1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Release notes software update Cisco 8455DVB

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Infje, 12 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alleen jammer dat de belangrijkste problemen in deze release wederom niet opgelost worden: indeling zenders en zap-snelheid!
   
 2. Zo traag gaat het zappen toch niet? Ik vind het nog wel meevallen hoor. De zenderindeling...tja...gewoon de originele nummers uit je hoofd leren werkt ook hoor (bijvoorbeeld RTV-NH op 987, Eurosport HD op 64)...ach dat went allemaal wel ik zie er geen probleem in. De zenders die je waarschijnlijk het meeste bekijkt zijn toch 1 t/m 10 en die zitten best wel logisch ingedeeld.
  We laten ons mooi verrassen met de nieuwe Firmware.
  Iets wat er van mij niet uit had gehoeven is wanneer je een video-opname bekijkt (wat er wonderschoon uitziet) en je stopt het afspelen, dan komt er een bevestiging...ik vind dat wel handig maar het schijnt in de nieuwe firmware eruit gehaald te zijn. Ach en zo heeft iedereen wel wat toch?
  Wat er wel in mag is dat we teletekst als ondertiteling kunnen gebruiken en nog mooier zou het zijn als dat wanneer je iets opneemt ook teletekst erbij zit maar dat heeft weer met bandbreedte te maken.
   
 3. Het is sowieso vreemd dat ondertiteling via teletext er niet inzit, want we mogen toch aannemen dat voor goedkeuring van Ziggo's "eigen" Cisco ontvanger dezelfde specificaties en eisen van toepassing zijn als voor alle andere kabel ontvangers. Die eisen worden zelfs gesteld aan TV's met CI+ slot voor het "Ziggo gecertificeerd" logootje, wat dus zou inhouden dat de Cisco 8455DVB niet voldoet aan de "Ziggo gecertificeerd" eisen. Een zeer slechte zaak dat dit apparaat dan nu al op de markt is.

  Ik begrijp niet goed wat dat dan met bandbreedte te maken zou hebben. De teletext data stream van het kanaal ontvang je zodra je op het kanaal (en dus de bijbehorende Transport Stream) afstemt ongeacht of je er nu naar kijkt of niet. Sterker nog, je ontvangt alle kanalen die via die Transport Stream worden verzonden ook al kijk je niet naar die andere kanalen in die Transport Stream.

  Ik begrijp echter dat je stelt dat de teletext data stream die bij het kanaal hoort niet wordt opgenomen waardoor eventueel handmatig op te roepen ondertiteling voor doven en slechthorenden via de teletext pagina's ook niet meer werkt bij het terugkijken van de opnames. Dan is het nog een groter vraagteken waarom dit apparaat al verkrijgbaar is terwijl het niet "Ziggo gecertificeerd" is.
   
 4. De spijker op z'n kop, ik dacht dat het met bandbreedte te maken had, maar dat stamt uit de oude tijd. Ik kocht expres een Super-VHS recorder omdat die de teletekst wel kon opnemen c.q. weergeven via de ingebouwde teletekst-decoder in de TV. Maar ik vergelijk nu appels met peren. Ik begrijp dat dit heel anders werkt.
  Maar is de Cisco nog niet "Ziggo gecertificeerd dan"?
  Vreemd dat ze hem dan zelf uitleveren.
   
 5. Als Ziggo van mening is dat hij wel Ziggo "gecertificeerd" is dan gaan ze maar eens uitleggen waarom er in hun specificaties (het C-Book dat al veelvuldig genoemd is) dan niets is opgenomen over de ondersteuning van teletext ondertiteling door ontvangers. Ondertiteling via teletext is toch een basis voorziening in de Europese specificaties voor digitale TV.

  En als dit gebrek nu voor het eerst ter sprake zou komen dan zou je dit nog door vingers kunnen zien, maar dit gebrek wordt al aangekaart nadat deze ontvanger publiekelijk verkrijgbaar is. En ondertussen zijn er al een aantal firmware updates geweest waardoor ze toch moeilijk kunnnen beweren dat ze het vergeten zijn om te testen voor de keuring.
   
 6. Ja daar heb je een punt. Ik vind het ook vreemd hoor dat je geen ondertiteling kunt gebruiken, volgens mij hoeft dat niet zo moeilijk te zijn om dit voor elkaar te maken, maar ik ben dan ook geen deskundige.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 jun 2009
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Hier in Europa is dat natuurlijk standaard.
  Echter de ontwikkeling, tenminste het grootste deel, van de Cisco wordt blijkbaar in de USA gedaan.
  Daar bestaat het hele TXT gebeuren zo goed als niet. :wink:
   
 8. Zappen niet traag???? Dat lijkt me een stelling die niet heel lang stand houdt....het zappen is een drama. Ook je je opmerking over de zenderindeling uit je hoofd leren lijkt me kant noch wal te raken......

  Ik persoonlijk vind deze zaken vele malen belangrijker dan hetgeen nu wordt aangepast....
   
 9. Ben ik met je eens, lijkt me wel de basics.

  Voorbeeld. Ik heb een HD recorder gekocht van Sony een paar jaar terug en daar werken alle functies zonder bugs. Ik krijg het niet aan m'n partner uitgelegd dat dit apparaat niet het zelfde doet en dat er nog software updates aan komen. En dat áls ze komen dat dan de problemen niet opgelost zijn. En als ik het zo schrijf; ik begrijp het zelf ook niet. [/frustratie]
   
 10. Ben de afleveringen van Lost aan het kijken , wat een ellende de series staan gewoon door elkaar.
  Dus je bent wel eff bezig tot je de goede hebt.
  Menu is ook zeer traag bijv de gids instellen.
  Kon allemaal wel wat sneller en overzichtelijker.:thankyou:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina