1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SONY KDL 40W5710 met DVB-C

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door twigger, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is allemaal duidelijk. Dat ik niet kan zappen (digitaal) als een opname loopt via digitale decoder wist ik wel, meestal neem ik analoog op en alleen digitaal als het programma wat ik wil opnemen 's nachts bv word uitgezonden. Ik heb hier geen moeite meer.
  Overigens was het niet te negatief bedoeld maar ik vroeg me gewoon af hoe ik kan opnemen met de ingebouwde decoder:wink:

  Dinsdag wordt de LCD tv bezorgd, nieuwe tv meubel staat al klaar.:grin:

  Ik wil je nogmaals bedanken voor je uitgebreide uitleg en tips!!
   
 2. lipsync probleem

  Ik heb de tv maar ik zie bij sommige dvd's dat het geluid niet synchroon loopt, het geluid loopt 1 seconde voor. Ik heb het op 2 verschillende merken dvd spelers getest en probleem is op beide zichtbaar.
  Gisteren een concert dvd gekeken en het eerste kwartier liep het geluid c.a 1 seconde voor, daarna was het weer goed maar ik heb dat concert al vaak gezien op de CRT tv en daar was dat probleem niet aanwezig.
  Hetzelfde probleem heb ik ook een paar keer op 13th Street en ScFi meegemaakt, als ik dan kwartier later weer naar die zenders zap loopt het geluid weer synchroon. Ik heb al allerlei instellingen van de tv gewijzigd maar ik krijg het niet opgelost.

  Het geluid van de humax decoder gaat via digitale kabeltje(optisch) naar JVC versterker en geluid van dvdspeler via coaxiaal kabeltje naar de JVC versterker, beeld gaat via scart. Speakers van de tv gebruik ik natuurlijk niet.

  Heeft iemand hier misschien een verklaring voor en een oplossing?

  Overigens las ik hier en hier dat dit een bekend probleem is bij LCD tv als je het geluid digitaal via versterk gebruikt.

  Alvast bedankt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 mei 2009
 3. dvd probleem is opgelost, mijn panasonic dvd speler heeft de optie 'Time Delay' en in de handleiding staat dat als je een LCD/Plasma tv hebt en het geluid via een versterker is aangesloten je Time Delay moet instellen als het beeld/geluid niet synchroon loopt.
  Deze stond op 0ms en heb deze nu op 100ms ingesteld en lipsyncprobleem is dus voor dvd i.i.g opgelost nu.

  Helaas heeft de decoder deze optie niet.
   
 4. Zet alle beeldverbeteringstoestanden uit bij de ingang op de TV die je gebruikt voor de digitale ontvanger. Elke nabewerking die de TV moet uitvoeren op het aangeboden signaal kost bewerkingstijd waardoor beeld en geluid uit de pas kunnen gaan lopen.
   
 5. Bedankt voor de tip, er zijn nogal wat beeldinstellingen op de tv, ik las ook op internet dat je alle beeld instellingen bij 'geavanceerde instellingen' moet uitschakelen om een betere kwaliteit te krijgen maar dan is de beeldkwaliteit toch minder vind ik.
   
 6. Ik had beeldverbeteringen uitgeschakeld maar toch gisterenavond bij hart van nederland even lypsync probleem, ik heb even naar een andere zender gezapt en weer terug en toen was het geluid weer synchroon.
  Toch wel jammer dat zoiets met de huidige technologie kan gebeuren.

  Overigen vind ik de ondertiteling op tv zenders mooi strak maar op dvd afschuwelijk (rafelig/kartelig) terwijl ik RGB gebruik. Ik zie trouwens geen verschil tussen RGB en composiet op de dvd speler/decoder, bij mijn oude JVC CRT Tv was het beeld altijd een stuk donkerder als ik RGB gebruikte en moest ik vaak omschakelen naar composiet als de dvd veel donkere scenes had. Ik gebruik de zelfde scartkabels als bij de oude CRT tv en op dezelfde manier aangesloten. Instellingen van tv, decoder, en dvdspeler staan op RGB.

  Als ik nu bv op de dvdspeler de instelling verander naar composiet dan wordt het scherm zwart (omdat de tv op RGB staat) en als ik S-Video instel op bv dvd speler wordt het beeld zwart/wit dus de scartkabels werken wel goed.

  Je zou toch een groot verschil moeten zien tussen RGB en Composiet, of werkt dat bij LCD weer anders???

  update:
  Ik heb nu de dvd-speler/Tv nu op S-Video ingesteld en nu is de ondertiteling stukken beter, ook beeldkwaliteit is beter nu. Ik las ergens op internet dat LCD tv's niet zo'n mooi RGB beeld geven via scart.
  Maar ik blijf het vreemd vinden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 mei 2009
 7. Ik heb de ingebouwde SD/HD decoder gisteren getest, ik kan nu 10 kanalen(ongecodeerde kanalen) ontvangen waaronder Ned1, Comedy Central en wat regionale zenders. Ik wilde zien of de beeldkwaliteit goed was van die decoder en ben er dik tevreden mee.
  Om ook het geluid via de versterker te laten lopen heb ik een stereo audiokabeltje (rood/wit plug) van tv naar versterker aangesloten, digitaal geluid heb ik via de Humax.
  Ik kan het geluid dat nu via de versterker gaat nu ook regelen met de afstandsbediening van de tv, dus bijna alles werkt met 1 afstandbediening.

  EPG is ook handiger/mooier dan bij de Humax, de infobalk is boven in beeld (smal balkje) en minder irritant dan die grote infobalk in de Humax. Uitgebreider is de EPG niet, gewoon hetzelfde als bij de andere decoders.
  GuidePlus+ werkt niet, dus zal wel niet ondersteunt worden door ziggo maar is niet zo'n ramp.

  Wat ik ook fijn vind is dat ik de zenders kan verplaatsen (eigen nummer geven), dus als ik bv eurosport(kanaal 20) op 11 wil dan krijgt die zender kanaalnummmer 11 en niet 20. Ook kan ik 4 favoriete lijsten aanmaken.

  Ik ga straks de ingebouwde tuner gebruiken als zapbox en de Humax IR Fox voor opnames. Alleen ga ik straks het digitale geluid van de ingebouwde decoder gebruiken en geluid van de humax analloog, want de tv heeft een optische digitale uitgang. De versterker heeft 2 digitale ingangen optisch/coaxial en zijn allebij in gebruik, decoder en dvdspeler.

  Nu nog even wachten op die CI+ module, en die verschijnt in juni al dus lang hoef ik niet te wachten.

  Ik heb wel nog een vraagje
  , als ik teletekst gebruik veranderd de achtergrond kleur steeds, eerst gewoon zwart en daarna wordt die bruin, paars, blauw enzz. Is dit normaal?? als ik de tt van de Humax gebruik blijft de achtergrond zwart.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 mei 2009
 8. Teletekst niveau 2.5. wikipedia (engels)

  Zie ook NOS teletekst pagina 397.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 mei 2009
 9. Bedankt, ik begrijp het alleen niet zo goed, mijn engels is helaas niet zo denderend :oops:

  Is het nu normaal dat die achtergrondkleur steeds veranderd???

  oops ik zie net dat het ook op tt staat, ik zal eens gaan kijken.


  bedankt
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 mei 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina