1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

In hoeverre is de toekomst nu al een achteruitgang?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Pieter7, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,
  Ik ben Pieter7 en wij hebben de goedkoopste keuze gemaakt en de digitale ontvanger van 100 euro gekozen.
  Hij doet het.
  Maar waar ik al bang voor was word over het internet bevestigd. We zijn terug in de jaren 80 waar we niet naar een andere zender konden kijken dan die we opnamen.
  Neem je toch analoog op en kijk je digitaal. Of je neemt digitaal op en je kijkt analoog.
  Noem je dat makkelijk? Al die reclameslogans dat het nu heel makkelijk en luxe is..iets in die geest.
  Ik ga geen heel verhaal houden. Ziggo heeft ons voor de keuze gesteld om een digitale ontvanger voor maar 100 euro te kiezen.
  Die hadden ze nooit moeten verkopen ! Ze moeten alleen die met 2 tuners verkopen ! Nu heeft bijna iedereen uit onwetendheid "een" digitale tuner gekocht omdat "dat wel goed zou zijn".
  Je kan dus niet alles digitaal met dat kastje, je bent nog steeds aanggewezen op analoog.
  Stel nu dat alle kanalen digitaal worden. Dan kan je de goedkoopste digitale ontvanger wel de prullenbak ingooien.
  Nu zijn het hier alleen sommige duitse kanalen die vervielen uit het analoge pakket. Ach moest ik eerst maar uit zien te vinden hoe ik ze dan wel kon opnemen op de recorder, via het scartkanaal..ok.
  Goed mijn vriendin wilt duits zien of opnemen, en ik kan analoog naar discovery kijken.
  Nu kunnen we daar mee leven zoals het nu nog is..valt te overzien.
  Maar wat als Discovery ineens van analoog word geplukt en alleen nog maar digitaal te zien is? Of als alles digitaal word?
  Dan hebben we hier in huis al een probleem.
  Had dat even van tevoren vermeld.
  Nu heeft misschien half nederland de verkeerde keuze gemaakt.
  Als er nog meer digitaal word, kunnen we weer geld uitgeven aan een kastje dat wel tegen de toekomst opgewassen is.
  Voorlopig zien we het als een achteruitgang waar mee te leven valt, enige voordeel is dat de duitse kanalen weer zichtbaar zijn.
  We zullen maar zeggen dat we weer TV kunnen kijken als vanouds maar met NAdelen in plaats van die vrolijke slogans.
  We kijken niet uit naar dat er nog meer kanalen digitaal gaan want dan moeten we weer een ander kastje kopen.
  Als we nu al 1 duits kanaal willen opnemen en 1 willen zien hebben we al niks aan onze keuze. De betreffende duitse zender zijn alleen maar digitaal.
  In de toekomst (en eigenlijk nu al) is het goedkoopste kastje van 100 euro dus uit de markt geprezen. Dat kastje is bij volledig digitaal "back to the 1980's"
  Jammer dat dit niet van tevoren is voorzien en toch dit kastje verkocht word.
   
 2. Uiteraard, en eerst deed je beide alleen analoog. Zo werken al die standaard ontvangers.

  Goed is het ook. Dat jij echter per se digitaal wilt opnemen en kijken, kan alleen met een ander, veel duurder, apparaat, één met twee tuners, die Ziggo ook gewoon aanbied. Had je die toch kunnen kiezen. Die onwetendheid ben je zelf verantwoordelijk voor, op de website staat nergens dat de SD ontvanger twee zenders digitaal kan doorgeven, er staat wel dat de PVR dat wel kan.
  Nee hoor, alleen als je per se tegelijk een zender digitaal wilt kijken en een andere digitaal opnemen. Je kan prima digitaal opnemen met het ding, hij heeft niet voor niks twee Scart-aansluitingen.
  Hebben ze gedaan, is wel jouw verantwoordelijkheid om te lezen wat je besteld. Zie hier.
  Precies.
   
 3. We konden kiezen uit de gewone en 1 met HDTV, en dat hebben we dus niet. We hebben een normale TV en HD uitzendingen zijn er bijna niet. De keuze en de bestelling is geheel aan de hand van briefpost gegaan.
  Per brief zijn we dus niet goed ingelicht over de nadelen en voordelen van het 1 of ander. Ik ben niet a-technisch en heb de brieven goed doorgelezen.
  Had ik gelezen dat de gewone niet kon zien en opnemen tegelijk en de duurdere wel was de keuze snel gemaakt.
  En het komt er dus inderdaad op neer dat het standaardkastje straks niet meer toereikend is.
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  @Pieter7.

  Waarom heb je je van te voren dan niet beter laten informeren, dit forum bekeken of hier een vraag gesteld?

  De enige optie die voor jou goed zou zijn is een PVR welke wel een dubbele tuner heeft. Die zijn genoeg te krijgen zowel nieuw als 2e hands.

  Een andere optie is om een 2e kastje erbij te nemen.
   
 5. Ik snap je frustratie, maar het verhaal klopt natuurlijk niet helemaal: jouw tv bevat ook maar 1 tuner. Het kastje vervangt de interne tuner van je tv. Je tv kan niet opnemen, dat doet de video/dvd/hd recorder, die ook een tv-tuner bevat. Het probleem zit m dus in je recorder, die niet in staat is om zelf digitale signalen te ontvangen en op te nemen. Dezelfde problematiek speelt bijvoorbeeld ook bij Digitenne, waar je sowieso geen analoog signaal meer hebt. Twee tuners is niet de oplossing: de recorder zelf is niet geschikt en dus zul je dan voor een ontvanger met eigen recorder moeten kiezen en afscheid moeten nemen van je "oude" recorder, of moeten kiezen voor gekunstelde oplossingen.

  Bij lang niet alle tv's staat een recorder en in een gemiddeld huis staan verschillende tv's. Het goedkoopste kastje is dus prima geschikt voor alle tv's in huis waar geen opnames gemaakt worden en/of geen HD gekeken wordt.

  Voor de tv in de huiskamer, waar veelal een recorder pleegt te staan is het dus een ander verhaal; niet alleen vanwege het niet op kunnen nemen overigens. Wanneer je een HD scherm in de huiskamer hebt staan, haal je met een SD ontvanger (wat het 100euro kastje is) niet de maximale beeldkwaliteit. Zelfs wanneer je geen HD kanalen kijkt, zijn de beelden op een HD ontvanger, aangesloten met HDMI zichtbaaar beter door het uitsluiten van 2 digitaal-analoog omzettingen. Daarnaast is uiteraard een kastje met PVR mogelijkheid als vervanging van de "jaren tachtig" recorders een welkome aanvulling.

  In alle informatie over de verschillende kastjes die er zijn valt dat best zelf op te maken, evenals het feit dat je per TV zo'n kastje nodig hebt, of gaat hebben. Wanneer je kunt kiezen uit meerdere kastjes, met verschillende prijzen, dan zullen er consequenties zijn van je keuze, zeker in zoals je zelf aangeeft het kiezen voor de goedkoopste optie. In elke speciaalzaak waar de kastjes verkocht worden en ook bij de verkooplijn van Ziggo kan men uitleggen wat in een specifiek geval de beste keuze is.

  Verkeerde keus is dus betrekkelijk, er van uitgaande dat je over meer dan 1 tv in huis beschikt ga je nog meer kastjes nodig hebben en kan het 100euro kastje naar bv de slaapkamer. Twee dingen zijn zeker:
  1. ja, alles wordt inderdaad digitaal en analoog gaat verdwijnen, waarmee ook bijvoorbeeld je radio op termijn niet meer werkt en
  2. Ja, je mag dus nog behoorlijk wat geld uitgeven voordat alles in huis weer op de toekomst is voorbereid en over een jaar of wat begint dat weer opnieuw.

  Toekomstige TV's, recorders, tuners etc, zullen steeds vaker digitaal ondersteunen, maar voorlopig zijn de "kastjes" in de diverse smaken nog nodig.
   
 6. Als je technisch genoeg bent om te weten dat een tuner natuurlijk 1 signaal tegelijk door kan geven, dan had je de PVR van €329,- misschien besteld. Ben je daarentegen niet bekend met digitale televisie, dan spreekt het toch vanzelf dat je eerst even kijkt wát je besteld voo je €99,- of meer uitgeeft...

  Sowieso is dergelijke techniek in een aantal jaar verouderd. Ziggo verwacht dat niet eerder dan in 5 à 10 jaar analoog gestopt is, en dat zal in de praktijk nog wel langer duren. Tegen die tijd is de huidige PVR ook allang achterhaald.

  Kortom, het probleem dat zodra analoog stopt de SD decoder niet voldoet aan jóuw specifieke behoefte is ten eerste iets wat niks met Ziggo te maken heeft (dat geldt voor élke SD ontvanger met 1 tuner), waar je zelf verantwoordelijk voor bent (je hebt er zel voor gekozen zonder research te doen een apparaat aan te schaffen), wat dus nog wel even duurt en dan nog zou huidige apparatuur in vergelijking met nieuwe mogelijkheden dan net zo goed obsoleet zijn.
   
 7. Ik denk dat het zeker sneller zal gaan dan dat, maar vooral dat zodra Ziggo de kans krijgt het aantal analoge kanalen naar het minimum verplichte pakket gaat, kortom alleen nog een basispakket. Dat proces is al in volle gang en niet voor niets doet Ziggo er alles aan om zoveel mogelijk mensen aan de digitale ontvanger te krijgen. Persoonlijk heb ik daar geen enkel probleem mee, het analoge signaal is hier volledig uitgeband en naar volle tevredenheid. Het analoge net heeft prima gewerkt de afgelopen 30+ jaar, maar op een gegeven moment houdt het op.
   
 8. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  In enkele gemeentes kan men zelfs gratis een sd-ontvanger en smartcard ophalen. Vooral in de grensstreek. Omdat Ziggo enkele kanalen niet meer analoog uitzendt maar wel digitaal was dat de beste oplossing.
  Valt opzich wel iets over te zeggen.
   
 9. Toch............
  vind ik dat Pieter7 een plausibele reden heeft om zijn ongenoegen te uiten.
  Ik baalde er ook van toen ik uitvond dat er maar 1 tuner in zit en dus niet meer 'zoals vroeger' gewoon een ander net kon opnemen of zelfs maar van de PIP (Picture in Picture) gebruik te maken.
  "Vroeger had ik toch ook maar 1 tuner en kon ik dat allemaal wel", is dus wel begrijpelijk als je er niet zo in thuis bent.

  En ik moet ook wel zeggen dat de info van Ziggo op hun website nou ook niet logies in elkaar zit, alles staat er wel maar niet op logiese plekken, niet makkelijk te vinden dus.

  Ook dat ik nu op iedere verdieping een kastje moet neerzetten als ik dezelfde zenders als beneden wil zien is een verrassing, kon vroeger wel met 1 tuner en kabel, gewoon doorlussen en een beetje versterken en alles deed het.
  Ondanks dat ik precies weet hoe alles in elkaar zit en het volslagen logies is dat dit niet meer kan vanwege de digitale techniek ben ik toch wel sympatiek naar Pieter7.

  Jammer dat ik ook moet zeggen.....jammer, maar helaas, niet alle vooruitgang is een verbetering, maar als je alles weet en de juiste apparaten in huis hebt dan ben je wel weer tevreden, het is ff zoeken, maar uiteindelijk komt alles weer terecht.

  Als je vragen hebt over het een of ander, laat me maar weten, je bent niet de eerste met dit soort "frustraties".

  Groet.
   
 10. Misschien, maar het blijft een aanname. Dan zit je dus sowieso fout.  Met gewoon even googelen naar sleutelwoorden als "tegelijk opnemen digitale ontvanger" had pieter7 zichzelf de frustratie kunnen besparen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina