1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

strepen in analoog beeld

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door JungleJim, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zo af en toe heb ik op mijn CRT TV (Sony 28FQ86) last van witte horizontale strepen in het analog beeld. Het rare is dat dit niet altijd op treedt, maar af en toe, en ook varieert in intensiteit (maw soms lichte strepen door het beeld, maar soms ook zeer duidelijke waardoor ook het beeld helemaal vervormt). Bekabeling is vziw goed (dwz hirschmann connectors, kabels en wcds). Het ligt niet aan de TV, want wanneer ik een opname maak met mijn HDD recorder, dan zitten die strepen ook in het opgenomen beeld.

  Waar zou dit aan kunnen liggen? Interferentie oid?
   
 2. Ik vind je conclusie dat het niet aan de TV kan liggen voorbarig. Heb je de opnamen die de strepen laten zien ook afgespeeld via een andere TV en zijn de strepen dan ook op die andere TV te zien?
   
 3. Nee, dat niet (heb maar 1 TV), maar de HDD recorder is via scart met de TV verbonden, dus het lijkt mij sterk dat dan het opgenomen beeld op de HDD recorder wel goed is en dat de TV het met strepen weergeeft.

  Bovendien heb ik ook analoge televisie via een andere aanbieder (glasvezel), en daar treed het probleem niet bij op.

  Maar even ervan uitgaande dat het niet aan de TV ligt, wat zou dan de oorzaak kunnen zijn?
   
 4. Dit zegt niets. Als er een defect in de TV zit kun je ook strepen krijgen bij weergave van een goede opname. Controleer de opname op een andere TV.
  Bedoel je hiermee dat diezelfde TV geen probleem geeft bij ontvangst van analoge signalen die via glasvezel binnenkomen, of ontvang je dat op een ander toestel?
  Daar kan ik niets over zeggen zonder het effect zelf te hebben gezien. Probeer er een foto van te maken en die hier te plaatsen.
   
 5. Inderdaad, dezelfde TV geeft het Ziggo beeld af en toe met strepen weer, terwijl dat bij het signaal dat via glasvezel binnenkomt nooit gebeurt. Dus dat is voor mij ook weer een reden om de oorzaak niet in een defect van de TV te zoeken, maar ergens anders...
  Ik zal inderdaad proberen een screenshotje/foto te maken van het beeld, dat maakt het hopelijk wat duidelijker.

  Edit: hierbij een aantal screencaptures. Deze zijn afkomstig van Nederland 1, ongeveer een kwartier geleden. Opgenomen op de HDD recorder en overgezet op DVD. De screenshots zijn op de PC met Media Player Classic gemaakt.

  De strepen die te zien zijn, zijn nog redelijk 'mild', het komt ook voor dat het meer strepen tegelijk zijn, en ook 'heftiger'.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mei 2009
 6. Horizontale strepen in het signaal klinkt als 'te' sterk signaal. Dit kan komen door je HDD-recorder, en eventueel je versterker (als je die hebt). Probeer je TV eens zonder HDD-recorder aan te sluiten, of je versterker anders af te stellen.
   
 7. Er zit geen versterker tussen, dus daar valt weinig aan af te stellen ;) Ik zal eens zonder HDD recorder proberen, kijken of dat wat uitmaakt.
   
 8. hoi,

  ik heb sinds kort ook 2 witte wazige strepen in mn beeld ( alleen analoog) ,.. ik heb een Sony Bravia LCD.

  ik dacht dat het aan de tv lag, maar via de sateliet (canal digitaal) heb ik er helemaal geeen last van. ook dvd's etc krijg ik die strepen niet.

  ook is het niet op elke zender te zien.

  ik heb mij laten vertellen door iemand die bij bcc werkt ,dat ziggo expres de bandbreedte van analoog tv zoo slecht maakt dat mensen wel moeten overstappen op digitaal.

  het ligt dus niet aan de tv!
   
 9. En dus zou iedereen nu een slecht analoog beeld moeten hebben. Zo'n verhaal is BCC natuurlijk ook niet onwelgevallig als iedereen die nog analoog kijkt voor vervanging komt. Ik krijg toch erg de indruk dat interferentie eerder de schuldige is.
   
 10. hoezo interferentie dan, ik heb alleen een dreambox dm800 aangesloten.

  ten 2de heb ik het niet op alle zenders, maar meer NL1,2,3 en nog een paar.

  ten 3de, voordat ik naar een alles in 1 pakket ging had ik er nooit last van, zelfde setup, nix aan kabels oid veranderd. geen extra versterkers/receivers oid aangesloten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina