1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SONY KDL 40W5710 met DVB-C

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door twigger, 13 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. SONY KDL 40W5710 met HD-DVB-C

  Binnenkort ga ik de SONY KDL 40W5710 met ingebouwde HD-DVB-C decoder aanschaffen nu las ik in dit forum dat de DVB-C decoders in de nieuwe Sony tv's ook geschikt zijn voor digitale tv van Ziggo. Mijn vraag is of dit al het geval is bij het type tv is wat ik ga aanschaffen.
  In de winkel werd me iets verteld dat je CAM o.i.d nodig hebt maar mij zegt dat helaas niks.

  Alvast bedankt.

  offtopic
  ik had per ongeluk het verkeerde pictogram gebruikt voor dit onderwerp maar kan dit niet meer veranderen, tenminste in het overzicht staat nu het verkeerde pictogram.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 mei 2009
 2. Hallo Twigger,
  Ik weet niet of je de berichtgeving rond de cam modules een beetje gevolgd hebt.
  Maar enkele weken geleden heeft Ziggo aangekonding het nieuwe CI+ te gaan ondersteunen.

  Dat is een nieuwe technologie die een betere beveiliging heeft op het digitaal kijken. Wat kort inhoud.. dat ziggo alle gebruikers die nu via een alphacrypt cam module ieder moment kan blokken als ze het CI+ signaal zouden activeren.

  Heel ingewikeld verhaal allemaal maar het verstandigste is om nog even te wachten met het kopen van een tv. Want binnen nu en een paar maanden komt Sony met tv's uit die een DVB-C Tuner hebben en ondersteuning via Ziggo voor CI+. En dan hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken dat het ooit niet meer zou werken.

  Dus mijn advies nog even wachten met de aanschaf van een tv als je van je DVB-C module wilt gaan genieten.
   
 3. Bedankt voor je tip maar ik heb de tv eigenlijk al gekocht, moet alleen nog geleverd worden. Is niet zo'n ramp dat de ingebouwde decoder niet werkt maar was leuk geweest als die zou werken natuurlijk. Ik blijf dan gewoon mijn humax decoder gebruiken.

  Ik heb ook geen zin om maanden te wachten, ik kan toch digitaal kijken
   
 4. Okeej,
  Nog wel de vermelding dat het op dit moment nog steeds wel perfect werkt.
  Alleen zal je een Alphacrypt module moeten aanschaffen van circa E100 tm E 200.

  En dan ishet de vraag hoelang het nog werkt.
  Dus het werkt wel alleen de vraag heb je dat bedrag er nu nog voor over.
   
 5. Ik ga geen €100/€200 betalen als het straks toch misschien niet meer werkt, en is ook veel te duur, de Humax werkt ook goed en die is al betaald:wink:


  bedankt voor je reacties
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Tja niets is zeker natuurlijk...
  Zo heb ik ook geen echte zekerheid of mijn momenteel prima functionerende Siemens PVR's over 1~2 jaar ook nog normaal werken/ondersteund worden door Ziggo. :wink:

  Zolang de Irdeto codering niet gaat veranderen blijven de niet ondersteunde (Alphacrypt) CAM's normaal gesproken gewoon werken.

  Ik zie maar 2 redenen waarom dit zou moeten gebeuren.
  ALs de Irdeto beveiliging wordt gehacked of als Ziggo inderdaad gemene zaak wil maken om de niet ondersteunde CAM's te gaan blokkeren.
   
 7. Zoals ik al zei , het zou leuk/handig geweest zijn als de ingebouwde decoder ook zou werken maar ik ga daar niet nog 's extra geld aan uitgeven om deze aan de praat te krijgen, dan koop ik liever een HD decoder natuurijk. Ik blijf voorlopig gewoon de Humax IR-FOX gebruiken en later schaf ik wel nog een HD decoder aan.
  Ik heb de tv ook niet gekocht omdat er een DCB-C decoder in zit maar omdat de tv me beviel.

  Toch bedankt voor je uitleg:wink:
   
 8. Even een correctie op de antwoorden die je al gehad hebt: je bent helemaal op het verkeerde been gezet door de mensen die hier al op je vraag hebben geantwoord. De door jou aangeschafte televisie is voorzien van een CI+ slot. Hier kun je een AlphaCrypt module instoppen, maar ook een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM, zodra deze beschikbaar komt (naar verwachting eind deze maand). Je kunt dus gewoon digitale televisie kijken bij Ziggo met de ingebouwde DVB-C HD tuner. De ingebouwde tuner is ook geschikt voor de ontvangst van de door Ziggo verspreide HD kanalen. Een externe set top box is dus overbodig. Alvast veel kijkplezier toegewenst.
   
 9. Bedankt voor de nuttige info, dan zal ik later als het HD aanbod wat uitgebreider is de ingebouwde decoder gaan gebruiken.:wink:
   
 10. Uiteraard is de ingebouwde digitale tuner ook interessant als je alleen naar de SD kanalen kijkt. De kwaliteit, en niet te vergeten het bedieningsgemak, zijn uitstekend in vergelijking met een losse settop box aangesloten via SCART. Ook het gebruik van de EPG ingebouwd in de Sony is een genot. De aanschaf van een geschikte module is dus altijd lonend.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina