1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geschikt voor windows vista

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door danny47, 14 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het doet er niet toe of in dit geval een 64bits OS strikt genomen (om adresseringsredenen) nodig is; het is er, en zelfs wanneer je een ander zou willen, kost je dat meestal een volledige licentie. Wanneer er een 64bits MS operating systeem ge-installeerd is moeten drivers ook 64bits zijn EN gecertificeerd. Dit is één van de vervelendste problemen van de vista 64bits versie, want veel hardware fabrikanten nemen niet eens de moeite die 64bits drivers te ontwikkelen en certificatiekosten aan MS te betalen, laat staan voor bestaande hardware. Wanneer er dus alleen 32bits drivers beschikbaar zijn is dit einde oefening (of je moet een virtual box met mini-XP 32bits voor speciall deze humax willen opzetten; zelfs dan kunnen die drivers nog te moeilijk blijken).

  Mees de Roo
   
 2. Waarom zou je een 64 bits os (ala vista 64b) willen op je peeceetje? Het levert geen voordelen op, alleen nadelen. Geen driver-boer gaat 64 bits drivers ontwikkelen voor de particuliere markt. Zakelijk ligt het uiteraard anders, waar er dan ook flink voor betaald wordt.

  Gert.
   
 3. Allereerst heeft niemand gezegd dat dit niet (ook) een zakelijke PC is.

  En zelfs wanneer dat niet zo is, kunnen er meerdere andere redenen zijn voor een 64bits OS. Allereerst ligt de geheugengrens waarbij 64bits voordelen oplevert bij ongeveer 3GB. Ik weet wel dat de rest soms re-mapbaar en benaderbaar te maken is maar dat kost performance, is vaak verre van stabiel en wordt lang niet op alle hardware en software goed ondersteund.
  Maar je kunt ook proberen malware die meestal op 32bits systemen getarget is te slim af te zijn. Je kunt programma's moeten draaien die de 64bits architectuur vragen, je kunt je PC zo cadeau gekregen hebben enz. enz.

  Kernpunt is: de vraagsteller vroeg niet om een lading kritiek over zijn/haar keuze voor een 64bits OS; de vraagsteller wilde een ipvr9200c daarop aansluiten, en dat kan dus wel eens moeilijk worden.

  Mees de Roo
   
 4. Wij draaien systemen met 8GB op 32 bits RH. Dit is uiterst stabiel, geen performance issue's, 24x7 enz enz. Als iemand thuis een 64 bits (windows) os draait EN een Humax 9200 wil benaderen is dit (uiteraard) vragen om moeilijkheden. Van mij mag hij, geen probleem, maar dan weet hij ook dat hij zowiezo een driver-issue gaat krijgen en dat heeft hij dan ook gekregen, en een oplossing daarvoor is er niet en zal er waarschijnlijk ook niet komen. En verder, een "lading" kritiek is ook wat overdreven, lijkt me. Het is gewoon een foute os keuze, maar hierover zullen diverse mensen anders over denken...

  Gert.
   
 5. 4 gig, maar het besturingssysteem van vista is 64 bit, het probleem is dan ook dat ik de driver niet geinstalleerd krijg, omdat hij dan zegt dat de driver niet geschikt is voor een 64 bit vista
   
 6. Ik heb een pc voor thuisgebruik en heb daar een AMD processor Phenom x4 64 bit in zitten en heb daar ook windows vista bij gekocht, gewoon met licentie en vista ook geinstalleerd in 64 bit, omdat ik er mij niet van bewust ben dat dat problemen zou kunnen geven, het compatibility probleem met vista valt voor mijn hard en software tot nu toe reuze mee, het loopt allemaal als een trein, zelfs als de software aangeeft dat er mogelijk een conflict kan optreden, gaat het meestal toch goed, toen ik eens goed in het menu van de ipvr 9200 c ging kijken, leek het mij leuk om foto's en mp3 bestanden en zelfs films meteen te downloaden en af te spelen, toen begon bij mij het probleem met die driver te spelen, het enige wat ik wilde is dat ik dus via de recorder bestanden kon afspelen, maar dat kan dus blijkbaar niet zomaar en iemand op het forum stuurde mij een link, waar ik verder niets mee kon, omdat bij het installeren van een nieuwe driver, de pc aangeeft dat mogelijk een 32 bit driver niet werkt op een os van 64 bit
   
 7. Ik ben blij te horen dat je die 32bits OS's goed draait (dat is, behalve voor speciaal daarvoor geconstrueerde servers, niet zo vanzelfsprekend als je denkt), al verbaas ik me bij 7x24 en de hoeveelheid geheugen erover, dat voor juist die waarschijnlijke servers 64bits niet overwogen is; een kostenkwestie, niet beschikbare applicaties, adobe die achterloopt met 64bits flash???


  Ik kom in de winkel, om een extra lens voor mijn camera te kopen. Zelfs zonder te vragen waarom ik die specifieke camera wel gekocht heb, zegt de verkoper dat ik geen verstand van camera's heb, omdat die camera een verkeerde keus is want die camera heb ik helemaal niet nodig en de kans op die extra lens is vrijwel nihil.

  Het doet er niet toe of die verkoper gelijk heeft of niet, maar de kans dat ik ooit weer in die winkel kom is net zo nihil .................:oyeah:

  Mees de Roo
   
 8. Danny47,
  Wanneer je met je huidige licentie de keuze hebt tussen het installeren van een 64 en 32 bits OS, en je wilt met die 32bits alleen die ipvr 9200 c kunnen bedienen is er de mogelijkheid om die 32bits parallel aan die 64bits te installeren. Op een machine waar ik dat gedaan heb, kreeg ik geen gezeur over licenties, al weet ik niet of dat altijd zo is. Je kan dat op 2 manieren doen:

  Bij de eerste reserveer je een klein gedeelte van je harde schijf voor een gestripte uitvoering van 32bits Vista. Je kiest dan bij het opstarten welke versie je draait maar bedient via die 32bits vista eigenlijk alleen de ipvr 9200 c. Wanneer je nog een oude XP licentie over hebt is die mogelijk nog veel geschikter (=kleiner en beter compatible), mits die je hardware ondersteunt.

  Bij de tweede methode draai je het 32bit OS virtueel binnen 64bits vista. Ook hier kan je eventueel voor XP ipv vista kiezen. Ikzelf heb alleen ervaring met VBOX van Sun, en dat loopt zelfs al op een dubbelprocessor net zo hard als op een dedicated mono. Ik durf alleen niets zinnigs te zeggen over driver ondersteuning in zo'n configuratie.

  Laat even horen of hier iets bijzit dat binnen je wensen en mogelijkheden valt,

  Mees de Roo
   

 9. Bedankt voor je reactie in ieder geval, 1 van de 2 zou ik kunnen uitproberen, waar ik ook aan zit te denken is om op een externe harde schijf windows xp te zetten en van daaruit de Humax driver voor xp te installeren, maar heb ook gelezen dat windows zich niet laat installeren op een usb apparaat, klopt dat?
   
 10. Ik heb op dat punt zelf geen ervaring; hier is alles SCSI of ESATA. Maar over een bootable XP verschillen de meningen. Hier is de eerste (nee):

  It all boils down to the XP boot process, when it loads the USB driver, resets the USB bus to re-enumerate the bus devices. When it does so, USB HDD is disconnected, and windows boot process will not be able to find the original drive as it has been enumerated to another "place". So, when this happens, you WILL get a blue-screen that complains of BOOT_DEVICE_NOT_FOUND or something similar [brain's rusty].

  http://www.flexbeta.net/forums/lofiv...php/t7395.html

  En in deze draad (ja) instructies om het wel te laten lukken:

  It is perfectly possible to install Windows XP SP1 on a USB harddisk. I did it following instructions which are still available by this address:

  http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176

  Helemaal probleemloos lijkt het dus niet; onmogelijk evenmin.
  Wanneer het je lukt ben ik best benieuwd naar je ervaringen!

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina