1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe snelheid vanaf 1 juli 2009

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dj-scratch, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zoals uitvoerig besproken: ja. Je zal de 50mbps anders niet halen.

  Als je bedoelt of je hem dan eerder krijgt: nee, je zult toch moeten afwachten. Vanaf 1 juli de snelheidsverhogingen, je komt wel aan de beurt op gegeven moment.

  Het kan daarentegen ook geen kwaad. Het kan zijn dat het een fout is dat je het modem nog niet hebt (verkeerde verzending, fout in administratie), dan zou je voor niks zitten wachten anders. Grote kans echter dat je gewoon nog even moeten wachten.
   
 2. Het grootste deel zal niets hoeven doen, aangezien ziggo via een netwerkupdate de modems zal herstarten
  alleen de snelheidsduivels, moeten een ander modem aansluiten op dit moment

  wil je werkelijk dat alle stappen individueel genoemd wordt, of is het spijkers op laag water zoeken.
   
 3. Dat geldt niet voor Alles in 1 Extra klanten, die hebben wel degelijk een nieuw modem nodig.
   
 4. Grappig dat je de info op Tweakers wel weet te vinden en dat alle info reeds in dit topic staat is je volledig ontschoten. Raar hoor, precies zoals Spatagek ook al zegt. Tevens erg raar dat je de Z3i users gelijk weer in de underdogpositie plaatst, terwijl die juist alsneerste van die upgrade kunnen genieten.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16
   

 5. Als de volgende verhogingen ook verdubbelingen zijn, dan is de tweede groep Alles in 1 plus aan de beurt voor een nieuws modem?
   
 6. Laten we deze vraag "de vraag van de dag" noemen

  een virtueel kado voor degene die het weet te benoemen ..


  of zoals ik tegen mijn oudste zoontje (7) vaak zeg : "Wat denk je zelf ?"
   
 7. Ja, dat doe ik
  als he me interesseert, lees ik zelfs nog andere topic's door ook.
   
 8. In theorie. Ik heb ook een router die in theorie 54Mbps aan kan, daarmee kom ik ook niet verder dan 20mbps. De vergelijking klopt natuurlijk verder niet, maar is wel duidelijk als voorbeeld; voor beide apparaten geldt dat de theoretische maximumsnelheid weinig te maken heeft met de werkelijkheid.

  In het geval van het modem gaat hij te inefficiënt om met zo'n hogere snelheid. Je zal nooit constant 50mbps halen. Hij gebruikt maar één kanaal waar alle data doorheen moet.

  Het nieuwe modem gebruikt meerdere kanalen om de snelheid over te verdelen. Daarom kan hij niet alleen hogere snelheden aan, maar kan ook lagere snelheden betrouwbaarder doorgeven.
   
 9. En dat klopt helemaal.
  Maar dat zou alleen maar gelden als jij in je wijk/straat de enige was die op hetzelfde kanaal zou zitten. Met 1 gebruiker op 1 kanaal kun je een maximale doorvoersnelheid van 50Mbit halen. Heb je een maximaal abonnement van bijvoorbeeld 20Mbit, dan kunnen maximaal dus 2,5 klanten gelijktijdig hun snelheid halen op 1 kanaal. Doordat niet iedereen zijn verbinding 'vol' zet zijn dat er in de praktijk meer dan 2,5.
  In een wijk zijn meer kanalen in gebruik waardoor het totaal aantal mensen vele malen meer dan die 2.5 mag zijn.

  Wil je echter sneller dan moet je kanalen bundelen. Met het nieuwe modem heb je 4 kanalen tegelijk, in de toekomst zelfs 8 kanalen tegelijk in gebruik waar dus op elk kanaal een stukje van je data loopt. De bestaande modems kunnen verder niet makkelijk van kanaal wisselen, dus als het kanaal waar ze op zitten te druk wordt, gaat de snelheid omlaag. In de nacht worden de modems opnieuw verdeeld over de beschikbare kanalen in een wijk zodat je de volgende dag dan een betere verbinding kan hebben indien je huidige kanaal vol zou raken. Met de nieuwe docsis-3 modems kan een modem niet alleen van 4 kanalen gebruik maken, maar ook wisselen van kanaal als er eentje te druk zou worden.

  In theorie kan het oude modem dus prima 50Mbit verwerken, mits je alleen bent in je wijk. Zijn er meer gebruikers dan wordt het instabieler en kun je misschien netto langzamer worden dan de 20Mbit van nu. Vandaar dat alle abonnees die sneller dan 20Mbit worden een nieuw modem moeten hebben en de anderen later ook een ander modem krijgen omdat dat efficienter werkt met kanalen-wisselen.
   
 10. snelheidsverhoging later

  een kennis van mij zit in het glasvezel gebeuren voor noordholland bij ziggo.
  toen ik hem pas vroeg of hij wist hoe de vlag erbij stond voor mij in heerhugowaard was het antwoord, juli? dat gaan we nooit redden, dat wordt wel augustus september, dus fok je zelf niet op, het kon nog wel eens duren.
  ik hoop van niet maar toch
  oja ik zit bijna naast het kantoor van ziggo hier in heerhugowaard maar heb sinds een week of twee een ping van in de 4 a 500 dus de pagina.s komen wel alleen voordat ze komen, het is knudde

  [​IMG]

  ik heb er echt mijn zakken van vol:censored::censored:

  een z3 alles in een pakket nan 20mb?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina