1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe snelheid vanaf 1 juli 2009

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dj-scratch, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zou zeggen, probeer het eens uit..... Met hoeveel snelheid lukt het jou om met een 100Mbit router van de een naar de ander pc te kopieren?
  En dan daarbij, hoeveel snelheid is er dan nog over om ook de andere kant op te kopieren?
  Ik heb hier zelf (ruim) 40Mbit snelheid en ik kwam flink in de problemen als ik volop aan het downloaden was. Het downloaden zelf ging met iets van 3,6MB/s, maar dan was het ook niet meer mogelijk om fatsoenlijk iets anders te doen, zoals bv browsen, kopieren van bestanden via het netwerk etc... Heb (uiteraard) meerdere routers geprobeert, Linksys WRT54G2, Linksys RV082 Dual WAN router, Netgear FVS318GE en een Belkin 100Mbit router. Met al deze routers ondervond ik deze problemen, met de ene wat erger dan met de ander.
  Nu heb ik een Vigor Gigabit router en de poblemen zijn geheel voorbij. Ik download nu met 4,63MB/s en kan gewoon tijdens het downloaden surfen, bestanden via het netwerk kopieren etc....
   
 2. Hm ja, de maximale doorvoersnelheid kan genoeg zijn om je internetsnelheid aan te kunnen, maar als je dan een netwerkschijf gaat gebruiken of wat dan ook heb je een veel hogere doorvoersnelheid nodig dan die nodig is om alléén je internet aan te kunnen. Maar op zich was dat de vraag niet, het hangt af van wat je er allemaal aan gaat hangen.
   
 3. Precies doelde ook op doe modem omruil komt die nu wel of niet etc etc
   
 4. Jawel, de oude modems zóuden de oude snelheden in theorie aankunnen, maar gaan er te inefficiënt mee om, met als gevolg dat je die snelheid uiteindelijk niet constant haalt.
   
 5. Leuk dat je er allemaal dingen bij haalt die 75% van de gebruikers weinig tot niets mee doen. De initiële vraag was of bepaalde routers voldoende zijn. En dan klopt jouw opmerking dus niet dat een Gigabit router nodig is.

  Ik doe hier thuis ook veel meer dan de gemiddelde gebruiker, heb daarom ook een Gigabit router gekocht, maar noodzakelijk is het niet.
   
 6. Ik gebruik nog steeds 20Mbit/s, meer kan ik toch niet downloaden hehe.

  Zit nu per 3 maanden op €20,85 (betaal nog per maand vanwege die upgrade) maar inderdaad, ik wil wel die 50Mbit/s benutten. Ja, kan ik goed gebruiken met die praktijken... oeps. Komt dat wijzende vingertje weer, net zoals op Tweakers ;)
   
 7. ik ben het afgeleerd om daar erop te reageren

  een wijs man zei ooit "hij die zonder zonden is werpe de eerste steen"

  Je kan me niet wijs (blijven) maken dat het grootste gedeelte nooit een filmpje ophaalt
  ( de gemiddelde leeftijd ligt rond de 20 jaar )

  Ik heb wel degelijk een (te) hoge downloadrate, en kan met opgeheven hoofd vertellen, ik schaam me er niet voor !

  ik betaal 65 euro in de maand voor toegang, en nog eens 10,- voor usenet, en heb nog geen klachten van Ziggo of mijn echtgenote gekregen over het gebruik of de prijs ( bezuinigen :P ) dus zal allemaal wel loslopen
   
 8. Die van mij klaagt nu al dat ik haar series niet snel genoeg binnen haal :schater:
  Moet ik straks nog beter me best doen lol
   
 9. ben alleen benieuwd of de newsservers straks die grote snelheden wel gaan trekken :)

  en het netwerk van ziggo zelf uberhaupt
   
 10. Ach, ik download nooit wat. Die 5GB per maand.. :schater:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina