1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Caiway komt met 3 nieuwe HDTV zenders

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Humaxfan, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En dat analoog inkrimpen gaat nog een lastige zaak worden hoor, er is nu al zoveel herrie over. Ziggo moet France 2 en Rai en TVE analoog terugzetten en dus populaire kanalen uit het analoog aanbod halen. Wat denk je dat er gebeurt als ze naar 25 analoog terug willen, en dat is hard nodig in feite!

  Overigens heeft Ziggo in vergelijk met UPC nog altijd een veel groter aanbod maar dat grote aantal Digitale SD kanalen kan wel eens momenteel 'ten koste gaan van meer HD'.... want ook dat is weer een feitje.
   
 2. Ik vrees dat je je daar in vergist. Het gaat niet om een paar dubbeltjes... Ik weet uit ervaring dat dat eerder om enkele euro's aan uitzendrechten gaat. En sommige HD zenders vragen zelfs exorbitant hoge bedragen als 'fixed fee' plus een fors bedrag per abonnee.
  En reken maar dat ook de Nederlandse omroepen (en zeker de commerciëlen) met de collectebus langskomen als ze hun zender in HD gaan aanbieden!
   

 3. Ik ga er vanuit dat de publieke nederlandse zender vrij doorgegeven worden. Deze publieke zenders worden al over gesubsidieerd, helemaal als je in ogenschouw neemt wat er vanuit de overheid al naar deze partijen verdwijnt aan belastinggeld. Daarnaast ga ik er vanuit dat Ziggo het HD abonnement ruim gecalculeerd heeft. de 3.95 die je daar nu per maand voor betaald moet voldoende zijn om nog een aantal zenders toe te voegen.

   
 4. Ik baseer mijn uitspraak op de oude Casema site. Voorheen stond daar uitgesplitst hoe het abonnementsgeld voor RTV was samengesteld (de prijs was toen iets tussen €15,- en €16,-. Daarvan was ongeveer €14,- voor onderhoud van de kabel en andere lasten als klantenservice (en een "redelijke winstmarge").

  Natuurlijk is het nu anders, maar ik kan me niet voorstellen dat we van die 40 à 50 cent naar enkele euro's zijn gegaan aan zendrechten per abonnee. Ik geef gelijk toe dat ik geen exacte of recente cijfers heb, maar mijn aanname is niet helemaal ongefundeerd.
   
 5. Er zijn dure kanalen, er zijn kanalen die betalen voor doorgifte en de rest zit daar tussen in. Casema heeft destijds op de eigen website uiteengezet wat de kosten waren voor het standaard (analoog/digitaal) pakket aan radio en TV kanalen en dat bedrag kwam even uit mijn hoofd niet hoger dan een euro of 2. De rest van het basis tarief waren kosten voor onderhoud, investeringen en een redelijke winst marge (waarbij in het midden werd gelaten wat dan redelijk was). Als je even zoekt op dit forum dan moet een copy van die Casema informatie nog wel in een bericht van mij uit het verleden terug te vinden zijn.
   
 6. Ik zie nu dat ik eerst even verder had moeten lezen voordat ik reageerde. In ieder geval hebben wij het over dezelfde informatie op die oude Casema website.

  Even gezocht en dit was letterlijk die informatie:
  Originele bericht van 05-01-2008
   
 7. Dus: het was toen al € 1.40, en het gaat dan over 40 analoge zenders. Terwijl we het hadden over de 60 zenders in het digitale basispakket.
   
 8. Nope. Dat waren de content kosten van alle kanalen in het basis pakket, dus zowel analoog als digitaal. Voor alle duidelijkheid: Dit waren de prijzen van 1,5 jaar geleden net op het moment dat Casema en Multikabel samengingen onder Zesko en in die tijd hadden wel al digitale TV.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina