1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing op RTL4-5-6

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door smaragd, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. vriend van me die vlak bij me woond heeft een Humax +hd recorder. hij heeft totaal geen last van deze klachten. ik helaas nog steeds. Heb het hele traject nagelopen, opnieuw de mantel goed in de coax gelegd etc. helaas. Het enige wat me opvalt is dat de coax aansluiting op de Samsung vrij slapjes is.

  Dat interferentie verhaal is allemaal leuk, maar waar moet je de decoder neerzetten als je gebonden bent aan een scart of hdmi? TV, speakers etc zijn altijd wel in de buurt. Dan is de Samsung in mijn ogen niet goed afgeschermd. Ik ga eens een omruilactie overwegen,maar ben bang dat het weinig helpt
   
 2. Ik heb gebeld met Ziggo. Het probleem blijkt ineens al lang bekend en er is een zeer recente software update voor de Samsung. simpelweg downloaden werkte niet bij mij.

  Ik moest als volgt handelen.

  fabrieksinstellingen terugzetten, (helaas weer zenders zoeken)
  hierna eventueel nog upgraden.(gaat in principe vanzelf)

  vooralsnof heb ik een forse verbetering. Ik heb af en toe maar een hapering gehad. fingers X
   
 3. Ik heb hem gereset (fabrieksinstellingen) maar hij gaf niet aan dat er een nieuwe software versie was. Heb dus niet kunnen updaten en het probleem nog steeds.

  Welke versie van de firmware en software heb jij nu?

  Mijn softwareversie is 001.001.0006
   
 4. Dan zit in jou geval het probleem dus in je eigen installatie cq bekabeling cq configuratie.
   
 5. Om interferentie te voorkomen hoef je niet je apparatuur te verplaatsen. Heb je er last van kan je het voorkomen door goede en goed afgeschermde bekabeling te gebruiken. Neem ook echter eventuele splitters/signaalversterkers etc mee, alles moet voldoende afgeschermd zijn, als een onderdeel in het traject niet goed is afgeschermd kun je al klachten blijven houden.
   
 6. Heb hetzelfde probleem hier, alleen met een Samsung. Met de Humax niks aan het handje, maar nu ik ben overgeschakeld op CI+ schakelt bv RTL 5 uit zichzelf over van digitaal naar analoog. Opnieuw kiezen herstelt het weer. Anders maar weer terug naar de Humax (en een ab erbij...)
   
 7. Oploosing storing RTL-4/5/6 SBS 6

  Heb gezocht naar oplossing en wil mijn oplossing graag delen!

  Na controleren van alle draden/stopcontacten was bij mij het probleem
  de kabel/modem splitter die door Ziggo op punt was geplaatst waar kabel huis "binnenkomt" apparaat doet niet veel meer dan splitten maar kennelijk had signaal van RTL hier last van.

  Ik heb mij TV-Coax kabel rechtstreeks op ingang kabel gezet en de aansluiting die naar mijn kabelmodem gaat kon ik op de standaard gemonteerde splitter erbij zetten (splitter voor TV beneden/Boven en 1 open plek).
  Internet werk prima en signaal RTL 4 is van 30/40% naar 90/100%:pompom:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina