1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

2 gelijktijdige opnames niet meer mogelijk

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Bobbert, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mmm, dat heb je eerder gezegd Infje. Begrijp me goed, ik wil je niet afvallen, integendeel, maar het zou zo fijn zijn als we iets van een tijdspad hebben, waarin we ongeveer terugzien wanneer welke upgrades voorzien zijn en welke nieuwe zaken daarin meegenomen (kunnen) worden. Ik weet, dat is gevaarlijk op dir forum, maar een grove indicatie zou fijn zijn.

  Los daarvan: dual recording! :pompom:
   
 2. Ach met 2 humaxen doet dat me niet meer zoveel :rolleyes:
   
 3. Ned 1/2/3 HD - 12 Mb
  Eurosport HD - 11 Mb
  NGC HD - 13.5 Mb
  History HD - 12.5 Mb
  Discovery HD - 21 Mb (andere codering)

  Ter vergelijking (sat):
  BBC HD - 9.5 Mb
  Channel 4 HD - 8.5 Mb
  Das Erste HD - 12 Mb
  ZDF HD - 12 Mb
  Melody Zen (de zender waar je altijd van moet plassen, vanwege al het water) - 7 Mb

  Gert.
   
 4. De specs van cisco zelf zoals die hier wel eens gepost zijn.

  Ik merk nu wel eens een hapering als ik naar iets zit te kijken wat nog opgenomen wordt. Op het moment dat de opname stopt op de einddtijd moet de cisco iets bijwerken en gaat ie het afspelen haperen (soms zelfs zo erg dat het afspelen gestopt wordt)

  Als er nog een opname tegelijkertijd zou lopen wordt dat dus nog erger.

  Het gaat overigens niet zo zeer om de bitrates maar dat het verschillende lees /schrijf operaties zijn. Probeer in Vista maar eens tegelijkertijd 2 of 3 files te kopieren. Duurt veel langer als de 2 of 3 files na elkaar en de schijf gaat als een gek ratelen.
   
 5. Zoals gezegd, de hoeveelheid data is relatief zo beperkt dat de gebruikte schijf daar geen enkele moeite mee mag hebben. Ook worden schijven in pvr systemen op een heel andere manier aangesproken dan binnen Windows. Als je goed luiterd naar de Cisco tijdens een opname hoor je ook dat deze niet "ratelt" maar regelmatig een tikje geeft, iets van 1 keer per seconde. De data wordt namelijk gebufferd en dan in grote blokken tegelijk weggeschreven. Hierdoor zal de effectieve doorvoersnelheid van de schijf nauwelijks zakken in tegenstelling tot onder Windows waar dit niet zo handig gebeurd en alles in heel kleine blokjes wordt gehakt en dwars door elkaar wordt geschreven. Dat laatste zorgt voor het instorten van de snelheid en ernstige fragmentatie. Nooit doen dus onder Windows.

  Ik herken de problemen die jij schetst niet. De Cisco hier heeft er totaal geen moeite mee. Wellicht helpt het als je de harde schijf een keertje opnieuw laat wissen/formatteren. Als dat niet zo is, kan het natuurlijk nog zijn dat de schijf zelf niet helemaal ok is.
   
 6. Ik wil wel fomatteren, maar helaas staat er iets op de schijf wat ik wil bewaren....

  Dit vond ik op de cisco site:

  • Twee videotuners: het ene programma opnemen terwijl u een naar een ander programma kijkt
  • Vaste harde schijf met een opslagcapaciteit van 160 GB (80 uur)
  • Tweede Ethernet-poort voor toegang tot opgenomen programma's die zijn opgeslagen op de 8455DVB PVR op andere tv's in huis
  • Twee H.264-decoders met standard-definition of één met high-definition decoder
  http://www.cisco.com/web/NL/consumer/products/settop-8455dvb.html

  Uit bullet 4 maak ik op dat je niet 2 programma's tegelijk kan opnemen met HD. Al kun je je afvragen of je uberhaupt voor opnemen een decoder nodig hebt. Maar als dat niet zo is, waarom dan een 2e decoder voor SD? Voor PIP (picture in picture?)

  Bullet 1 wekt overigens de indruk dat je helemaal niet 2 programma's tegelijk op kan nemen. Daar zou je in totaal immers 3 tuners voor nodig hebben.

  Begrijpt u het nog? Het zou mij niet verbazen als we dit feature nooit gaan krijgen. Wat vervelend is dat niemand hier een echt harde uitspraak over doet.
   
 7. De functie zal wel verschijnen. Op dat moment is het echter alleen nog mogelijk naast het opnemen van 2 programmas de programmas welke in de zelfde transportstromen zitten (zoals ned 1 in die van ned 1 2 3) te bekijken. Anders zou er inderdaad een derde tuner aanwezig moeten zijn.

  Voorlopig zal deze functie echter niet verschijnen.
   
 8. Mooi om deze uitspraak te vernemen.

  Zal nog lastig worden dit feature aan klanten uit te leggen. Wie weet er wat af van transport streams en die zijn boveniden nogal willekeurig gegroepeerd.

  Lijkt me typisch een power user feature.

  Blijft de vraag wat het nut is van de 2e H264 decoder.
   
 9. Je kunt toch ook de 2e tuner gebruiken op 2e opname te maken straks?

  Als ik niet thuis ben dan kijk ik ook niet dus kan die 2e tuner ook best wat werk doen.
   
 10. Zoals ik aan gaf kan dat dan inderdaad :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina