1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SONY KDL 40W5710 met DVB-C

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door twigger, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat begrijp ik maar gaat me dan wel zo'n €200 kosten en daarom wacht ik hier nog even mee. De humax wertkt ook goed en HD kanalen zijn er te weinig op dit moment.
   
 2. Nee hoor. Een CI+ module zal beduidend minder dan € 100 gaan kosten. En nogmaals, dat staat los van de vraag of je nu wel of geen HD kanalen gaat bekijken.
   
 3. Aha, interessant, en is inderdaad ook handig dat je dan maar 1 afstandsbediening nodig hebt.
  Ik las hier ook iets over CI+ module.
  Als die modules eind deze maand verkrijgbaar zijn(voor een redelijke prijs) overweeg ik toch om deze aan te schaffen.

  Nogmaals bedankt.
   
 4. Je hebt me toch overtuigd om die CI+ module aan te schaffen aangezien ze niet te duur zijn en het ook nog 's meer genieten is van Digitale tv, en ik kan dus dan ook al een paar zenders in HD bekijken.
  Er zijn nog geen prijzen op internet te vinden maar ja het zal dus wel meevallen.
   
 5. Hoe kom jij aan deze info dat hier een CI+ slot in zit ?
   
 6. De elektronica in de Sony KDL40W5710 is identiek met de elektronica in de Sony KDL40W5500 die over een CI+ slot beschikt.
   

 7. zal volgende maand worden.
   
 8. Ok bedankt:wink:
   
 9. Ik heb nog 1 vraagje, kan ik met mijn Sony DVD recorder ook opnemen van de ingebouwde DCB decoder??, normaal gaat dat via externe bronnen maar met ingebouwde decoder in de tv is dat toch heel anders. Ik zou niet weten welke bron ik in moet kiezen op de dvd recorder, L1. L2, L3, en L4 zijn de bronnen van de dvd recorder maar die kan ik daarvoor toch niet gebruiken.
   
 10. Je bent weer wat te negatief, het is zeer wel mogelijk om de Sony DVD recorder te gebruiken om programma's op te nemen vanaf de TV. Je TV ondersteunt SmartLink via één van de beide SCART aansluitingen, en de DVD recorder ondersteunt dat ook. Om op te kunnen nemen vanaf de TV moet je hetzij SCART aansluiting L1 hetzij SCART aansluiting L3 van de DVD recorder verbinden met SCART aansluiting #2 achterop de TV. Welk van de beide SCART aansluitingen van de recorder je moet gebruiken verschilt per model, hiervoor moet je de handleiding van de recorder raadplegen.

  Als je nu handmatig een opname wil starten van een (digitaal) programma waar je op dat moment naar kijkt via de ingebouwde DVB-C tuner van de TV, dan hoef je alleen maar ingang L1 (resp. L3) te selecteren op de DVD recorder en dan kun je de opname starten.

  Dit spreekt natuurlijk wel vanzelf, maar interessant wordt het door die Smartlink functie. Je kunt namelijk de EPG in de TV ook als timer gebruiken. Dat kan op twee manieren.

  Eén manier is als een soort reminder. Stel je bedenkt om 20:00 uur dat er om 21:30 uur een programma begint op een andere zender dat je niet wil missen. Je kunt dan via de EPG van de TV een simpele reminder instellen, zodat de TV om 21:30 automatisch overspringt naar het gewenste kanaal en je dus niet de kans loopt het programma te vergeten omdat je net weer naar iets anders zat te kijken. Je kunt de TV zelfs uitschakelen als je ondertussen niet naar iets anders wil kijken, de TV zal zichzelf dan automatisch weer inschakelen op het juiste kanaal zodra het gewenste programma begint.

  Maar de timer van de EPG in de Sony TV kan nog meer. Je kunt via de EPG namelijk ook aangeven dat je een bepaald programma wil opnemen. Dat kan zowel door het gewenste programma in de EPG aan te klikken als door handmatig een datum en start- en stoptijd te programmeren. Via Smartlink kan de timer in de TV dan de opnamefunctie van de DVD recorder aansturen. Het aardige is dat dit ook werkt als de TV uit staat: de TV gaat dan niet aan als de timeropname begint, maar de opname wordt toch gemaakt.

  Naast al dit goede nieuws is er natuurlijk ook een beetje slecht nieuws. Omdat de TV maar één digitale DVB-C tuner bevat, is het niet mogelijk iets van de ingebouwde digitale tuner op te nemen en gelijktijdig naar een andere digitale zender te kijken.

  Als er een opname aan de gang is die vanuit de TV is gestart dan kun je niet zappen naar een andere digitale zender, omdat je daarmee je opname zou verprutsen door je eigen zapgedrag op te nemen. Sony heeft hier al rekening mee gehouden door het zappen naar een andere digitale zender te blokkeren als er een opname aan de gang is die is geïnitieerd door de TV zelf. Je krijgt dan keurig een mededeling in beeld dat er op dat moment een opname van het weergegeven programma aan de gang is.

  Een nadeel van het gebruik van de TV als bron voor opnamen van digitale zenders is dat de TV via de SCART aansluiting uitsluitend een composiet signaal levert, hetgeen de kwaliteit van je opnamen beperkt. Ook weergave van RGB signalen van de recorder via SCART is niet mogelijk als je de Smartlink faciliteit wil gebruiken, omdat de signaallijnen die voor RGB worden gebruikt ook voor Smartlink worden gebruikt. Dit laatste nadeel is bij een recorder die over een HDMI aansluiting beschikt overigens wel op te heffen door de recorder tevens via HDMI op de TV aan te sluiten. Voor alle duidelijkheid: een HDMI aansluiting op een recorder werkt niet als ingang en een HDMI aansluiting op een TV werkt niet als uitgang, zodat het niet mogelijk is via HDMI signalen van de TV of een andere externe bron op te nemen.

  De meeste DVD recorders van Sony zijn in staat RGB signalen op te nemen via één van de beide SCART aansluitingen, zodat een beter resultaat kan worden verkregen door op te nemen vanaf een losse (externe) decoder. Als je dus toch al in het bezit bent van een losse decoder en je stelt prijs op een optimale beeldkwaliteit dan is het raadzaam ook de losse decoder te handhaven en deze aan te sluiten op de SCART ingang van de DVD recorder die RGB signalen accepteert. Slechts één van de beide SCART aansluitingen achterop de recorder accepteert RGB input, raadpleeg hiervoor weer de handleiding van de recorder. Als je de losse decoder gebruikt voor opnamen van programma's van digitale zenders dan is het gewoon mogelijk via de ingebouwde DVB-C tuner van de TV gelijktijdig naar andere digitale zenders te kijken zonder dat dit invloed heeft op je opname. Uiteraard moet je dan wel in het bezit zijn van twee smartcards, één voor in de TV en één voor in de losse decoder.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina