1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

2 gelijktijdige opnames niet meer mogelijk

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Bobbert, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit is wat ik van de mensen van de VOD desk hier heb gehoord. Wellicht de OpenTV versie/modules die ze gebruiken dan.

  Hoop alleen echt wel dat ze het op afzienbare termijn gaan implementeren, want geen twee opnames kunnen maken is gewoon erg onhandig. Zeker als je weet dat alle hardware gewoon aanwezig is.

  En @JeroenH: Die zelfde VOD helpdesker wist te vertellen dat in de originele Cisco FW twee opnames tegelijk wel kan. In de specs van Cisco zelf voor de generieke versie van de 8455DVB staat de optie ook gewoon.
  Het is alleen in de Ziggo versie van de FW dat dit eruit is gehaald.
   
 2. Zoveelste vraag over deze functie, deze heb ik al meerdere malen voorbij zien komen, Ziggo leest ook deze forum, maar dat is nog steeds niet ingevoerd, anders hadden ze dit allang kunnen doen.
   
 3. Eind oktober zou er weer een firmware update komen ...
  Helaas kan ik geen info vinden mbt de inhoud. Zou zo fijn zijn om te weten waar je aan toe bent ...

  Misschien dat er volgende week maandag wat meer bekend wordt .... via Radar ?!? http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20809
   
 4. Staat er niet in de specs dat je alleen 2 SD opnames tegelijkertijd kan doen?

  Nu ned1 HD is kun je al merken dat ie moeite heeft met tegelijkertijd opnemen en afspelen (waarbij de timeshift ook tot een soort opname leidt) van 2 HD kanalen. Daar kan zeker geen 3e bij.
   
 5. In welke specs staat dan volgens jou dat je alleen 2 SD opnames kunt maken? Graag even wat bronnen vermelden want speculatie schieten we niets mee op.

  Los hiervan, waar haal jij die 3e opname dan vandaag? Er zitten 2 tuners in het apparaat dus je zou maximaal 2 dingen kunnen opnemen en 1 ding kunnen kijken (on-demand of vanaf de schijf).
   
 6. Dat is niet helemaal correct. Er zitten twee DVB-C tuners in de Cisco, maar ook nog een kabel modem. Dat kabel modem zou ook te gebruiken zijn om live te kijken naar een kanaal of een opname mee te maken aangezien het "dem" deel van het kabel modem deel in feite hetzelfde is als een DVB-C tuner zonder "mod". Dat is ook wat er bij UPC gebeurt met de Philips HDTV Mediabox DVR.
   
 7. En om het nog complexer te maken: In principe kan het apparaat hardwarematig 2 streams opnemen en een derde weergeven mits deze in dezelfde ts zit als een van de 2 reeds opgenomen streams. Het derde weergegeven kanaal zou dan weer opgenomen worden in het timeshift buffer. Samen met een theoretisch kanaal via het modem zitten we dan al op 4 mogelijk op te nemen kanalen.

  In praktijk gaat dat dan misschien niet, maar opnemen van 1 HD kanaal plus 1 HD kanaal kijken met timeshift opname gaat hier prima. Of dat ook nog gaat met een derde HD kanaal erbij blijft giswerk, hoewel met de huidige 12 mbit (of zitten we weer hoger Archie?) van de gemiddelde HD kanalen we dan totaal op 36 mbit zitten, een snelheid waar een gemiddelde harde schijf met voldoende en juiste buffering zeker geen moeite zou mogen hebben. 3 keer discovery HD in 20mbit wordt iets spannender......

  edit 1: theoretisch kunnen nog veel meer zenders tegelijk opgenomen worden zolang er maar maximaal 3 transportstreams tegelijk worden aangesproken.

  edit 2: mmmm zit te denken.... met een docsis 3 modem zou het apparaat dus nog een veelvoud daarvan moeten kunnen opnemen.....
   
 8. Het hangt helemaal van het HD kanaal en de gekozen MPEG encoding af wat de bitrate is.

  Het is volgens mij een DOCSIS 2 modem. En zoals gezegd is zo'n modem in feite hetzelfde als een DVB-C tuner, dus afstemmen op een DVB Transport Stream en daaruit een kanaal kijken of opnemen zou tot de mogelijkheden moeten behoren.
   
 9. Yep het is een docsis 2, daarom zou met een docsis 3 modem je nog eens 3 tot 7 extra TStreams binnen zou moeten kunnen hengelen. Samen met de 2 tuners dus al maximaal 9 transport streams, goed voor richting de 50+ MegaByte per seconde. De harde schijf kun je dan dus ruim binnen het uur volledig volblazen. Natuurlijk kan het apparaat al niet eens een TS in zijn geheel wegzetten, maar slechts een stream binnen een TS.
  [nerdstand]
  Op de PC kun je wel een TS volledig wegschrijven, dus dan rijst de vraag of een Ubee zodanig te tweaken zou zijn dat je de 8 downloadkanalen misbruikt om 8 av-transportstreams op te halen. Dan kun je toch redelijk alle kanalen waar je wel eens naar kijkt tegelijk opnemen ;)
  [/nerdstand]
   
 10. Binnenkort zal ik informatie plaatsen over de komende firmware upgrade.

  Daarnaast zal dual recording worden toegevoegd, echter zal dit niet met de komende upgrade zijn (en die daarna waarschijnlijk ook niet). Allereerst proberen we de decoder vlotter en zo bug-vrij mogelijk te maken.

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina