1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe snelheid vanaf 1 juli 2009

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dj-scratch, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nou ja als dat alles is... Ik ben tevereden hoe alles nu werkt.

  Wat is dan volgens jou de ideale "ping"????
   
 2. tussen de 8 en 15 ms
  Afstand tussen modem en eindversterker circa 30 meter.

  [​IMG]
   

 3. Voer jij de speedtest wel uit met een pc die opgestart is in veiligemodus?
  Het is namelijk zo dat bepaalde programma's/drivers etc een negative invloed hebben op je ping. Ook kunnen routers een negative invloed hebben. Wanneer je de pc in veiligemodus opstart (na het booten van de pc op f8 drukken en daarna naar veiligemodus MET netwerkondersteuning. Vervolgens in windows (veiligemodus) een normale pingtest uitvoeren op speedtest.net en pc opnieuw opstarten (speedtest.net onthoud al je tests, deze kan je dus onder een normale windows sessie weer bekijken).

  Mocht je in de veilgemodus nog een hoge ping hebben (gemiddelde zit ziggo tussen de 6 en 15ms.) Bij alles daarboven moet je gaan denken aan routers of verbindingen. Probeer dan eens een speedtest test met je pc rechstreeks aangesloten op het kabelmodem (dus zonder router), vervolgens de test uitvoeren als hier boven.


  Suc6....
   
 4. De ideale ping is 0ms.

  Snelheidsmetingen doe je het beste met een programma op je pc. Ik heb in een van mijn reacties in het verleden ( in een ander topic) zo'n gratis programmaatje aangegeven. De getallen die dit programma geeft zijn betrouwbaarder.

  Het is nu al 'vanaf juli', dus heeft iemand concrete informatie over de snelheidsverhoging. Geen onzin 'inside information' van een bekende bij ziggo, maar echt concrete informatie dat docsys 3 officieel in gebruik is genomen. En officiële informatie ove wanneer iedereen zijn snelheidsverhoging moet hebben.
   
 5. Enigste offcieel is dat de verhogingen geaseerd worden uitgevoerd

  Enigste wat nog niet duidelijk is is dat we of de motorola modems behouden en of een nieuwe modem krijgen

  Het laatste wordt vermoedt, aangezien zon omruiling tijd kost reken er maar op dat tussen juli en sept de modem omruilingen zullen plaatsvinden

  Dit is dus niet bevestigd maar een vermoeden.

  Of terwijl afwachten maar ;)
   
 6. Concrete vraag, concreet antwoord:
  D3 is doorgevoerd.
  Voor abonnees (A-I-1-Extra) zijn de snelheidsverhoging (50/5)doorgevoerd: mits zij voorzien zijn van een D3-modem, meestal een Arris, maar er worden ook andere types verstrekt.(uitrol gafaseerd tussen 1 juli en 1 oktober)

  Internet Z3 gaat naar 25/4 (dit met hun huidige modem)
  Andere abonnementen gaan daarna. (krijgen vooralsnog geen modem omruil)

  Klanten voor wie een snelheidsverhoging geldt of gaat gelden worden per E-mail geinformeerd.
  Klanten die al hun verhoging hebben, maar nog geen mail ontvangen hebben, die boffen. (verhoging heeft dus eerder plaatsgevonden)

  Ping: er wordt door Ziggo geadviseerd om speedtest.net te gebruiken.
  voor algemeen gebruik (om te kijken hoe snel globaal de verbinding is) met Windows normaal opgestart.
  Bij vermoeden van trage verbinding: in de veilige mode, 3 maal met een tussenruimte van 10 minuten.


   
 7. concreet antwoord, blije gebruikers. Dank Kingpin voor het meest heldere antwoord vanuit Z tot nu toe.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 8. Wil toch even wat recht gaan zetten.

  Letterlijke citaat van de brief.

  Vanaf 1 juli a.s. verhogen wij onze internetsnelheden.

  Nu zijn er een aantal die hieruit concluderen dat met ingang van 1 Juli de snelheden omhoog zijn geschroeft.

  Anderen zeggen na 1 juli gaan ze ermee beginnen.

  Waar hebben we het dus nu over ? juist de zoveelste miscommunicatie.

  Wij leggen het uit via een woordenboek (dat leer je wel met Ziggo) waar staat dat vanaf betekent : met ingang van.

  Zij leggen hem uit als : gefaseerde invoer.

  Het ligt dus niet aan de klanten en dat we te hoog van de toren blazen volgens sommige maar verwarring die ontstaat door onze provider.

  Nergens in de brief staat dat Z3i voorrang krijgt en als enige deze de verhoging eerst krijgt. Achteraf misschien worden dingen anders uitgelegd en aangepast maar dan ga je een stapje verder om te zeggen dat die manier van handelen dwaling is.

  Het ene zeggen maar wat anders doen DAT is dus hetgeen waar we het nu over hebben en waar alle frustratie dus gekweekt word en nog eens terecht ook.

  Kom dus niet met verhalen aanzetten dat we blij mogen zijn dat we een verhoging krijgen want dit houdt alleen maar in dat je van mening bent dat je blij mag zijn dat je het uberhaupt krijgt en over de rest je bek dicht moet houden wat en hoe het gebeurt (excuus voor mijn gebruik van woorden).

  Feiten
  Snelheidsverhoging is niet vanaf 1 juli maar startende 1 juli gaan we beginnen met doorvoeren was correct geweest.

  Je mag even 1 maand extra de oude prijzen doorbetalen waar ze hopelijk snel gecorrigeerd gaan woorden (ondertussen spelen zij er mooi weer van vanwege tekortkoming aan kwaliteit om hun boekhouding juist uit te voeren)

  Je mag even een kwartaal extra betalen voor analoge TV hetzelfde geld voor wat ik net zei met de maand rekening.

  Sommetje (die geld in ieder geval voor mij)
  + 86.20 (voor telefonie, z3i en z1 dtv)
  + 50 (analoge kwartaal rekening)
  - 64.95 (nieuwe A1E)
  = 71.25

  Dit is dus even wat ik teveel mag neerleggen en gedeeltelijk over de komende 3 maanden terug betaalt gaat worden (HOPELIJK aangezien ze hier ook al geen best verleden hebben persoonlijke ervaring in ieder geval)
   
 9. Het gaat niet echt om het verschil tussen per en vanaf, in bepaalde context zijn ze hetzelfde te interpreteren, maar om wat er per of vanaf 1 juli wordt gedaan: of per/vanaf 1 juli de snelheidsverhogingen zijn voltóóid, of worden ze zoals Ziggo steeds gezegd heeft vanaf 1 juli verhóógd. Mensen die "zijn verhoogd" lezen in plaats van "worden verhoogd" of "zullen verhoogd worden" zitten dus niet fout met hun woordenboekkennis maar met begrijpend lezen. Een snel gemaakte fout, maar het blijft onjuist.

  "Vanaf 1 juli worden de snelheden verhoogd" is de formulering die steeds is gebruikt. Dit betekent: per 1 juli wordt gestart met het verhogen van de snelheden, gefaseerd uitgevoerd per abonnementscategorie. Dit betekent niet: op 1 juli zijn we al helemaal klaar met het verhogen van alle snelheden in één keer.
  Ziggo liep zelfs al een week voor op deze beloofde startdatum, daar er toen al mensen postten met een snelheidsverhoging.
  Dat zeiden ze dus ook. Vanaf 1 juli worden de snelheden verhoogd = Vanaf 1 juli gaan de snelheden omhoog = We gaan vanaf 1 juli de snelheden verhogen.

  Ehm je krijgt waar je voor betaalt. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die met een ADSL-lijntje van €20,- boven de 10Mbps uitkomt. Zelf kan ik ook nooit hoger halen dan 9Mbps in mijn straat.
   
 10. Ok, dit wordt al concreter, maar ik heb nog een paar vragen over de planning:

  Ik heb A-1-Extra, maar nog een oud modem. Kan het gebeuren dat ik pech heb en laat m'n nieuwe modem krijg en dat ik een tijdje dezelfde snelheid heb als de al verhoogde A-1-Plus?

  Als de waar is, baal ik wel. Want meer betalen voor hetzelfde is niet leuk.

  Als dat niet waar is, kunnen de A-1-Plus klanten dan pas verhoging verwachten NA 1 oktober, als alle A-1-Extra klanten aan de beurt geweest zijn? In dat geval kan je veel klachten verwachten, want dan zit je echt al in het najaar, ipv de zomer.

  Kortom, wat meer concrete informatie over wanneer de verschillende stappen gezet worden is welkom.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina