1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke PVR?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door elsinga, 12 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  eindelijk heeft de analoge videorecorder het begeven. :pompom: Maar nu moet er dus een vervanger komen en aangezien we nu een alles-in-een pakket hebben (met gratis IR-Fox) lijkt een digitale PVR me wel wat.

  Maar: welke? Ik heb de keuze uit 2 Humaxen (SD en HD) en een Samsung. De Siemens valt af omdat er geen HD in zit en ik geen extra kabeltjes/kastjes erbij wil.

  Onze situatie: we hebben een 100Hz Philips breedbeeld CRT van 28". Beeld in SD via de IR-Fox is prima en hij is nog maar een jaar of 8 oud, dus waarschijnlijk nog lang niet moe (maar dat dachten we van de video ook...). Als de CRT eruit gaat, dan hoop ik dat er inmiddels goede HD LCD-schermen met laag energieverbruik zijn, maar de HD content is momenteel nog zo weingi aanwezig dat een HD-pakket nog niet nodig is. Eerst maar eens afwachten tot het standaard publieke/RTL/SBS pakket in HD komt. Dus een HD PVR is leuk, maar moet dan wel in SD net zo goed zijn als in HD. En dat is bij de Humax HD PVR voor sommigen niet zo.

  Ikzelf neig naar de Humax SD PVR. Humax is een behoorlijk merk in de digitale ontvangst, Samsung iets minder. Maar is dat de juiste keuze?
   
 2. Ehm ik weet niet wat je bedoelt, maar SD is nooit zo scherp als HD. Een HD ontvanger geeft sommige zenders wel wat mooier door dan een SD ontvanger, maar dat is afhankelijk van de kwaliteit waarin die zender wordt geleverd.

  De discussie Humax versus Samsung is er één die al een flinke tijd loopt. De Humax 5050-C is op dit forum wel een goed besproken apparaat, maar dat is dus een HD PVR.
   
 3. Humax laat wat steekjes vallen in sat-land tegenwoordig maar de 9200 is een prima sd-pvr om aan te schaffen. Heb er zelf ook 1 gehad zonder veel problemen in het gebruik. Over de Samsung kan ik niet oordelen, anderen waarschijnlijk wel.

  Gert.
   
 4. Ik doel erop dat een HD ontvanger aan een SD scherm (lees: mijn CRT) niet een slechter beeld moet geven dan een SD ontvanger. Het HD deel zou meer voor de toekomst zijn.

  (de Humax HD PVR is dan wel weer de enige met een netwerkaansluiting... is ook wel makkelijk)
   
 5. Je kunt gerust de Humax 5050C HD ontvanger aanschaffen. De scherpte van het SD beeld is niks mis mee. De meeste mensen die klagen over de scherpte sluiten hem aan via HDMI. Sluiten ze hem aan via de Scart schijnt het "probleem" van de scherpte niet aanwezig te zijn.
  De Philips heeft zeer waarschijnlijk geen HDMI dus zul je dit "probleem" dan ook niet ervaren.

  Ik heb de Humax 5050C aangesloten op mijn Panasonic TH-50PZ80 en ben zeer tevreden over de kwaliteit van deze ontvanger zowel in HD als in SD.
  De scherpte van het SD signaal is zeer afhankelijk van het uitgezonden beeld van de diverse zenders.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina