewel, Ziggo moet eens duidelijker communiceren of eens stoppen met het doen van toezeggingen die ze niet nakomen en waar vervolgens weer een andere uitleg over wordt gegeven.

  Ik zal eens gaan bellen en mailen met de vraag "PER wanneer krijg ik de verhoogde Alles in 1 Extra snelheden als ik nu overstap" :oyeah:
   
 9. Mijn mening.

  vanaf = per

  Ziggo voegt daar niet in hun uitingen concreet iets bij, namelijk:
  Wordt in fasering per klant doorgevoerd vanaf 1 juli 2009.

  Tijdens hun marketing lokt het nu al nieuwe klanten en die zullen waarschijnlijk per direct bij ai1e de beloofde snelheid krijgen.
  Die zullen waarschijnlijk zelfs voorgaan denk ik t.o.v. bestaande klanten.

  De huidige klanten die zich er over melden bij Ziggo waar het blijft zullen ook wel wat sneller geholpen worden.

  De zwijgers?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina