1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

email voor clubs

Discussie in 'Internet - Email' gestart door GVDM!, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb problemen met mijn email sinds het ziggo is geworden. Ik zat vroeger gewoon bij multikabel en kon rustig mijn vereniging een mail sturen door een groep te maken en in 1 keer een bulk te versturen.

  Ik heb al contact gehad met ziggo maar het schijnt dat je niet meer naar 40 adressen een mail kan versturen. Dat is verrekte onhandig want nu moet ik dus naar een gratis dienst toe om mail te versturen.

  Weet iemand hier een oplossing voor want ik zit zwaar te overwegen om ziggo er helemaal aan te geven want voor bovenstaand doel gebruik ik veel van mijn mails.
   
 2. Je mag maar een bepaald aantal adressen per bericht, en maar een bepaald aantal adressen per uur aan verzenden. Daar is, om spam tegen te gaan, geen weg omheen. Behalve je eigen emailserver opzetten of inderdaad een gratis dienst gebruiken. En waarom niet? Ik combineer beide mogelijkheden, en Gmail heeft veel minder vaak problemen dan Ziggo...
   
 3. Daar had ik vroeger geen last van dus is dat een nieuwe polici van ziggo. Dat is :no:
   
 4. Is al een flinke tijd zo hoor, alleen het quotum lag wat hoger (100 adressen per mail ofzo).
   
 5. Ik ga er vanuit dat u de HD al gebeld heeft wat de mail quota is, maar wil het graag voor u herhalen:
  per E-mail: 25 geadresseerden.
  per 24 uur: 650 E-mails
  Verder geeft u aan dat u zwaar overweegt om uw Ziggo abonnement te beeindigen.
  Prima, maar houdt u er ook rekening mee dat alle ISP's dezelfde abuse voorwaarden hebben?

   
 6. Sowieso, als dat het belangrijkste punt is, eerst even controleren van andere providers wat zij dan hanteren als norm, of bedoel je echt letterlijk dat alle providers dezélfde norm hanteren? Ik hou me er al een tijd niet meer mee bezig daar ik geen gebruik maak van de adressen van mijn provider.
   
 7. Eigen mailserver biedt geen oplossing aangezien de ip-ranges van Ziggo op de dynamische IP range-lijst staan en zodoende door de meeste mail servers niet geaccpteerd wordt. Je moet jou mail server dus instrueren om de mails via de smtp server van Ziggo te sturen,en dan kom je weer bij hetzelfde probleem.

  Maar goed. Even een paar vragen:
  1. Stuur je altijd naar dezelfde mensen die mails?
  2. Heeft jullie club een eigen domein met webhosting?

  Als je op allebei de vragen ja kunt antwoorden, dan is het misschien mogelijk om een maillijst aan te maken via je hostingprovider. Veel hostingpakketen bieden de mogelijkheid om nieuwsbrieven rond te sturen door een speciaal email adres aan te maken, waar bepaalde mensen naar mogen mailen en van waaruit de betreffende mail wordt doorgestuurd naar iedereen.

  Als je op de eerste vraag ja hebt geantwoord, maar op de tweede nee, of als jullie hosting provider deze functionaliteit niet aanbiedt, dan kune je eens kijken naar Yahoo Groups (www.yahoogroups.com). Hiermee kun je een group aanmaken. Vervolgens kun je er mensen lid van maken en je kunt het weer zo instellen dat alleen jij ernaartoe kunt sturen.

  Voor elk probleem is een oplossing.
   
 8. Stom ja, vergat even dat het dynamische IP-adressen waren, heb zelf een vast IP-adres en dan is het een stukje makkelijker.
   
 9. Maak een aparte hotmail of Gmail account aan voor gebruik van de ledenlijst van de clubs.
  Spam is dan ook makkelijk te filteren, is mijn ervaring met Gmail.
   
 10. Er bestaan ook mailinglist programmatjes die je mail kunnen verdelen over xx losse mailtjes waar je in elke mail weer het maximum aantal geadresseerden in het 'aan' of 'bcc' veld kan zetten. Voor een mailtje aan 1000 geadresseerden kun je dus 40 mailtjes met elk 25 geadresseerden laten sturen en dan zit je nog lang niet aan je dagelijkse quota.
  Via Google zijn die wel te vinden, ook gratis programma's. Dus ook zonder eigen domeinnaam/webhosting kun je nog mailinglijsten blijven gebruiken met je particuliere account.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina